Ελληνορωμαϊκά!

Τρίτη 13 Οκτωβρίου 2020

η ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ αποκαλύπτει τα μυστικά της και δείχνει στους σημερινούς κατοίκους της πόσο περαστικοί είναι μέσα στην ιστορία.

 

φώτο από  https://www.hurriyetdailynews.com/recent-artifacts
Αφαιρώντας το έδαφος είναι βέβαιο ότι μαθαίνεις ιστορία και μάλιστα Ελληνική απο την πρώιμη αρχαιότητα. Αυτό το ΣΟΚ έπαθαν ό τούρκοι στην ΒΑΣΙΛΕΥΟΥΣΑ της Ρωμιοσύνης και βλέπονται μεταξύ τους . Μάλιστα με τα πρωτόγνωρα αρχαιολογικά ευρήματα που βρήκαν αναρωτιούνται αν αλλάζει η ιστορία της ΠΟΛΗΣ. Είναι τόσο μπουνταλάδες που δεν κατανοούν ότι όλα αυτά τα ανευρεθέντα είναι ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΜΝΗΜΕΙΑ ενός διαχρονικού πολιτισμού που ετοιμάζεται να ξαναδώσει στην ανθρωπότητα αυτά που της οφείλει ακόμα.

Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας

Αφήνουμε τους τούρκους αρχαιολόγους να μας ξεναγήσουν...

"Λόγω των κατασκευών του μετρό και των σιδηροδρόμων στην περιοχή Beşiktaş, Haydarpaşa και Yenikapı και την απομάκρυνση του εδάφους στην περιοχή Silivri, τόσα πολλά ευρήματα  έχουν εμφανιστεί τα χρόνια που εμπλουτίζουν την ιστορία  της ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗΣ  ανέφερε η εφημερίδα Hürriyet.

«Σε αυτές τις ανασκαφές που έγιναν από το Μουσείο Αρχαιολογίας της Κωνσταντινούπολης, έχουν βρει τόσα πολλά αντικείμενα που θα μπορούσε να χτιστεί ένα νέο μουσείο», έγραψε η εφημερίδα.

«Αυτά τα αντικείμενα χρονολογούνται από το 6.500 π.Χ.,και δείχνουν  την ημερομηνία ίδρυσης της μητρόπολης.»

(ΣΗΜΕΙΩΣΗ:όταν αυτοί δεν ξέρουμε αν υπήρχαν στις στέππες της Μογγολίας) 

Σύμφωνα με την εφημερίδα, το παλαιότερο νεκροταφείο τύπου «kurgan» έχει βρεθεί στη γειτονιά Canbaztepe στην περιοχή Silivri.

Το Kurgan, που σημαίνει «Κάστρο» στα παλιά τουρκικά, είναι ένα όνομα που δίνεται σε ένα αρχαίο νεκροταφείο που είναι καλυμμένο με άμμο και μοιάζει με ένα μικρό λόφο.

Στη γειτονιά Yenikapı, οι αρχαιολόγοι  ήρθαν αντιμέτωποι με «μια συλλογή βυθισμένων λειψάνων.

Περίπου 37 βυθισμένα πλοία, δύο σειρές κανό, 2.080 ευρήματα  από τις αρχαίες εποχές ανακαλύφθηκαν.

Μεταξύ των αντικειμένων που βρέθηκαν, υπήρχαν ζάρια ελεφαντόδοντου ηλικίας 1600 ετών, σανδάλια 1500 ετών με χαραγμένες γραμμές.

«Οι αρχαιολόγοι  μπορούν να ιδρύσουν αρκετά μουσεία από  διαφορετικές ιστορικές περιόδους   με αυτά τα αντικείμενα», δήλωσε η εφημερίδα" 

ΠΗΓΗ https://www.hurriyetdailynews.com/recent-artifacts-found-to-change-istanbuls-history-159084

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: ουδείς  τούρκος αναφέρει ότι όλα τα ευρήματα έχουν σχέση με την πρώιμη  περίοδο της αρχαίας Ελληνικής ιστορίας) 

Καλύτερα να μην σκάβουν γιατί θα απαγοητεύονται καθότι αυτό που θα βρίσκουν θα αποδεικνύει ότι αυτοί είναι εντελώς περαστικοί απο αυτό το μέρος και ότι αυτός ο ευλογημένος τόπος ανήκει στους φυσικούς ιδιοκτήτες του και όχι σε ανιστόρητους καταπατητές. 

 https://konstantinoupolipothoumeno.blogspot.com/