Ελληνορωμαϊκά!

Τρίτη 13 Σεπτεμβρίου 2022

"έριξαν τους φράκτες και θέλουν να κάνουν χρήση τακτικών πυρηνικών"


" Ο Ντμίτρι Μεντβέντεφ, αναπληρωτής πρόεδρος του Συμβουλίου Ασφαλείας της Ρωσίας, σχολίασε στο κανάλι του στο Telegram το σχέδιο συμφωνίας για τις εγγυήσεις ασφαλείας των δυτικών χωρών στην Ουκρανία που δημοσιεύθηκε νωρίτερα από το γραφείο του Ζελένσκι.

Το έγγραφο προκάλεσε την αγανάκτηση του Μεντβέντεφ, ο οποίος σημείωσε πως «οι αυλικοί του Κιέβου δημιούργησαν ένα σχέδιο», που στην πραγματικότητα αποτελεί «πρόλογο για τον Τρίτο Παγκόσμιο Πόλεμο».
Ο Μεντβέντεφ σημείωσε ακόμα ότι αυτή η «υστερική έκκληση» του Κιέβου απευθύνεται σε «δυτικά αφεντικά διαφόρων διαμετρημάτων», προσθέτοντας ότι «αν αυτοί οι ηλίθιοι συνεχίσουν την ανεξέλεγκτη ενίσχυση του καθεστώτος του Κιέβου με τους πιο επικίνδυνους τύπους όπλων, τότε αργά ή γρήγορα η στρατιωτική εκστρατεία θα περάσει σε άλλο επίπεδο».

ΤΩΡΑ διερχομαστε κρίσιμη φάση εάν ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν κουραστεί από τον πόλεμο φθοράς και αποφασίσει να χρησιμοποιήσει τακτικά πυρηνικά όπλα

" Η ανασύνταξη ή αναδιάρθωση των ρωσικών δυνάμεων όπως ανακοινώθηκε από τον επικεφαλής του ρωσικού υπουργείου Άμυνας μετά την επιτυχημένη ουκρανική επίθεση σε δύο περιοχές του Χάρκοβο, δίνει την εικόνα ότι ο πόλεμος στην Ουκρανία εισέρχεται σε μια κρίσιμη νέα φάση, στην οποία αναμένεται η παρέμβαση του προέδρου Πούτιν αλλά όχι το μέτρο της ρωσικής απάντησης, όπως σημειώνει η ρουμανική έκδοση Newsweek.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα οι Ηνωμένες Πολιτείες και το ΝΑΤΟ θα πρέπει να έχουν ένα σχέδιο για να αποτρέψουν τη χρήση πυρηνικών όπλων από τη Ρωσία και να ανταποκριθούν στη χρήση τους εάν ο Πούτιν υπερβεί αυτό το όριο, δήλωσε ο ειδικός Μάικλ Ρούμπιν, Ανώτερος συνεργάτης στο American Enterprise Institute (AEI), για το «19fortyfive».
Υποχώρηση με ερωτήματα
Οι αμερικανικές υπηρεσίες παρακολουθούν στενά τις ρωσικές κινήσεις
Ο Λευκός Οίκος και η κοινότητα των μυστικών υπηρεσιών των ΗΠΑ είναι βέβαιοι ότι θα προειδοποιηθούν εάν ο Πούτιν δώσει εντολή για την ανάπτυξη τακτικών πυρηνικών όπλων. Οι δορυφορικές φωτογραφίες και οι πληροφορίες από άμεσες πηγές θα μπορούσαν να παρέχουν μια σαφή εικόνα.
Το Κρεμλίνο ετοιμάζεται για τον χειμώνα

 Το Κρεμλίνο στρατολογεί στρατιώτες από τη ρωσική Άπω Ανατολή, την οποία θεωρεί καλύτερα προσαρμοσμένη στο κρύο, ανέφερε η Υπηρεσία Πληροφοριών της Ουκρανίας, σύμφωνα με το pravda.com.ua.

«Μια άλλη εναλλαγή των ρωσικών στρατευμάτων θα αποτελείται κυρίως από κατοίκους της ρωσικής Άπω Ανατολής και της Καμτσιάτκα, καθώς προσαρμόζονται καλύτερα στη ζωή σε χαμηλές θερμοκρασίες και θα είναι πιο αποτελεσματική τη χειμερινή περίοδο», αναφέρει η Κύρια Διεύθυνση Πληροφοριών του Ουκρανικού Υπουργείου Άμυνας"