Ελληνορωμαϊκά!

Τρίτη 9 Ιουλίου 2024

στην Γαλλία (σαν άθεο κράτος) δεν πολύ - χτυπούν καμπάνες αλλά τώρα θα χτυπήσουν όλα τα Καμπαναριά

 


«Καμπανάκι» από τη Moody’s στη Γαλλία για το χρέος λόγω της πολιτικής κρίσης

Η Moody’s προειδοποίησε τη Γαλλία ότι απειλείται η αξιολόγηση της οικονομίας της εφόσον το πολιτικό μπρα-ντε-φερ για τον σχηματισμό κυβέρνησης μετά τις εκλογές οδηγήσει σε εκτροχιασμό του δημοσιονομικού προγράμματος της χώρας.

Η Moody’s προειδοποίησε ότι οι προοπτικές της γαλλικής οικονομίας θα μπορούσαν από «σταθερές» να μειωθούν σε «αρνητικές» αν παρατηρήσει μεγαλύτερη επιδείνωση στο προσιτό κόστος εξυπηρέτησης του χρέους και επιπτώσεις στην ανάπτυξη ή τον προϋπολογισμό από τις πολιτικές διαβουλεύσεις για την άρση του αδιεξόδου.

περισσότερα στο ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ

τι έπεται; μετά τα ταρακουνήματα της γερμανικής οικονομίας , οι καμπάνες της Γαλλίας και στο τέλος τα τραντάγματα στις Βρυξέλλες; ΑΛΛΗΛΟΥΙΑ

" Σε σοκ οι Γάλλοι, το κόμμα που ψήφισαν δεν είναι… κόμμα – Δεν τα βρίσκουν ούτε ποιον να προτείνουν για πρωθυπουργό.

Δεν έχουν περάσει ούτε δύο 24ωρα από την απροσδόκητη νίκη τους στον δεύτερο γύρο των εκλογών, αλλά τα αριστερά κόμματα της Γαλλίας αναζητούν τον ηγέτη τους.
Δηλαδή ποιον να προτείνουν για πρωθυπουργό, καθώς Jean-Luc Mélenchon δεν είναι ικανός να τους οδηγήσει να ξεπεράσουν τις διαιρέσεις τους.
Καθώς η ετερόκλητη συμμαχία Nouveau Front Populaire (NFP) επιδιώκει να σχηματίσει μια κυβέρνηση μειοψηφίας, τα κόμματά της προσπαθούν να διατηρήσουν την ενότητα και να ξεπεράσουν τις διαιρέσεις τους.
Τη Δευτέρα, 8 Ιουλίου 2024, οι αρχηγοί κομμάτων του αριστερού μπλοκ, που συμμάχησαν για τις κοινοβουλευτικές εκλογές, δήλωσαν ότι από κοινού θα προτείνουν πρωθυπουργό στον Macron αυτή την εβδομάδα.
Δεν έχει γίνει όμως κάποια επιλογή, αλλά έχει ήδη αποδειχθεί ένα σημείο ανάφλεξης: το ακροαριστερό κόμμα του Mélenchon διακύβευσε μια αξίωση και άφησε να εννοηθεί ότι ο ηγέτης του θα μπορούσε να είναι μια επιλογή.
Αλλά ήδη τον έχουν απορρίψει οι εταίροι της συμμαχίας τους ως πολύ πολωτικό." 
περισσότερα στο ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ

ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΕΞΑΙΤΙΑΣ ΑΥΤΩΝ ΤΩΝ ΑΝΩΜΑΛΩΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΩΝ ΠΟΥ ΒΙΩΝΟΥΜΕ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΕΠΙΠΕΔΑ ΤΗΣ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟΤΗΤΑΣ ΘΑ ΧΤΥΠΗΣΟΥΝ ΟΙ ΚΑΜΠΑΝΕΣ ΣΤΟΝ ΒΟΣΠΟΡΟ