Ελληνορωμαϊκά!

Τρίτη 30 Ιουλίου 2024

γρήγορη ανάλυση "Λίβανος με παρονομαστή Γαλάζια πατρίδα φέρνει δυνατό μελτέμι στο Ελληνικό Αιγαίο"

Γρήγορη Ανάλυση γιατί όλα τρέχουν γρήγορα.  

Γράφει ο Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας 

Παρακολουθείτε τις ειδήσεις αυτών των ωρών και διαπιστώνετε  μια σύνδεση εκ μέρους της Τουρκίας δύο θεμάτων που η επικαιροποίηση τους όχι πρέπει να μας προβληματίζει, αλλά να μας θέτει "υπό τα όπλα".
Την στιγμή που η τουρκική κυβέρνηση μαζί με την αντιπολίτευση " μαλώνουν " δήθεν  για το ποια υπερασπίζεται την " γαλάζια πατρίδα " (βλ φασαρία στο τουρκικό κοινοβούλιο σήμερα) , την ίδια ώρα που ετοιμάζεται ολική σύγκρουση Ισραήλ και Χεζμπολάχ στον Λίβανο (βλ.πριν λίγο κτυπημα του πρώτου στην Βηρυττό για εξουδετέρωση τρομοκρατών), την ίδια ώρα οι απειλές του Ερντογάν για το Ισραήλ αυξάνονται μαζί με τις απειλές του Ιράν .
Αυτά τα πράγματα στην Μέση Ανατολή τα είδαμε πολλές φορές, αλλά πρώτη φορά σε σχέση με τα τεκταινόμενα εκεί μπερδεύεται και η " γαλάζια πατρίδα " εδώ .
Τι συμβαίνει αδελφοί ;
Ο σουλτάνος και η παρέα του  ψάχνουν άλλοθι και το άλλοθι λέγεται Κύπρος και Ελλάδα με τις υφαλοκτηπίδες τους και τα κυριαρχικά δικαιώματα τους.
Πολλές φορές στο παρελθόν ο Ερντογάν επικαλέστηκε μια αρχή του :"όποιος είναι φίλος του εχθρού μας είναι εχθρός μας "
Όσα χατήρια και να του κάνεις του Ανατολίτη αυτός θέλει περισσότερα , μιας και συμπληρώνονται μάλιστα σημειακά και τα δικά μας 50χρονα της Μεταπολίτευσης ο σουλτάνος θέλει να αναδεύσει τις εξελίξεις για την δική του υστεροφημία .
Ας σταθούμε σε δύο  φράσεις χθεσινές του Ισραήλ που ειπώθηκαν : " βγάλετε την Τουρκία από το ΝΑΤΟ " και " ο Ερντογάν θα έχει το τέλος του Σαντάμ" , συμπληρώστε την εξίσωση των ημερών μας με παρονομαστή την " γαλάζια πατρίδα " και λύστε την ..
Είναι πολύ εύκολη γιατί πριν χρόνια μας την έλυσαν οι άγιοι πατέρες μας .
ΣΤΩΜΕΝ καλώς 
Δρ.Κωνσταντίνος Βαρδάκας