Ελληνορωμαϊκά!

Κυριακή 11 Οκτωβρίου 2020

ΑΔΕΛΦΟΙ ΤΕΛΕΙΩΣΑΝ ΤΑ ΨΕΜΑΤΑ - ΠΑΜΕ ΓΙΑ ΣΥΓΚΡΟΥΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ

 


Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΘΕΛΕΙ ΠΟΛΕΜΟ ΚΑΙ ΤΟ ΞΕΚΑΘΑΡΙΖΕΙ

ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΑΛΛΑ ΠΑΡΑΜΥΘΙΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ 

Η ΜΕΤΑΠΟΛΙΤΕΥΣΗ ΔΙΝΕΙ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ - ΑΛΛΑΖΟΥΜΕ ΕΠΟΧΗ
ΚΑΙ ΜΥΑΛΟ  

ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΜΜΕ

" Πρόκληση που δεν “καταπίνεται” στο Καστελόριζο! Δείτε σε ποια περιοχή στέλνει το Oruc Reis η Τουρκία!

οι Ελληνικές ΕΔ καλούνται ξανά να τεθούν σε κατάσταση ύψιστης ετοιμότητας.
Στον χάρτη η περιοχή την οποία δεσμεύουν οι Τούρκοι από σήμερα μέχρι και τις 20 Οκτωβρίου για να κάνει έρευνες το Oruc Reis! Η περιοχή είναι νότια από το Καστελόριζο και η πρόκληση του καθεστώτος Ερντογάν δεν μπορεί πλέον να αγνοηθεί από την Αθήνα. Οι δικαιολογίες μάλλον θα ΄χουν στερέψει πλέον" 
https://www.militaire.gr/proklisi-poy-den-quot-katapinetai-quot-sto-kastelorizo-deite-se-poia-periochi-stelnei-to-oruc-reis-i-toyrkia/



" Προς νέα κρίση στις ελληνοτουρκικές κρίσεις με αποκλειστική ευθύνη της Άγκυρας. Η Τουρκία εξέδωσε NAVTEX με την οποία στέλνει από σήμερα μέχρι και τις 20 Οκτωβρίου το Oruc Reis νότια του Καστελόριζου! Πρόκειται για κίνηση που εκ των πραγμάτων θέτει σε κατάσταση στρατιωτικής εγρήγορσης!

Η κίνηση της Άγκυρας εξαφανίζει προφανώς τα όποια ψήγματα ελπίδας υπήρχαν στην Αθήνα ότι θα μπορέσει να διαχειριστεί την Τουρκία μέσω “διερευνητικών” ή άλλων συνομιλιών. Ακυρώνει τη περιβόητη “γερμανική πρωτοβουλία” η οποία έχει κάνει τεράστια ζημιά στα εθνικά συμφέροντα. Περιφρονεί την ΕΕ και τις ήπιες αποφάσεις που πήρε στη τελευταία Σύνοδο Κορυφής και γενικώς τινάζει τα πάντα στον αέρα.

Ελπίζουμε ότι όσοι τις τελευταίες ημέρες μιλούσαν για διάλογο στον οποίο σύρθηκε η στριμωγμένη Τουρκία να έχουν αρχίσει να καταλαβαίνουν με ποιους έχουν να κάνουν" https://www.militaire.gr/pros-nea-ellinotoyrkiki-krisi-to-oruc-reis-notia-apo-to-kastelorizo-i-athina-etoimazetai-quot-gia-pan-endechomeno-quot/



ΤΟΥΡΚΙΚΑ ΜΜΕ

" ΗΤουρκία εξέδωσε ένα νέο Navtex για το σεισμικό σκάφος εξερεύνησης Oruç Reis για τη διεξαγωγή δραστηριοτήτων νότια του νησιού Kastellorizo ​​(Megisti-Meis) έως τις 22 Οκτωβρίου, σύμφωνα με δημοσιεύματα την Κυριακή.

Αφού η Αθήνα αντιτάχθηκε στη σεισμική έρευνα της Άγκυρας σε μια περιοχή νότια του νησιού Καστελόριζο, οι γερμανικές διπλωματικές προσπάθειες βοήθησαν στην εξάλειψη των εντάσεων μεταξύ των δύο γειτόνων.

Ωστόσο, η αμφιλεγόμενη κίνηση της Ελλάδας να υπογράψει συμφωνία θαλάσσιας οριοθέτησης με την Αίγυπτο, την οποία η Τουρκία λέει ότι παραβιάζει την υφαλοκρηπίδα της και τα θαλάσσια δικαιώματα, έχει επιδεινώσει τις εντάσεις μεταξύ της Αθήνας και της Άγκυρας.

Η Άγκυρα κατηγορεί την Αθήνα ότι ακολουθεί μινιμαλιστικές πολιτικές στην Ανατολική Μεσόγειο και υπογραμμίζει ότι οι θαλάσσιες αξιώσεις της αποτελούσαν παραβίαση των κυριαρχικών δικαιωμάτων της Τουρκίας.

Το Oruç Reis επέστρεψε στο τουρκικό λιμάνι της Αττάλειας στα μέσα Σεπτεμβρίου, αφού ο χρόνος του στη θάλασσα - όπως καθορίστηκε στην τελευταία δήλωσή του Navtex - τερματίστηκε.

Το έργο εξερεύνησης του πλοίου είχε αρχικά προγραμματιστεί να διαρκέσει μέχρι την 1η Σεπτεμβρίου. Ωστόσο, αργότερα, η περίοδος παρατάθηκε έως τις 12 Σεπτεμβρίου, με την προσδοκία για άλλη παράταση αργότερα, που θα συνεχιστεί έως τις 25 Σεπτεμβρίου. Ωστόσο, πολλοί υποστηρίζουν ότι οι συνομιλίες μεταξύ Τουρκίας και η Ελλάδα που ξεκίνησε από το ΝΑΤΟ την περασμένη εβδομάδα είναι οι κύριοι λόγοι πίσω από το διάλειμμα του σκάφους από την εργασία, προκειμένου να ενισχυθεί ο διάλογος και να μειωθεί η ένταση. Ωστόσο, η Τουρκία τόνισε πολλές φορές ότι το έργο του πλοίου θα συνεχιστεί μετά από ένα σύντομο διάλειμμα, καθώς η αποφασιστικότητα της χώρας να διατηρήσει τα δικαιώματά της στην περιοχή παραμένει ισχυρή. " https://www.dailysabah.com/politics/diplomacy/turkey-issues-new-navtex-in-eastern-mediterranean-for-oruc-reis-vessel