Ελληνορωμαϊκά!

Πέμπτη 15 Σεπτεμβρίου 2022

" τον έστειλε το Πατριαρχείο στην πιο δηλητηριώδη λίμνη του κόσμου (εκπομπές θανατηφόρων αερίων) για να Ευαγγελίσει ΧΡΙΣΤΟΝ"

 

ΚΑΙ ΚΤΙΖΕΙ ΜΕ ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΜΙΚΡΉ ΒΟΗΘΕΙΑ ΠΟΥ ΛΑΜΒΑΝΕΙ ΑΠΌ ΤΟΥΣ ΠΙΣΤΟΥΣ ΙΕΡΟ ΝΑΟ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΝΕΚΤΑΡΙΟΥ ΓΙΑ ΝΑ ΤΙΘΑΣΕΥΘΕΊ ΤΟ ΘΗΡΙΟ ΤΗΣ ΗΦΑΙΣΤΕΙΟΓΕΝΟΥΣ ΛΊΜΝΗΣ ΚΑΙ ΝΑ ΓΑΛΗΝΕΨΕΙ Η ΠΕΡΙΟΧΉ ΜΕ ΤΟΝ ΛΟΓΟ ΤΟΥ ΘΕΟΥ.
Αδελφοί για αυτό και τα ΕΛΛΗΝΟΡΩΜΑΙΚΑ κάθε τόσο και λιγάκι κάνει αναρτήσεις για  το Ιεραποστολικό έργου του Πατριαρχικού Επίτροπου πατρός Τιμοθέου Ντούμπα, καθότι αξίζει την προσοχή , την προσευχή και την ελάχιστη βοήθεια μας σε αυτήν την απρόσιτη περιοχή του Ανατολικού Κογκό .
Ας δούμε τι μας λέει ο Πάτερ:
" Αγαπητοί φίλοι και φίλες, χαίρετε! Είναι δύσκολη περιοχή η Γκόμα, φτωχή, αλλά και σκληρή, με βαρύ κλίμα, που μας δημιουργεί συχνά προβλήματα υγείας, σκέτη υγρασία καθώς βρίσκεται δίπλα στην λίμνη Κίβου, που απελευθερώνει το άοσμο μεθάνιο (!), με αντάρτες πολλοί γύρω μας, με ηφαίστειο στο πιο επικίνδυνο όρος του πλανήτη μας, το Νιρανγόνγο, που ωθεί τη λάβα και καπνίζει όλο το 24ωρο!



Εδώ όμως με απέστειλε η Θεία Πρόνοια με τη Σεπτή Εντολή του Πατριάρχη μας Αλεξανδρείας, του κατ’ εξοχήν Ιεραποστόλου και Πατριάρχη της αγάπης.



Ο Πατριάρχης στέλνοντάς με εδώ, μου είπε «Τιμόθεέ μου, ξέρω που σε στέλνω, και ο δικός μου Πατριάρχης με έστελνε μόνον σε δύσκολες αποστολές, και σήμερα είμαι Πατριάρχης Αλεξανδρείας. Μη φοβού, ο Χριστός και η Παναγία θα είναι δίπλα σου και θα σε ευλογούν, και η Ευχή του Πατριάρχη σου θα σε συνοδεύει », και έτσι ξεκίνησα για την Γκόμα, ευχαριστώντας τον Μακαριώτατο Πατριάρχη μας για την εμπιστοσύνη Του στην ταπεινότητά μου….




Σας ευχαριστώ πολύ και εσάς φίλοι και φίλες μου στηριχτές του Ιεραποστολικού Έργου της Ι. μας Επισκοπής Γκόμας. Η αγάπη σας μας συγκινεί! Δύσκολα υπερβολικά τα πράγματα εδώ στην Ιεραποστολή. Αλλά η παρουσία σας κοντά μας και η ενίσχυσή σας μας παρηγορούν! Αισθανόμαστε αδύναμοι .


Όμως ενθυμούμαστε τον Απόστολο Παύλο που λέει αυτό που του είπε ο Χριστός : "Η δύναμη μου εν ασθενεία τελειούται ".


Ο Χριστός ο Δoμήτωρ της Εκκλησίας, με τις πρεσβείες της Θεοτόκου και του Αγίου Νεκταρίου μας, να σας ευλογεί και εσάς και τις οικογένειές σας!"
Αρχιμ. Τιμόθεος Ntumba, Πατριαρχικός Επίτροπος Ι. Επισκοπής Γκόμας

Μπορείτε να μας στείλετε την βοήθεια σας μέσω του λογαριασμού μας Τραπέζης του Κονγκό ή να σας δώσουμε κάποιο λογαριασμό σε Ελληνική Τράπεζα.
Ο Λογαριασμός μας στο Κονγκό είναι:
Όνομα: TIMOTHEE NTUMBA MUSUNGAYI. Χώρα: Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό. Αριθμός τραπεζικού μας λογαριασμού: 520000138271793. Το IBAN: 00011150520000138271793. Επωνυμία της τράπεζας: BCDC (EQUITY BANK). Swift (BIC) : BCDCCDKI.
Τα στοιχεία επικοινωνίας μας είναι:
Τηλ : +243815386620
E-mail : timotheosntumba@gmail.com
Face Book: Timotheos Ntumba
E-mail της Ι. Επισκοπής: eglisegoma@gmail.com