Ελληνορωμαϊκά!

Σάββατο 18 Μαΐου 2024

ΤΩΝ ΜΥΡΟΦΟΡΩΝ και εορτάζει το ΝΗΣΙ ενώ " Είμαστε στριμωγμένοι στις γωνίες και στις αγωνίες με θεωρίες και φιλοσοφίες, αλλά από ΕΛΕΟΣ έρχονται Ουράνιες Εξουσίες για να δώσουν στην Ελλάδα ΕΠΙΤΥΧΙΕΣ" .

 

φωτο ΠΗΓΗ

το ΤΑΜΑ και ο Μεγαλόχαρος

Λέσβος πριν καιρούς: 
-« Αυτά που σου λέω δεν είναι τραγουδάκια , ούτε παραμυθάκια.»
-«Όταν έχεις απέναντι σου το ΑΡΧΑΓΓΕΛΟ επί ώρα , να φτερουγίζει, να κραδαίνει την Ρομφαία του και να βλέπει στην Ανατολή τον τούρκο που έρχεται το επόμενο διάστημα προς τα εδώ , αυτά μόνο σαν ποιηματάκια δεν  ακούγονται.»
-« εμείς εδώ στο ΝΗΣΙ  δεν φοβόμαστε, όσοι πιστεύουμε, επικαλούμαστε τον ΤΑΞΙΑΡΧΗ και αυτός μας μιλάει στις καρδιές, ότι θα είναι μαζί μας στα δύσκολα αλλά και στα καλά που θα έρθουν»
φώτο από Φιλιππία Βενετσάνου
☦ “Ὅπου ἐπισκιάσῃ ἡ χάρις σου Ἀρχάγγελε…”

“Ὅπου ἐπισκιάσῃ ἡ χάρις σου Ἀρχάγγελε, ἐκεῖθεν τοῦ διαβόλου διώκεται ἡ δύναμις. Οὐ φέρει γάρ τῷ φωτί σου προσμένειν ὁ πεσών Ἑωσφόρος. Διό αἰτοῦμεν σε τά πυρφόρα αὐτοῦ βέλη τά καθ’ ἡμῶν κινούμενα ἀπόσβεσον τῇ μεσιτείᾳ σου, λυτρούμενος ἡμᾶς ἐκ τῶν σκανδάλων αὐτοῦ, ἀξιύμνητε Μιχαήλ Ἀρχάγγελε” 

(Δοξαστικό τῶν στιχηρῶν τῶν Αἴνων τοῦ Ὄρθρου τῆς ἑορτῆς τῶν Ταξιαρχῶν, 8η Νοεμβρίου)
Βρε παππούλη , τόσο ζωντανός είναι ;
-«  δεν σου λέω τίποτε , είναι ολοζώντανος και κάνει περιπολίες με τα παιδιά μας στις φρουρές ( σκοπιές) , πώς να σου το πω , προσέχει τους στρατεύσιμους, όπως τους νοιάζεται η μάνα τους»
-« αν βλέπαμε το ΕΛΕΟΣ που κάνει σήμερα ο ΘΕΟΣ σε εμάς τους άχρηστους θα πέφταμε όλοι στα πόδια και θα κλαίγαμε»
ΑΥΤΑ μας είπε σήμερα μετά τον εσπερινό ένας ταπεινός λευίτης σε ακριτικό νησί μας που τα αλατισμένα βράχια του μυρίζουν θυμάρι και ρίγανη.
Τι βλέπεις παππούλη να έρχεται  τον ρωτήσαμε:
« - αυτά τα κοφτερά βράχια γέμισαν με πόνο και κατατρεγμό  και από κατόπιν βρίσκονται ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΙ» 
  
Άλλωστε αδελφοί και εμείς σήμερα στις πόλεις , τι βλέπουμε ;
Τώρα στα δύσκολα θα δούμε ποιο είναι το χρυσάφι και πιο το μπακίρι αλλά και ποιο είναι το σκουπίδι που το θεωρούσαμε αξία.

ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ 
Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας