Ελληνορωμαϊκά!

Τετάρτη 15 Μαΐου 2024

όποιος διαφωνεί έχει "πακέτο" από σφαίρες

Κρίσιμες είναι οι ώρες για την ζωή του πρωθυπουργού της Σλοβακίας Ρ.Φίτσο καθώς οι πυροβολισμοί που δέχθηκε στην πόλη Χάντλοβα, στην κεντρική Σλοβακία ήταν πολλαπλοί και από μικρή απόσταση.
Δήλωσε την 21η Ιανουαρίου του 2024  : «Η Ουκρανία δεν είναι ανεξάρτητη και κυρίαρχη χώρα», αλλά βρίσκεται «υπό τον πλήρη έλεγχο και την επιρροή των ΗΠΑ», επαναλαμβάνοντας πως η Μπρατισλάβα δεν σκοπεύει να της στείλει όπλα
Περισσότερα στον ΣΥΝΔΕΣΜΟ
Ο γνωστός Σλοβάκος λογοτέχνης Τσιντούλα πυροβόλησε τον πρωθυπουργό της χώρας Ρόμπερτ Φίτσο
Δεν ξέρω γιατί το έκανε, είχε νόμιμα το όπλο, δήλωσε σοκαρισμένος ο γιος του δράστη - Ο 71χρονος Τσιντούλα φέρεται να φώναξε προς το μέρος του Φίτσο και όταν ο τελευταίος τον πλησίασε για να του σφίξει το χέρι, τότε άνοιξε πυρ εναντίον του
Περισσότερα στον ΣΥΝΔΕΣΜΟ
Ο δράστης που επιχείρησε να δολοφονήσει τον Fico το μεσημέρι της Τετάρτης (15/5/2024) είναι ο 71χρονος ποιητής και μέλος του Φιλοδυτικού Προοδευτικού Κόμματος, Juraj Cintula..
Ασκούσε έντονη κριτική στον Fico, επειδή ήταν κατά της συνέχισης του πολέμου στην Ουκρανία και είχε διακόψει την παροχή εξοπλισμού και οικονομικής βοήθειας στο ουκρανικό καθεστώς.
O 71χρονος δράστης, που ίδρυσε λογοτεχνική λέσχη στην πόλη του το 2024, πριν πυροβολήσει κατά του Fico φώναξε: Robo, φύγε από εδώ.
Σύμφωνα με τα σλοβακικά μέσα ενημέρωσης, ο Cintula εμμένει σε φιλελεύθερες απόψεις και υποστηρίζει φιλελεύθερα κόμματα της αντιπολίτευσης.
Περισσότερα στον ΣΥΝΔΕΣΜΟ

Παράλληλοι βίοι ...δολοφονία 1914 και απόπειρα 2024 με 110 χρόνια διαφορά 

Πώς ξεκίνησε ο Πρώτος Παγκόσμιος Πόλεμος ;
 Η αφορμή για την κήρυξη του πολέμου δόθηκε, όταν στο Σεράγεβο της Βοσνίας δολοφονήθηκε ο διάδοχος του αυστριακού θρόνου Φραγκίσκος Φερδινάνδος από ένα νεαρό Σέρβο εθνικιστή (Ιούνιος 1914). Σχεδόν αμέσως η Αυστροουγγαρία κήρυξε τον πόλεμο στη Σερβία (Ιούλιος 1914). Η Ρωσία και η Γαλλία εκδήλωσαν τη συμπαράστασή τους στη Σερβία, ενώ η Γερμανία τάχθηκε στο πλευρό της Αυστροουγγαρίας. Στα επόμενα τέσσερα χρόνια έγιναν συνολικά εξήντα κηρύξεις πολέμων. Αυτός ήταν ο Μεγάλος Πόλεμος ή Α΄ Παγκόσμιος πόλεμος, όπως ανομάστηκε αργότερα.
Τώρα πάει τι κακό να τριτωσει ...
ΣΤΩΜΕΝ καλώς 
Δρ Κωνσταντίνος Βαρδάκας