Ελληνορωμαϊκά!

Τρίτη 20 Σεπτεμβρίου 2022

Γιατί η Τουρκία και το Αζερμπαϊτζάν στοχεύουν την Αρμενία και την Ελλάδα; ΚΑΙ ΓΙΑΤΙ ΤΑ ΚΟΛΛΥΒΑ ΤΑ ΕΧΟΥΝ ΣΤΟ ΙΔΙΟ ΖΩΝΑΡΙ;

Προς το παρόν αυτοί είναι σύμμαχοι του Πούτιν που προσπαθεί να τραιναρει τις προφητείες αλλά δεν βλέπει ότι του έρχεται ένα τραίνο κοινωνικής εσωτερικής οργής επάνω του για να τον συν θλίψει και αν διαφωνείτε διαβάστε τα παρακάτω. Οι Ρώσοι ανέκαθεν ήταν εχθροί των Τούρκων και αυτός κάνει δουλειές με αυτούς και ανέχεται τα εγκλήματα τους. Όχι φυσικά ότι οι δυτικοί είναι καλύτερα παιδιά, αλλά πρέπει να γνωρίζουμε ότι μόνο οι ΑΓΙΟΙ ΡΩΣΟΙ και οι ΑΓΙΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ νοιάζονται για την Ορθοδοξία και όχι για μπίζνες ματωμένες.

 Σεπτέμβριος 19, 2022. Ελλάδα

από τό https://www.echedoros
Στις 13 Σεπτεμβρίου, από τις 00:05, ο αρμενικός λαός ξύπνησε ξανά από τις βόμβες του Αζερμπαϊτζάν. Λιγότερο από δύο χρόνια μετά τον βίαιο πόλεμο του Αζερμπαϊτζάν κατά των Αρμενίων του Αρτσάχ, γνωστό και ως Ναγκόρνο-Καραμπάχ, ο στρατός του Αζερμπαϊτζάν αναλαμβάνει τώρα έναν παράνομο επιθετικό πόλεμο κατά της Δημοκρατίας της Αρμενίας. 

Σύμφωνα με την κυβέρνηση της Αρμενίας, τουλάχιστον 135 Αρμένιοι στρατιώτες σκοτώθηκαν σε νυχτερινές επιθέσεις από το Αζερμπαϊτζάν.

 Η Τουρκία θα συνεχίσει να στέκεται στο πλευρό του Αζερμπαϊτζάν και θα το κάνει πάντα, δήλωσε την ίδια μέρα ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου .

Η επιθετικότητα του Αζερμπαϊτζάν κατά των Αρμενίων έχει προκαλέσει μαζικές καταστροφές σε κτίρια και κοινότητες πολιτών, καθώς και φρικτά βασανιστήρια και δολοφονίες Αρμενίων. 
Η Άνους Απετιάν, μια 36χρονη Αρμένια στρατιώτης, για παράδειγμα, συνελήφθη ζωντανός στην πόλη Jermuk στην Αρμενία και στη συνέχεια βιάστηκε, βασανίστηκε και τεμαχίστηκε από στρατιώτες του Αζερμπαϊτζάν. Της έβαλαν τα κομμένα δάχτυλά της στο στόμα και της έβγαλαν τα μάτια. Οι Αζέροι στρατιώτες κινηματογράφησαν αυτές τις βάρβαρες πράξεις και ανέβασαν το βίντεο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Η Απετιάν είχε τρία παιδιά, ηλικίας 16, 15 και 4 ετών.

Οι Αρμένιοι στο Αρτσάχ υπέστησαν επίσης γενοκτονική επίθεση από το Αζερμπαϊτζάν και την Τουρκία κατά τη διάρκεια του πολέμου του 2020 κατά του Αρτσάχ που διήρκεσε 44 ημέρες, από τις 27 Σεπτεμβρίου έως τις 10 Νοεμβρίου.

Όλος ο κόσμος παρακολουθούσε ενώ οι επιτιθέμενοι διέπρατταν πολλά εγκλήματα και βομβάρδιζαν αδιακρίτως τις γηγενείς εδάφη της οι Αρμένιοι. Περίπου 90.000 Αρμένιοι εκτοπίστηκαν βίαια.  

Στη συνέχεια, Τούρκοι και Αζερμπαϊτζάν στρατιώτες συμμετείχαν σε μια στρατιωτική «παρέλαση νίκης» στην πρωτεύουσα του Αζερμπαϊτζάν, Μπακού, στις 10 Δεκεμβρίου 2020 . Ο πρόεδρος του Αζερμπαϊτζάν Ιλχάμ Αλίεφ. 
Κατά τη διάρκεια της «παρέλασης της νίκης», ο Ερντογάν εκφώνησε μια ομιλία στην οποία επαίνεσε τον Ενβέρ Πασά, έναν από τους σχεδιαστές της χριστιανικής γενοκτονίας της Οθωμανικής Τουρκίας το 1913-1923 , η οποία είχε ως στόχο Αρμένιους, Ασσύριους και Έλληνες. Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης έγινε και η οθωμανική στρατιωτική πορεία. 

Ο Ερντογάν αναφέρθηκε στον Ισλαμικό Στρατό του Καυκάσου του 1918 που δημιουργήθηκε από τον Ενβέρ Πασά και με επικεφαλής τον Οθωμανό διοικητή, Νουρί Πασά. Ο Ισλαμικός Στρατός του Καυκάσου ήταν υπεύθυνος για τις σφαγές που εξόντωσαν τον μη μουσουλμανικό πληθυσμό του Μπακού, κυρίως Αρμένιους. 

Ο Ερντογάν είπε : 

Σήμερα είναι η μέρα που ευλογούνται οι ψυχές του Νουρί Πασά, του Ενβέρ Πασά και των γενναίων στρατιωτών του Ισλαμικού Στρατού του Καυκάσου.

Ακριβώς όπως η Τουρκία ισχυρίζεται ψευδώς ότι τα ελληνικά νησιά στο Αιγαίο και η Κύπρος είναι τουρκικό έδαφος, το Αζερμπαϊτζάν ισχυρίζεται ψευδώς ότι η Αρτσάχ και ακόμη και η Αρμενία, συμπεριλαμβανομένης της πρωτεύουσάς της Ερεβάν είναι αζερικό έδαφος.