Ελληνορωμαϊκά!

Δευτέρα 19 Οκτωβρίου 2020

Όταν ο ΑΓΙΟΣ ΡΑΦΑΗΛ " χειροδικεί" με τον ιδιαίτερο τρόπο του φεύγει η απιστία και αυτοί που επιβουλεύονται την πορεία του Ελληνικού Ορθόδοξου γένους.

 

ΕΝΑ ΣΠΑΝΙΟ ΝΤΟΥΚΟΥΜΕΝΤΟ ΓΙΑ ΤΟ ΝΕΟΦΑΝΕΣ ΣΥΝΑΞΑΡΙ ΤΩΝ ΑΓΙΩΝ ΡΑΦΑΗΛ , ΝΙΚΟΛΑΟΥ και ΕΙΡΗΝΗΣ στον ΑΓΙΑΣΜΕΝΟ λόφο των Καρυών της Θερμής Λέσβου.

Σπάνιο βίντεο των πρώτων χρόνων της ανεύρεσης των Ιερών Λειψάνων των ΑΓΙΩΝ με πλούσιο φωτογραφικό υλικό και πρωταγωνιστές τους απλούς ανθρώπους του χωριού της Θερμής που συμμετείχαν με την καρδιά τους στο ΜΥΣΤΗΡΙΟ του ΛΟΦΟΥ των ΚΑΡΥΩΝ που συνεχίζεται μέχρι τις ημέρες μας.

ΜΙΑ ΠΡΩΤΗ ΚΑΛΟΠΡΟΑΙΡΕΤΗ ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΗ ΑΠΟΣΠΑΜΑΤΙΚΗ ΦΥΣΙΚΑ, ΓΙΑΤΙ ΑΝΑΔΕΙΧΤΗΚΑΝ ΣΗΜΕΡΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΚΑΙ ΕΝΑΡΓΕΣΤΕΡΑ ΙΣΤΟΡΙΚΑ ΝΤΟΥΚΟΥΜΕΝΤΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΦΥΣΙΚΟΥΣ ΑΥΤΟΠΤΕΣ ΤΟΥ ΟΥΡΑΝΟΔΡΟΜΟΥ ΑΥΤΟΥ ΣΥΝΑΞΑΡΙΟΥ.

ΤΟ ΠΑΘΗΜΑ ΤΟΥ ΔΟΥΚΑ ΕΓΙΝΕ ΓΙΑ ΝΑ ΕΡΘΕΙ ΣΤΟΝ ΔΡΟΜΟ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΘΕΟΥ ΓΙΑΤΙ ΗΤΑΝ ΟΡΦΑΝΟ ΜΕ ΣΦΑΓΜΕΝΟ ΠΑΤΕΡΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΙΚΡΑ ΑΣΙΑ. ΑΥΤΟ ΠΑΡΑΚΙΝΕΙ ΤΟΥΣ ΝΕΟΦΑΝΕΙΣ ΑΓΙΟΥΣ ΠΟΥ ΣΦΑΧΤΗΚΑΝ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΙΔΙΟΥΣ ΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ ΝΑ ΤΟΝ ΒΟΗΘΗΣΟΥΝ ΣΤΗΝ ΑΠΙΣΤΙΑ ΤΟΥ.

ΚΑΙ ΓΙΑ ΠΟΙΟΥΣ ΑΓΙΟΥΣ ΛΕΜΕ; 

ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΜΕ ΤΟΣΑ ΘΑΥΜΑΤΑ ΦΕΡΝΟΥΝ ΤΟΝ ΟΥΡΑΝΟ ΚΑΤΩ ΣΤΗΝ ΓΗ 

ΑΥΤΟΥΣ ( Ο ΑΓΙΟΣ ΡΑΦΑΗΛ) ΠΟΥ ΕΙΠΕ ΣΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ ΟΤΑΝ ΠΗΓΑΝ ΝΑ ΤΟΝ ΣΥΛΛΑΒΟΥΝ ΜΕΓΑΛΗ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΤΟΥ 1462 " σε εσάς θα δώσω μόνο το σώμα μου , την ψυχή μου δεν θα την πάρετε" ΚΑΙ ΔΕΙΧΝΟΝΤΑΣ ΤΟΝ ΕΠΙΣΤΗΘΙΟ ΣΤΑΥΡΟ ΤΟΥ ΕΙΠΕ " εμείς για ΑΥΤΟ δίνουμε την ίδια μας την ζωή" 

ΑΣ ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΙ ΣΗΜΕΡΙΝΟΙ ΤΟΥΡΚΟΛΑΓΝΟΙ ΌΤΙ ΟΙ ΑΓΙΟΙ ΔΕΝ ΑΣΤΕΙΈΥΟΝΤΑΙ.

Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας