Ελληνορωμαϊκά!

Τετάρτη 28 Οκτωβρίου 2020

« η προσευχή μου και ο λογισμός μου λέει, ότι κάτι θα γίνει στην Αμερική»


 

Θα προσπαθήσουμε εν συντομία να σας μεταφέρουμε αυτά που μας ειπώθηκαν από γνωστό μας γέροντα που βίωσε όλες τις πτυχές της σύγχρονης εκκλησιαστικής ιστορίας , τις καλές και τις κακές.

Γράφει ο Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας

-         Θυμάσαι τι έγινε τον Σεπτέμβριο του 2001 κάτω στα βαφτιστήρια της Μεγαλόχαρης στην Τήνο, όπου και ο ιερός ναός της  Ζωοδόχου πηγής και της ανευρέσεως της ΘΑΥΜΑΤΟΥΡΓΗΣ ΕΙΚΟΝΑΣ της Παναγίας μας, έτσι για να μην τα ξεχνάμε;

Ο γέροντας γνώριζε ότι το είδα και εγώ αυτό το συγκλονιστικό  θεοσημείο - γεγονός πολλές φορές  εκείνες τις ημέρες προσωπικά .

Κοντά στην εορτή του  ΓΕΝΕΣΙΟΥ της Υπεραγίας Θεοτόκου, αρχές Σεπτεμβρίου του 2001  στο τέμπλο του μικρού υπόγειου Ιερού Ναού της Μεγαλόχαρης στη Εικόνα της ΠΑΝΑΓΙΑΣ άλλαζε  η  μορφή του Πάναγνου Προσώπου ΤΗΣ με ένα ανεπαίσθητο γλυκύ μορφασμό.Αυτό γινόταν επί μέρες αρχές Σεπτεμβρίου του 2001.

Το έβλεπαν οι πιστοί που τελούσαν παρακλήσεις ενώπιον της ΕΙΚΟΝΑΣ της ΠΑΝΑΓΙΑΣ  του Τέμπλου και αναρωτιόταν τι να σημαίνει;

Έτσι και εμείς προσωπικά προσκυνήσαμε την Εικόνα αυτή της ΠΑΝΑΓΙΑΣ στις 8 Σεπτεμβρίου το 2001 και το διαπιστώσαμε ιδίοις όμμασι.

Και αναρωτιόμασταν τι να σημαίνει αυτό το ΘΕΟΣΗΜΕΙΟ;

Δεν πέρασαν ούτε λίγα 24ωρα και στις 11 Σεπτεμβρίου του 2001 έπεσαν οι δίδυμοι Πύργοι και  θρηνήσαμε τόσους συνανθρώπους μας.

Φυσικά από τότε η ανθρωπότητα άλλαξε πορεία και βιώνει  μέρες υπό την σκιά του φόβου, των τοπικών αιματηρών συρράξεων και της τρομοκρατίας.

Ξαναγυρίζουμε στα λεγόμενα του Γέροντα.

-         Δεν χρειάζεται να σε ρωτήσω τι έγινε στις 8 Σεπτεμβρίου του 2020 ανήμερα του ΓΕΝΕΣΙΟΥ της Υπεραγίας Θεοτόκου, όταν  στην διάρκεια της ΘΕΙΑΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ στον ΑΓΙΟ ΔΗΜΗΤΡΙΟ στον Βύρωνα άρχισε να δακρύζει η Εικόνα της ΠΑΝΑΓΙΑΣ της ΠΑΡΗΓΟΡΗΤΡΙΑΣ  και συνεχίζει  έτσι αδιάλειπτα Δακρύζοντας.



-         Δεν σε ρωτάω, γιατί εσύ μου το είπες από την πρώτη στιγμή.

-         Αλλά θα σε ρωτήσω για να σου ξαναθυμίσω, τι ειπώθηκε από τον  Άγιο  μας  Γέροντα   Αμβρόσιο Λάζαρη.

Θυμηθήκαμε μαζί με το γέροντα τα παρακάτω σχετικά:  

 «  Στὸ τέλος Αὐγούστου 2001, κάποιος  παρακάλεσε τον Γέροντα Αμβρόσιο  νὰ προσευχηθεῖ στὸν Ἅγιο Νεκτάριο, γιὰ νὰ τὸν βοηθήσει. Καὶ ὁ Γέροντας του είπε :

-Ἂσ' τον, παιδί μου, τὸν Ἅγιο. Αὐτὸς εἶναι στὴν Ἀμερική. Τρέχει νὰ σώσει ζωές.

Στὶς 11 Σεπτεμβρίου 2001 ἔπεσαν οἱ Δίδυμοι Πύργοι.

Λίγους μῆνες νωρίτερα εἶχε πεῖ ὅτι ἐκεῖνο ποὺ πρόκειται νὰ συμβεῖ στὴν Ἀμερικὴ θ' ἀλλάξει τὸν ροῦ τῆς Ἱστορίας:

-Μεγάλο κακὸ θὰ βρεῖ τὴν Ἀμερική, καὶ ὄχι μόνο μέσα στὸν Σεπτέμβριο. Ἀλίμονο!

Αὐτὸ τὸ εἶχε προαναγγείλει ἐπίσης καὶ στὸν μακαριστὸ Ἐπίσκοπο Σισανίου καὶ Σιατίστης Ἀντώνιο σὲ μία ἀπὸ τὶς ἐπισκέψεις τοῦ τελευταίου, καὶ ἦταν παρόντες κι ἄλλοι, χωρὶς ὅμως νὰ δώσει ἐξηγήσεις:

-Σεβασμιώτατε, νὰ δεῖτε τί θὰ πάθουν οἱ Ἀμερικανοὶ σὲ δύο μῆνες, εἶχε πεῖ.»  https://www.agiazoni.gr/article.php?id=44874382332495007313

-ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΜΕΣΑ ΣΤΟΝ ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟ-Μεγάλο κακὸ θὰ βρεῖ τὴν Ἀμερική Ἀλίμονο! ΓΙΑ ΠΡΟΣΕΞΕ ΤΙ ΕΙΠΕ;

 - Κατάλαβες παιδί  μου γιατί ανησυχώ, μας είπε ο Γέροντας και μας προβλημάτισε.

- Ευχόμαστε ο ΑΓΙΟΣ ΘΕΟΣ δια της Υπερευλογημένης ΥΠΕΡΑΓΙΑΣ ΘΕΟΤΟΚΟΥ να κάνει ΕΛΕΟΣ, συμπλήρωσε.


  https://konstantinoupolipothoumeno.blogspot.com/

ΣΤΩΜΕΝ καλώς

Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας