Ελληνορωμαϊκά!

Σάββατο 24 Σεπτεμβρίου 2022

Κάτι άλλο συμβαίνει στην Κίνα και έχει σχέση με την πρόσφατη συμφωνία της με την Ρωσία- Telegraph: Διαψεύδει τις φήμες που κυκλοφόρησαν στο twitter για πραξικόπημα στην Κίνα

 


Χρήστες στα κοινωνικά δίκτυα , ισχυρίζονται ότι όλα είναι καλά στην Κίνα και πως δεν έχει πραγματοποιηθεί κανέναν πραξικόπημα. Μάλιστα, δικαιολογούν τη σιωπή του Κινέζου προέδρου, λέγοντας ότι το πιο πιθανό είναι να έχει απομονωθεί, για υγειονομικούς λόγους, ύστερα από τη Σύνοδο στη Σαγκάη. 

ΑΝ ΘΕΛΟΥΜΕ ΦΥΣΙΚΑ ΤΟΥΣ ΠΙΣΤΕΥΟΥΜΕ

ΜΑΛΛΟΝ ΒΙΩΝΟΥΜΕ ΕΣΩΤΕΡΙΚΕΣ ΚΌΝΤΡΕΣ ΣΤΙΣ ΚΙΝΕΖΙΚΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΦΡΑΞΙΕΣ ΣΕ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΣΕ ΟΛΑ  ΠΟΥ ΥΠΈΓΡΑΨΕ  Η ΚΙΝΑ ΜΕ ΤΗΝ ΡΩΣΙΑ. 

" Πέπλο μυστηρίου έχει απλωθεί στην Κίνα με αναφορές να κάνουν λόγο ακόμη και για πραξικόπημα. Το γεγονός, ότι ακυρώθηκαν δεκάδες πτήσεις από και προς την Κίνα τις τελευταίες ώρες πυροδότησε ένα κύμα ερωτήσεων στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης με πολλούς να λένε πως «κάτι τρέχει στην Κίνα» και να δημιουργείται ένα δημοφιλές hastag με χρήστες κυρίως από ανώνυμους λογαριασμούς να ισχυρίζονται ότι κάτι σημαντικό και σοβαρό συμβαίνει. 

Η βρετανική εφημερίδα 
Telegraph, πάντως διαψεύδει τις πληροφορίες αυτές κάνοντας λόγο για ασυνήθιστη διακίνηση πληροφοριών οι οποίες γρήγορα κατέρρευσαν και αναφέρει ότι ενδεχομένως η ένταση να οφείλεται στην τρίτη θητεία για την οποία ετοιμάζεται ο Κινέζος πρόεδρος, ενώ τον επόμενο μήνα είναι το μεγάλο συνέδριο του Κουμμουνιστικού Κόμματος '  Περισσότερα στο https://www.protothema.gr/world/article/1288232/kina-mustirio-stin-kina-indika-mesa-kanoun-logo-gia-praxikopima/