Ελληνορωμαϊκά!

Σάββατο 31 Οκτωβρίου 2020

ΕΚΤΑΚΤΟ - ΤΡΑΥΜΑΤΙΣΑΝ ΘΑΝΑΣΙΜΑ ΕΛΛΗΝΑ ΙΕΡΕΑ ΣΤΗΝ ΓΑΛΛΙΑ ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΕ ΕΛΛΗΝΟΡΘΟΔΟΞΗ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΣΤΗΝ ΛΥΩΝ ΣΤΗΝ ΓΑΛΛΙΑ - ΦΑΝΑΤΙΚΟΙ ΙΣΛΑΜΙΣΤΕΣ;

ekklisia lyon

( ανανέωση: δίχως να συλλάβουν ακόμα τον δολοφόνο κάποια ΜΜΕ διοχετεύουν πληροφορίες ότι αυτός ήταν άτομο με ψυχλογικά προβλήματα και δεν είχε σχέση με ισλαμιστές . Πιστεύουμε  σε λίγο να γνωρίζουμε. Το να διαδίδουν αυτά υπάρχει κάποια  σκοπιμότητα)

ΠΩΣ ΞΕΡΟΥΜΕ ΟΤΙ ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΦΑΝΑΤΙΚΟΣ ΙΣΛΑΜΙΣΤΗΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΉ ΠΟΥ ΔΕΝ ΣΥΝΕΛΗΦΘΕΙ ;

(πριν λίγο ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος βγήκε και μίλησε για φρικτή πράξη φονταμενταλισμού) 

iereas


ανταποκρίσεις 

" Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του protothema.gr τραυματίας είναι ο ιερέας Νικόλαoς Κακαβελάκης, ο οποίος λειτουργεί στην ελληνόφωνη ορθόδοξη εκκλησία της Λυών.

Στη Λυών υπάρχει και μια δεύτερη επίσης ορθόδοξη εκκλησία, αλλά γαλλόφωνη.

Σύμφωνα με όσα είπε στο protothema.gr ο ιερέας Αντουάν Καλό, που λειτουργεί στην γαλλόφωνη ορθόδοξη εκκλησία, ο πατήρ Κακαβελάκης είναι 45 ετών και έχει δύο παιδιά εκ των οποίων το ένα είναι τριών ετών.

Ο Γάλλος υπουργός Εσωτερικών δήλωσε ότι το επεισόδιο είναι σε εξέλιξη και αφορά την περιοχή Place Jean-Mace.

Εχουν γίνει συστάσεις στους κατοίκους να μείνουν σπίτια τους καθώς ο δράστης παραμένει ασύλληπτος." https://www.romfea.gr/diafora/40235-ektakto-epithesi-se-orthodojo-ierea-sti-luon-tis-gallias


" Τρόμος στη Γαλλία: Ενοπλη επίθεση σε Ελληνορθόδοξη εκκλησία στη Λυών -Τραυματισμένος ιερέας

Ο ιερέας εκείνη την ώρα έκλεινε τον ναό Ο δράστης της επίθεσης διέφυγε Χρησιμοποίησε πριονισμένο κυνηγετικό όπλο

Σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων, υπάρχει ένας, τουλάχιστον, τραυματίας. Πρόκειται για τον ιερέα της εκκλησίας, ελληνικής ιθαγένειας, που μόλις έκλεινε τον ναό.Όπως μεταδίδει το BFMTV, επικαλούμενο αστυνομικές πηγές, ο δράστης ήταν μόνος του, πλησίασε τον ιερέα την ώρα που έκλεινε την εκκλησία στην οδό Saint Lazare και τον πυροβόλησε δύο φορές με κυνηγετικό όπλο.


Ο ιερέας φέρεται ότι έχει πυροβοληθεί δύο φορές με πριονωμένο κυνηγετικό όπλο στον θώρακα και είναι σε σοβαρή κατάσταση, ενώ ο δράστης διαφεύγει της σύλληψης." 

https://www.iefimerida.gr/kosmos/gallia-tromokratia-epithesi-mahairi-orthodoxi-ekklisia