Ελληνορωμαϊκά!

Κυριακή 11 Σεπτεμβρίου 2022

«Telegram» 40.000 Σύριοι θα αναχωρήσουν για την Ευρώπη τις επόμενες ώρες. ΕΙΝΑΙ ΓΝΩΣΤΟΝ ΑΠΟ ΠΟΥ;

 


«Το Καραβάνι του Φωτός» .. Επέβαλε η Άγκυρα τη μετανάστευση στους Σύριους προς την Ευρώπη;», γράφει το αραβικό δημοσίευμα του 7al.net

Σεπτέμβριος 11, 2022. Ελλάδα.

Χιλιάδες Σύροι πρόσφυγες στην Τουρκία, ετοιμάζονται να φύγουν για την Ευρώπη, σε μια μαζική αυτοκινητοπομπή στο πλαίσιο μιας εκστρατείας που οργανώθηκε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και την ονόμασαν «Το Καραβάνι του Φωτός» [Αλ Νουρ Καραβάν].

Σύμφωνα με το κανάλι της εκστρατείας στην εφαρμογή «Telegram»,  ο αριθμός όσων εντάχθηκαν ξεπέρασε τους 40.000 Σύρους, Το κομβόι θα αναχωρήσει για την Ευρώπη τις επόμενες ώρες.

Οι Σύροι που ετοιμάζονται να εγκαταλείψουν τη συνοδεία κάλεσαν τις ανθρωπιστικές οργανώσεις και τα μέσα ενημέρωσης να τους υποστηρίξουν και να τους βοηθήσουν να διευκολύνουν την ασφαλή και ανθρώπινη διέλευση της συνοδείας προς την Ευρώπη, αναφέροντας την έναρξη αυτής της εκστρατείας στο πλαίσιο της επιδείνωσης των οικονομικών και συνθηκών διαβίωσης των Σύρων προσφύγων στην Τουρκία και ο συνεχιζόμενος ρατσισμός εναντίον τους, πέρα από τις εκστρατείες απέλασης και τις αποφάσεις που περιορίζουν τη ζωή των Σύρων.

Η παρουσία τους στη χώρα, η οποία ορισμένοι πιστεύουν ότι έχει αυξηθεί μετά το κυβερνών κόμμα στην Τουρκία, «Δικαιοσύνη και Ανάπτυξη», υιοθέτησε στρατιωτική επιχείρηση και την αποκατάσταση των σχέσεων με τη Δαμασκό προκειμένου να υλοποιηθεί μια «ασφαλής» περιοχή για την επιστροφή των προσφύγων από την επικράτειά της.

Είναι όμως το «κομβόι του φωτός» μία από τις συνέπειες της απόφασης της Τουρκίας να εξομαλύνει τις σχέσεις με τη Συρία ή η Άγκυρα λειτουργεί ως προβοκάτορας που χειραγωγεί τη συριακή προσφυγική κρίση προκειμένου να αποκτήσει κάποια επιρροή στις διαπραγματεύσεις της με την Ευρωπαϊκή Ένωση, αλλά και με όσον αφορά τη νίκη στις επερχόμενες εκλογές;

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ στο https://www.echedoros-a.gr/2022/09/blog-post_46.html#more