Ελληνορωμαϊκά!

Παρασκευή 23 Οκτωβρίου 2020

ΓΟΥΜΕΝΙΣΣΗΣ: σε έναν κόσμο που η αθεΐα προσπαθεί να κυριαρχήσει κάποιοι τεχνηέντως προσπαθούν ματαίως να πείσουν ότι απ΄την Θεία Κοινωνία μεταδίδονται διάφορα μικρόβια και νοσήματα. Λησμονούν ότι η Θεία Κοινωνία είναι ο ΙΔΙΟΣ Ο ΧΡΙΣΤΟΣ, και 2000 χρόνια τώρα δεν έχει αποδειχθεί ΤΙΠΟΤΑ.

 


108 χρόνια ελεύθερη Γουμένισσα. Ημερομηνία ορόσημο η 23η Οκτωβρίου 1912. Η αποκρουστική και καταπιεστική επιβουλή των αδίστακτων Τιράνων, έλαβε τέλος.

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα και τις δέουσες τιμές εορτάστηκε σήμερα, Παρασκευή 23 Οκτωβρίου 2020, η 108η επέτειος της απελευθέρωσης της Γουμένισσας, έδρα της Ιεράς Μητρόπολεως και ιστορική έδρα του Δήμου Παιονίας.

Συγκεκριμένα εκείνη τη μέρα έγινε η επίσημη παράδοση της Κωμοπόλεως της Μακεδονίας από τις τότε τοπικές τουρκικές αρχές στον Ελληνικό Στρατό.

Γουμενίσσης: ''Η Θεία Κοινωνία είναι πηγή ζωής, και όχι πηγή διασποράς μικροβίων!''

Το ματωμένο σώμα της ένδοξης μακεδονικής γης αρνήθηκε να συνθηκολογήσει και να υποκύψει. Η βαλτώδης ζούγκλα που δημιούργησε ο δυνάστης στα σώματα και τις ψυχές των προγόνων μας, δεν μπορούσε να γίνει ανεκτή. Απλοί άνθρωποι της καθημερινότητας, με την αδάμαστη πίστη τους, την πύρινη θέλησή τους, την αδούλωτη ψυχή τους, βρέθηκαν στην κολοφώνα της δόξας.

Τιτανοτεράστιες οι αγωνιώδεις προσπάθειες από ακραιφνείς Έλληνες πατριώτες, που επιθυμούσαν διακαώς το αυτονόητο: Να βαδίσουν στα μονοπάτια της ελευθερίας με οποιοδήποτε κόστος και τίμημα απελευθερώνοντας την πατρώα γη.



Στη σύντομη προσλαλιά του ο σεπτός Ποιμενάρχης κ. Δημήτριος τόνισε με έμφαση ότι 

σε έναν κόσμο που η αθεΐα προσπαθεί να κυριαρχήσει κάποιοι τεχνηέντως προσπαθούν ματαίως να πείσουν ότι απ΄την Θεία Κοινωνία μεταδίδονται διάφορα μικρόβια και νοσήματα. Λησμονούν ότι η Θεία Κοινωνία είναι ο ΙΔΙΟΣ Ο ΧΡΙΣΤΟΣ, και 2000 χρόνια τώρα δεν έχει αποδειχθεί ΤΙΠΟΤΑ.

Παρέθεσε μάλιστα και τις επεμβάσεις του Θεού μέσω των Αγίων για να σταματήσουν μεταδιδόμενες ασθένειες, θαύματα που κατέστησαν τους Αγίους πολιούχους και προστάτες όπως ο Άγιος Σπυρίδων, ο Άγιος Χαράλαμπος, κ.α. και τιμώνται από τον ευλαβή λαό που πιστεύει και προσεύχεται!

Συγκινητική ήταν η στιγμή όταν ο Σεβασμιώτατος παρουσίασε την ιστορική ελληνική σημαία που υψώθηκε τον Οκτώβριο του 1912, εκφράζοντας την ευγνωμοσύνη του προς την οικογένεια για την παραχώρησή της στην Ιερά Μητρόπολη, ευχόμενος καταλλήλως στους εκπροσώπους της πολιτικής ηγεσίας του τόπου και τους κατοίκους της παραδοσιακής Γουμένισσας.

Από την  Γουμένισσα | Χρήστος Καναρόπουλος και το https://www.romfea.gr/epikairotita-xronika/40066-goumenissis-i-theia-koinonia-einai-pigi-zois-kai-oxi-pigi-diasporas-mikrobion-foto