Ελληνορωμαϊκά!

Δευτέρα 19 Σεπτεμβρίου 2022

ΚΙΝΔΥΝΟΣ μέσω των προσφυγικών ροών; Επιδημία χολέρας εξαπλώνεται στη Συρία - περισσότεροι από χίλιοι ασθενείς στη Δαμασκό, το Χαλέπι και την Λατάκια

Τόσο εύκολα μπορεί να μεταδοθεί στην Κωνσταντινούπολη και προς τα σύνορα μας όπως μετακινούνται οι αλλοδαποί στις μέρες μας;
ΜΗΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΗ Η ΧΟΛΕΡΑ ΠΟΥ ΘΑ ΠΛΗΞΕΙ ΤΗΝ ΚΩΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ; όπως έλεγε ο Άγιος Παισιος
Τα συμπεράσματα βγαίνουν αβίαστα.
Διαβάζουμε στο ΒΑΛΚΑΝΙΚΟ ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟ 
Σεπτέμβριος 19, 2022. Ελλάδα.

Πηγές στην τηλεόραση της Συρίας και στατιστικά στοιχεία από το Κέντρο Επιδημιολογικής Επιτήρησης και το Υπουργείο Υγείας της συριακής κυβέρνησης ανέφεραν ότι ο αριθμός των κρουσμάτων χολέρας σε όλη τη Συρία ξεπέρασε τα 1.000.

 

Μάλιστα, την περασμένη Τρίτη, ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας προειδοποίησε για την εξάπλωση της χολέρας στη Συρία. «Ο κίνδυνος εξάπλωσης της χολέρας σε άλλες περιοχές είναι πολύ υψηλός», ανέφερε.

 

Ιατρική πηγή από το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Tishrin στη Λατάκια ανέφερε στην «Syria TV»:

«Ο αριθμός των κρουσμάτων χολέρας στη Λαττακεια έχει ξεπεράσει τα 100 σήμερα και όχι μόνο 6 όπως ανακοίνωσε το Υπουργείο Υγείας».

Πρόσθεσε, ζητώντας να παραμείνει στην ανωνυμία, ότι τα σχολεία είναι το μεγαλύτερο επίκεντρο της επιδημίας, ειδικά δεδομένης της κακής υγιεινής στις τουαλέτες αυτών των σχολείων και της βρωμιάς των δεξαμενών νερού τους.

Γονείς σε πολλές πόλεις της Συρίας, συμπεριλαμβανομένης της πρωτεύουσας και των αγροτικών περιοχών της, Χαλέπι και Λατάκια, ζητούν να κλείσουν τα σχολεία λόγω έλλειψης υγιεινής και έλλειψης νερού στις σχολικές τουαλέτες καλώντας για ψεκασμό των δεξαμενών νερού με χλώριοΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ στον συνδεσμο.