Ελληνορωμαϊκά!

Τρίτη 13 Σεπτεμβρίου 2022

τυχερός ο Βύρωνας , τυχερή η ΑΘΗΝΑ , τυχερή η ΕΛΛΑΔΑ μας μέσα σε όλα αυτά που πάσχει γιατί ψηλαφεί το παγκόσμιο μήνυμα της ΜΕΤΑΝΟΙΑΣ με το έκτακτο και διαρκές ΘΕΟΣΗΜΕΙΟ της ΠΑΝΑΓΙΑΣ της ΠΑΡΗΓΟΡΗΤΡΙΑΣ.

ΠΛΗΘΟΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ ΓΙΑ ΝΑ ΤΙΜΗΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΑΝΑΓΙΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΟ ΔΩΡΟ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΜΑΣ  ΚΑΝΕΙ ΔΗΛ ΤΗΝ ΑΔΙΑΛΕΙΠΤΟΝ ΔΑΚΡΥΡΡΟΗ ΚΑΙ   ΜΥΡΟΒΛΗΣΙΑ ΤΗΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΘΕΡΑΠΕΥΕΙ ΑΠΟ ΤΑ ΒΑΣΑΝΑ ΤΩΝ ΗΜΕΡΩΝ ΜΑΣ  

 

Κ’ ΔΗΜΗΤΡΙΑ: Ομιλία του Αρχιμ. π. Αντίπα Νικηταρά στον Άγιο Δημήτριο Βύρωνος

Κ’ ΔΗΜΗΤΡΙΑ: Ομιλία του Αρχιμ. π. Αντίπα Νικηταρά στον Άγιο Δημήτριο Βύρωνος

Κ’ ΔΗΜΗΤΡΙΑ: Ομιλία του Αρχιμ. π. Αντίπα Νικηταρά στον Άγιο Δημήτριο Βύρωνος

Μεγάλη πνευματική ευλογία και ωφέλεια λάβαμε χθες στον Άγιο Δημήτριο Νέας Ελβετίας Βύρωνος όπου στα πλαίσια των Κ’ ΔΗΜΗΤΡΙΩΝ, τα οποία  φέτος είναι αφιερωμένα στο πρόσωπο της Παναγίας Παρηγορητρίας Της Δακρυρροούσης  και Μυροβλυζούσης, μίλησε  ο πρώην Πατριαρχικός Έξαρχος της Ιεράς Νήσου Πάτμου Πανοσιολ. Αρχιμανδρίτης π. Αντίπας Νικηταράς με θέμα : « Η Παναγία κατά τον Άγιο Γερμανό Κωνσταντινουπόλεως»

Μέσα από αυτή την ομιλία γνωρίσαμε το πρόσωπο του Αγίου Γερμανού αλλά και την άγραφη παράδοση που μας διέσωσε μέσα από τα έργα του ο Άγιος σχετικά με την Υπεραγία Θεοτόκο, με κορωνίδα τη θεοτοκία της Παναγίας μας.

Στο τέλος της ομιλίας ο Προϊσταμενος του Ιερού Ναού, Πανοσιολ. Αρχιμανδρίτης π. Χριστόδουλος Κοτσίφης, ευχαρίστησε τον π. Αντίπα και του προσέφερε ως ευλογία, ένα αντίγραφο της Παναγίας της Παρηγορητρίας ενώ ο Ομιλητής του αντιπροσέφερε το βιβλίο του με τίτλο «Το βιβλίο της Αποκαλύψεως».

Μπορείτε να ακούσετε την ομιλία εδώ: https://in-agiosdimitrios.com/%ce%ba-%ce%b4%ce%b7%ce%bc%ce%b7%cf%84%cf%81%ce%b9%ce%b1-%ce%bf%ce%bc%ce%b9%ce%bb%ce%af%ce%b1-%cf%84%ce%bf%cf%85-