Ελληνορωμαϊκά!

Πέμπτη 29 Οκτωβρίου 2020

Γαλλία: Κρατικές οδηγίες περί κλεισίματος των εκκλησιών από 2 Νοεμβρίου - ΠΡΟΣΕΧΩΣ ΣΤΙΣ ΟΘΟΝΕΣ ΜΑΣ;

 


ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟ Η  ΟΠΟΙΑ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΤΗΤΑ ΤΟΥ  ΚΟΡΟΝΟΙΟΥ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΟΙ ΦΑΝΑΤΙΚΟΊ ΤΖΙΧΑΝΤΙΣΤΕΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΜΙΑ ΙΔΙΑΙΤΕΡΗ ΕΛΞΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΥΣ.
 
- ΤΙ ΖΟΥΜΕ ΑΔΕΛΦΟΙ;  - ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΑ ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΙ ΜΑΖΙ ΜΙΑ ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΗ ΑΠΑΞΙΩΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΣΩΠΟΥ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΘΕΟΥ ΣΤΟ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟ ΠΡΟΣΩΠΟ.  

To σχετικό μήνυμα με τις πληροφορίες απο την Ιερά Μητρόπολη Γαλλίας. 

"Αγαπητοί πατέρες,

Σας μεταφέρω τις πληροφορίες που έλαβα σήμερα από το Υπουργείο Εσωτερικών, μετά και την χθεσινή ομιλία του Προέδρου της Δημοκρατίας, σχετικά με τα νέα μέτρα περιορισμού που αποφασίστηκαν για την αντιμετώπιση του δεύτερου κύματος του ιού Covid 19:

Μπορούμε να τελέσουμε τη Θ. Λειτουργία αυτή την Κυριακή, 1 Νοεμβρίου, παρουσία πιστών, τηρώντας αυστηρά τα πρότυπα υγείας.

Από Δευτέρα 2 Νοεμβρίου και για μία αρχική περίοδο τεσσάρων εβδομάδων, οι εορτασμοί τις Κυριακές και τις αργίες μπορούν να πραγματοποιούνται μόνον κεκλεισμένων των θυρών, με μειωμένο αριθμό λειτουργών και ιεροψαλτών.

Δεν επιτρέπεται η παρουσία προσκυνητών.

Κηδείες μπορούν να τελούνται μόνον με είκοσι συμμετέχοντες το πολύ.

Όπως και κατά τη διάρκεια του εγκλεισμού της άνοιξης, οι ιερές ακολουθίες μπορούν να μεταδίδονται στα κοινωνικά δίκτυα (Facebook, YouTube κ.λπ.).

Καλώ όλους να τηρείτε αυστηρά αυτές τις οδηγίες.

Προσεύχομαι στον Κύριο να δώσει στον καθένα δύναμη και θάρρος σε αυτή τη δοκιμασία για να ολοκληρώσουμε επιτυχώς την αποστολή που μας ανετέθη" 

+ Ο Μητροπολίτης Γαλλίας Εμμανουήλ

ΠΗΓΗ https://www.romfea.gr/oikoumeniko-patriarxeio-ts/mitropoleis-exoterikou/40200-gallia-kratikes-odigies-peri-kleisimatos-ton-ekklision