Ελληνορωμαϊκά!

Τρίτη 21 Μαΐου 2024

Το γνώριζαν οι παλαιοί ότι το Κωνσταντίνος και Ελένη το φθονούσαν οι αντίδικοι της Ορθοδοξίας και το δίναν στα παιδιά τους

ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ 
Από την όμορφη Ελένη στα Ομηρικά Έπη φτάνουμε στην Αγία Ελένη ..μια αλυσίδα ιστορίας αδιάσπαστη ..χρόνια πολλά στις Ελένες...
 Η ωραία Ελένη της Σπάρτης πήρε τον εκλεκτό της σαρκικής καρδιάς της τον Πάρι και τράβηξε προς την Τροία. 

Το ίδιο αυτό Ελληνικό όνομα που ακούγεται στα Ομηρικά Έπη της Ιλιάδας φέρει η Αγία Ελένη ενδεικτικό της αδιάσπαστης ιστορικής συνέχειας και γενετικής συνάφειας του λαού μας, με την μόνη διαφορά η Ισαπόστολος Αγία Ελένη παίρνει τον αγαπημένο υιό της τον Άγιο Κωνσταντίνο και συμβαδίζουν στον δρόμο προς την ΚΑΘ ΗΜΑΣ ΑΝΑΤΟΛΗ που τους χάραξε ο Εκλεκτός της Καρδιάς τους, με Θεοσημεία, δηλ. ο Εσταυρωμένος και Αναστημένος Κύριος Ιησούς Χριστός.



Με μία απλή κίνηση και ευλογημένη τίναξαν τότε στον αέρα το παγκόσμιο μυστήριο της ανομίας και θεμελίωσαν Κρατική Υπόσταση Αυτοκρατορίας, όπου στο διάβα των αιώνων αυτή ¨χώνεψε¨ με συναλληλία, ισοτιμία και σεβασμό λαούς, φυλές και γλώσσες με το Μυστήριο της ΟΜΟΟΥΣΙΟΥ και ΑΓΙΑΣ ΤΡΙΑΔΟΣ.
Σαν Έλληνες Ορθόδοξοι δεν είμαστε φτιαγμένοι για την μετριότητα αλλά για την ταπεινότητα και την αιωνιότητα .
Όλα αυτά τα θεωρούν κακώς εννοούμενο πατριωτισμό ενώ είναι στοιχεία πνευματικής παγκοσμιοποίησης που ξεκίνησαν με τους Ισαπόστολους Αγίους μας.
Η Αγία Ελένη παρόλο το προχωρημένο της ηλικίας της συνέχισε την Γεωπολιτική της ειρηνική εκστρατεία στην Παλαιστίνη και ΘΕΙΑΣ ΝΕΥΣΗ έφερε στην Παγκόσμια επιφάνεια του πλανήτη μας τα αδιάψευστα ΠΕΙΣΤΗΡΙΑ της πνευματικότητας της Νέας Ρωμαικής Αυτοκρατορίας.

Ο ΣΤΑΥΡΟΣ και η ΑΝΑΣΤΑΣΗ από τότε ήταν τα φυλακτήρια ¨της τότε πρώτης πνευματικής παγκοσμιοποίησης ¨των Λαών που έφερνε το Υπέρ Πάν Όνομα του ΧΡΙΣΤΟΥ και οριοθετούσε τα σύνορα της στις πορείες που χάραξαν ¨οι ωραίοι πόδες των Ευαγγελιζόντων την ΕΙΡΗΝΗ ¨ Αποστόλων και κυρίως επί των διαδρομών του Αποστόλου Παύλου.
Αληθώς Ανέστη ο Κύριος ημών 
Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας .