Ελληνορωμαϊκά!

Σάββατο 17 Οκτωβρίου 2020

Απρόβλεπτη εξέλιξη το τουρκικό πλωτό γεωτρύπανο KANUNI παραμένει απέναντι από την Λήμνο και ανοιγοκλείνει τον πομπό του στίγματος του.

Όπως πρώτο τα ΕΛΛΗΝΟΡΩΜΑΙΚΑ διαπίστωσε και επισήμανε  χθες το βράδι, ότι  το τρίτο θηριώδες πλωτό γεωτρύπανο των τούρκων βρίσκεται ακόμη και αυτή την στιγμή στο ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ απέναντι από τα Δαρδανέλια και απέναντι απο την Νήσο Λήμνο. ( σχετικά στο https://konstantinoupolipothoumeno.blogspot.com/2020/10/kanuni_16.html) 

Μαζί του βρίσκονται και τουρκικά πολεμικά σκάφη.

Το «Κανουνί», το οποίο απέπλευσε από το λιμάνι Τασούκου της Τουρκίας, στην επαρχία της Μερσίνης και έχει προορισμό το λιμάνι Χαϊντάρπασα της Κωνσταντινούπολης .

Το γεωτρύπανο «Κανουνί» έχει ως αναφορά τον Σουλτάνο Σουλεϊμάν (1496-1566) ο οποίος ήταν γνωστός ως Kanuni (Νομοθέτης) Σουλτάν Σουλεϊμάν. 

Η κίνηση μέσα στα ΣΤΕΝΑ δεν είναι τόσο επιβεβαρυμένη και αυτό προκαλεί ιδιαίτερο προβληματισμό για ποιο λόγο το  πλωτό γεωτρύπανο αγκυροβόλησε δίπλα στην νήσο ΤΕΝΕΔΟ με προσανατολισμό προς την Λήμνο; 

ΕΔΩ και δυο και ώρες έχει κλείσει τον πομπό του , μια τακτική που τις τελευταίες μέρες εφαρμόζουν οι τούρκοι και στα σεισμογραφικά που αλωνίζουν μέσα στην Ελληνική και Κυπριακή ΑΟΖ.

Όλα αυτά φαίνονται απο τον χάρτη κίνησης πλοίων 

" Ληφθείσα θέση: 2020-10-17 09:56 UTC
πριν από 3 λεπτά

Τοπική ώρα του σκάφους:
2020-10-17 13:56 LT (UTC +4)

Περιοχή: EMED - Αιγαίο Πέλαγος

Τρέχουσα θύρα: CANAKKALE ANCH

Γεωγραφικό πλάτος / μήκος: 39.89964 ° / 26.02383 °

Κατάσταση: Περιορισμένη ευελιξία

Ταχύτητα / πορεία: 0 kn / 9 °

Πηγή AIS: 5300 ( ΠΗΓΗ https://www.marinetraffic.com/en/ais/details/ships/shipid:713607/mmsi:271047822/imo:9541203/vessel:KANUNI) " 

ΚΑΙ ΡΩΤΑΜΕ 

Όλα αυτά δεν είναι φυσιολογικά και μέχρι τώρα δεν υπάρχει καμία αντίδραση.

ΑΡΑΓΕ ο σουλτάνος πήρε αέρα και ετοιμάζεται να στήσει παρόμοιο σκηνικό στο Βόρειο Αιγαίο , όπως κάνει τόσο καιρό στην Αν. Μεσόγειο;

ΝΑ ΜΗΝ ΕΧΟΥΜΕ ΠΑΡΑΠΟΝΟ ΟΜΩΣ γιατί ... 

Ο μεν Ερντογάν προανήγγειλε πριν δυο μέρες ερευνητικές αποστολές και στο ΑΙΓΑΙΟ

και η ΕΕ έδωσε στην τουρκία περιθώριο χθες το βράδυ μέχρι τον Δεκέμβριο ...

ΚΑΙ αναρωτιόμαστε αν δεν ντρέπονται που λέγονται εταίροι μας;

https://konstantinoupolipothoumeno.blogspot.com/

ΣΤΩΜΕΝ καλώς 

Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας