Ελληνορωμαϊκά!

Τρίτη 13 Οκτωβρίου 2020

Που να γνώριζε η υμνογράφος γερόντισσα, όταν συνέθετε το 2013 τον Παρακλητικό κανόνα της ΠΑΝΑΓΙΑΣ της ΠΑΡΗΓΟΡΗΤΡΙΑΣ και έγραφε «αναβλύζει συμπαθείας τους Κρουνούς» ότι η ΠΑΝΑΓΙΑ θα άνοιγε τους ΚΡΟΥΝΟΥΣ των ΧΑΡΙΤΟΒΡΥΤΩΝ ΔΑΚΡΥΩΝ της για την δοκιμαζόμενη ανθρωπότητα και για τον καθένα χωριστά μας ;

 




"Ρείθρον ως γλυκύ , η εικών σου η πανίερος αναβλύζει συμπαθείας τους Κρουνούς  και αγαθύνει , τους πιστούς ΠΑΡΗΓΟΡΗΤΡΙΑ" 

( Κοντάκιον από τον Παρακλητικό κανόνα της ΠΑΝΑΓΙΑΣ της ΠΑΡΗΓΟΡΗΤΡΙΑΣ)


Απόγευμα Τρίτης  13 Οκτωβρίου και στον ΙΕΡΟ ΝΑΟ του ΑΓΙΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ στον Βύρωνα των Αθηνών στον Παρακλητικό κανόνα ενώπιον της Εφέστιας εικόνος της ΠΑΝΑΓΙΑΣ της ΠΑΡΗΓΟΡΗΤΡΙΑΣ και νυν επονομαζόμενης ΔΑΚΡΥΟΡΟΥΣΣΗΣ εξ αιτίας του έκτακτου Θεοσημείου που σημειώθηκε ανήμερα της εορτής του ΓΕΝΕΘΛΙΟΥ της ΥΠΕΡΑΓΙΑΣ ΘΕΟΤΟΚΟΥ ( 8 Σεπτεμβρίου) να τρέχουν δηλαδή  δάκρυα συνεχόμενα και από τους δυο Τιμίους Οφθαλμούς ΤΗΣ.

Τα μηνύματα είναι πολλά , προσωπικά στον καθένα , μηνύματα για την πορεία της Πατρίδος μας , μηνύματα για την Ανθρωπότητα.

Η ΠΑΝΑΓΙΑ τόσες μέρες δεν σταμάτησε να κλαίει ούτε στιγμή, δακρύζει ΑΔΙΑΛΕΙΠΤΑ. Κλαίει και τις νύχτες που κλείνει ο Ιερός Ναός αυτός και το πρωί βλέπουν κατακλυσμό από λίμνες δακρύων στο ΠΑΝΑΓΝΟ ΠΡΟΣΩΠΟ της ΠΑΡΗΓΟΡΗΤΡΙΑΣ που κυλούν στο πρόσωπο του ΘΕΙΟΥ ΒΡΕΦΟΥΣ πριν καταλήξουν ως λαμπυρίζοντες θρόμβοι στο ξύλινο πλαίσιο της εικόνος όπισθεν της αεροστεγούς υάλινης προθήκης της.



Τα ρέοντα δάκρυα είναι ανθρώπινα και  μια καλή ιατρική ματιά μπορεί να καταλάβει ότι είναι διαφανές πλάσμα με έμμορφα συστατικά για αυτό και στέκονται επί ώρα στο πρόσωπο της Υπεραγίας Θεοτόκου πριν κυλίσουν.

 Η ΠΑΝΑΓΙΑ μας δίνει ζωντανά μήνυμα:

« τούτες τις ώρες βρίσκομαι κοντά σας και παρακαλώ κλαίγοντας τον ΥΙΟ μου, για την σωτηρία σας, έστω και την ύστατη στιγμή, περιμένοντας  και την δική σας ΜΕΤΑΝΟΙΑ για να του την προσφέρω»

https://konstantinoupolipothoumeno.blogspot.com/

 

   Κωνσταντίνος Βαρδάκας