Ελληνορωμαϊκά!

Κυριακή 11 Οκτωβρίου 2020

33 ημέρες και τα δάκρυα της ΠΑΝΑΓΙΑΣ συνεχίζουν να κυλούν επικυρώνοντας αυτά που έρχονται στην ανθρωπότητα.

 
Απόγευμα Κυριακής 11 Οκτωβρίου και στον ΙΕΡΟ ΝΑΟ του ΑΓΙΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ στον Βύρωνα των Αθηνών διαβάζονται οι ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΙ ενώπιον της Εφέστιας εικόνος της ΠΑΝΑΓΙΑΣ της ΠΑΡΗΓΟΡΗΤΡΙΑΣ και νυν επονομαζόμενης ΔΑΚΡΥΟΡΟΥΣΣΗΣ εξ αιτίας του έκτακτου Θεοσημείου που σημειώθηκε ανήμερα της εορτής του ΓΕΝΕΘΛΙΟΥ της ΥΠΕΡΑΓΙΑΣ ΘΕΟΤΟΚΟΥ ( 8 Σεπτεμβρίου) να τρέχουν δηλαδή  δάκρυα συνεχόμενα και από τους δυο Τιμίους Οφθαλμούς ΤΗΣ.

Τα μηνύματα είναι πολλά , προσωπικά στον καθένα , μηνύματα για την πορεία της Πατρίδος μας , μηνύματα για την Ανθρωπότητα.

Η ΠΑΝΑΓΙΑ τόσες μέρες δεν σταμάτησε να κλαίει ούτε στιγμή, δακρύζει ΑΔΙΑΛΕΙΠΤΑ. Κλαίει και τις νύχτες που κλείνει ο Ιερός Ναός αυτός και το πρωί βλέπουν κατακλυσμό από λίμνες δακρύων στο ΠΑΝΑΓΝΟ ΠΡΟΣΩΠΟ της ΠΑΡΗΓΟΡΗΤΡΙΑΣ που κυλούν στο πρόσωπο του ΘΕΙΟΥ ΒΡΕΦΟΥΣ πριν καταλήξουν ως λαμπυρίζοντες θρόμβοι στο ξύλινο πλαίσιο της εικόνος όπισθεν της αεροστεγούς υάλινης προθήκης της.Τα ρέοντα δάκρυα είναι ανθρώπινα και  μια καλή ιατρική ματιά μπορεί να καταλάβει ότι είναι διαφανές πλάσμα με έμμορφα συστατικά για αυτό και στέκονται επί ώρα στο πρόσωπο της Υπεραγίας Θεοτόκου πριν κυλίσουν.

Προσκυνώντας και φιλώντας τα δάκρυα της ΠΑΝΑΓΙΑΣ οι πιστοί τα σμίγουν με τα δικά τους  για τον παγκόσμιο πόνο που κατέκλυσε σήμερα τον πλανήτη μας με τα επιγενόμενα θλιβερά, αλλά παράδοξα γεγονότα.
Η ΠΑΝΑΓΙΑ μας δίνει ζωντανά μήνυμα:

« τούτες τις ώρες βρίσκομαι κοντά σας και παρακαλώ κλαίγοντας τον ΥΙΟ μου, για την σωτηρία σας, έστω και την ύστατη στιγμή, περιμένοντας  και την δική σας ΜΕΤΑΝΟΙΑ για να του την προσφέρω»ΟΙ ΕΙΚΟΝΕΣ ΣΤΗΝ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ ΕΙΝΑΙ ΖΩΝΤΑΝΕΣ ΓΙΑΤΙ ΕΜΠΕΡΙΕΧΟΥΝ ΤΗΝ ΘΕΙΑ ΧΑΡΗ.

« Αύτη η πίστις των Αποστόλων, Αύτη η πίστις των Πατέρων, Αύτη η πίστις των Ορθοδόξων, Αύτη η πίστις την Οικουμένην εστήριξε»

 Η ΠΑΝΑΓΙΑ μας θέλει να της προσφέρουμε την ανόθευτη ΠΙΣΤΗ μας.

 https://konstantinoupolipothoumeno.blogspot.com/

 

   Κωνσταντίνος Βαρδάκας