Ελληνορωμαϊκά!

Τετάρτη 13 Μαρτίου 2024

" τόσα Θεοσημεία γίνονται στην Ορθοδοξία, δεν φτιάχνουμε και εμείς ένα προς ίδιον όφελος;"

φώτο από το fb
άσχημο πνευματικό σαράκι στην Αγιομάνα Κύπρο 
Γράφει ο Δρ.Κωνσταντίνος Βαρδάκας 

Αν αυτό που συμβαίνει και καταγράφεται αυτές  τις μέρες στην Κύπρο είναι αλήθεια; δυστυχώς για τους Κύπριους Πιστούς είναι τραγωδία,  μια έσχατη πνευματική παθογένεια που δείχνει την ροπή της κοινωνίας προς την άκρατη πλεονεξία με κάλυμμα το Ράσο και κατάφωρη προσβολή του Αγίου Σχήματος ;
Τι το θέλατε το Σχήμα αν είστε τόσο επιπόλαιοι και ανίκανοι και βυθισμένοι στο πάθος σας ;
Δυστυχώς στο Αγιοτόκο αυτό νησί η γνώση των τραπεζικών προϊόντων και η χρήση των  εξωχώριων εταιρειών προς πλουτισμό  είναι καθημερινότητα και να που φτάσαμε, στον κατασκανδαλισμό σε μια εποχή που βαρούν από όλες τις πλευρές την Ορθοδοξία .
Βγήκαν οι ντουντούκες των ΜΜΕ και οι ντελάληδες και κράζουν σαν κόρακες :
- " να ποια αξία έχουν  τα Θεοσημεία που συμβαίνουν στους χριστιανούς "
Και εσύ έρημε καλόγερε που λες, ότι όλα αυτά είναι παραποιημένες κασέτες δεν σκέφτηκες ποτέ σου το σκάνδαλο ;
Και πόσους θα σκανδαλίσεις μέχρι οι εκκλησιαστικές ανακριτικές αρχές αποφανθούν ;
Δεν σκέφτηκες , ότι αν ισχύει αυτό που δείχνουν σε βίντεο γίνεται ταφόπλακα για την αλήθεια των άλλων γνήσιων και έκτακτων θεοσημείων  που δίνονται άνωθεν και όχι κάτωθεν μέσα από τον γήινο βούρκο της πλεονεξίας ;
Πολλές φορές αναρωτηθήκαμε για δύο πράγματα.
1) για την φράση του Αγίου Παϊσίου που έλεγε σε Κύπριους προσκυνητές: " αν ο Άγιος Θεός έβρισκε χειρότερο και πιο βάναυσο επιδρομέα από τον Τούρκο αυτόν θα έφερνε εναντίων σας για τις αμαρτίες σας" 
2) Επίσης αναρωτηθήκαμε πως ένα τέτοιο Νησί έβγαλε και βγάζει τόσους πολλούς αγίους ;
Στην δεύτερη ερώτηση η απάντηση είναι εύκολη και δικαιολογεί αυτό που συμβαίνει τώρα : " όπου επλεόνασε η αμαρτία υπερ-περίσσευσε η ΘΕΙΑ ΧΑΡΙΣ" 
Αδελφοί ,γνωρίζετε πόσο σας αγαπάμε και οι διαπιστώσεις μαζί με τα ερωτήματα μας γίνονται με πόνο και επικρατεί μέσα μας ένας λογισμός και μια επισήμανση ( όπως θέλετε πείτε το ) δηλ. ότι  η Εγγλέζικη κατοχή σας " κόλλησε " πολλά  πνευματικά μικρόβια που πρέπει να κάνετε αγώνα για να τα τινάξετε από πάνω σας .
Γιατί τα επιτρέπει αυτά ο Θεός ;
Τα σκάνδαλα και ο κατασκανδαλισμός θα συνεχιστεί για να καθαρίσει η ήρα από το Στάρι ,εισήλθαμε σε τέτοια γεγονότα που μόνο όταν πλησιάσεις το ΘΕΙΟ με καθαρή καρδιά μπορείς να αντέξεις όλα αυτά .
Μετά από αυτά τα σκάνδαλα θα βγει μεγάλο καλό που θα ενδυναμώσει και θα καθαρίσει τους πιστούς από όλες τις ενδοεκκλησιαστικές λοιμώξεις των καιρών μας .

ΣΤΩΜΕΝ καλώς 
Δρ.Κωνσταντίνος Βαρδάκας 
Σχόλιο φίλης από την Κύπρο 
"Πήραμε τόση Χάρη και χαρά από την έλευση της Αγίας Ζώνης από το Άγιο Όρος που ο σατανάς λυσσαξε από το κακό του και μόλις έφυγε η Αγία Ζώνη ξέσπασε το σκάνδαλο!! Ο Θεός να μας φυλάει!!!"

𝚶 𝛅έ 𝛅𝛊ά𝛃𝛐𝛌𝛐ς, ό𝛔𝛐𝛎 𝛑𝛆𝛒𝛎άει ο 𝛋𝛂𝛊𝛒ός 𝛋αι  𝛗𝛉ά𝛎𝛆𝛊 𝛕ό 𝛕έ𝛌𝛐ς 𝛕𝛐𝛖, 𝛕ό𝛔𝛐𝛎 𝛑𝛐𝛌𝛆𝛍άει 𝛋𝛂ί 𝛃𝛊ά𝛇𝛆𝛕𝛂𝛊 𝛍έ ά𝛋𝛒𝛂𝛎 𝛍𝛂𝛎ί𝛂𝛎 ό𝛌𝛐𝛖ς 𝛎ά 𝛍ας 𝛋𝛐𝛌ά𝛔ει. 𝚻ώ𝛒𝛂 𝛑𝛒ό 𝛑𝛂𝛎𝛕ός 𝛕ή𝛎 𝚳𝛆𝛄ά𝛌𝛈 𝚺𝛂𝛒𝛂𝛋𝛐𝛔𝛕ή𝛎 𝛑𝛐ύ 𝛍ας έ𝛒𝛘𝛆𝛕𝛂𝛊, 𝛑𝛐𝛌𝛌𝛐ύς 𝛑𝛆𝛊𝛒𝛂𝛔𝛍𝛐ύς 𝛋ά𝛊 𝛑𝛐𝛌𝛌άς 𝛕𝛂𝛒𝛂𝛘άς 𝛋𝛊𝛎𝛐ύν 𝛋𝛂𝛕α𝛆 𝛑ά𝛎𝛚 𝛍𝛂ς 𝛐𝛊 𝛑𝛂𝛍𝛍ό𝛘𝛉𝛈𝛒𝛐𝛊 𝛅𝛂ί𝛍𝛐𝛎𝛆ς.

𝚬𝛑𝛆𝛊𝛅ή 𝛋𝛂ί ε𝛍𝛆ίς 𝛋𝛂𝛕❜ 𝛂υ𝛕ό𝛎 𝛕ό𝛎 𝛋𝛂𝛊𝛒ό𝛎 𝛕𝛐ύς 𝛉𝛌ί𝛃𝛐𝛍𝛆𝛎 𝛑𝛆𝛒𝛊𝛔𝛔ώς 𝛍έ 𝛎𝛈𝛔𝛕𝛆ί𝛂𝛎 𝛋𝛂ί 𝛑𝛒𝛐𝛔𝛆𝛖𝛘ή, 𝛄ί𝛎𝛐𝛎𝛕𝛂𝛊 𝛋𝛂ί 𝛂υ𝛕𝛐ί 𝛋𝛂𝛉❜  υ𝛍ί𝛎 𝛂𝛄𝛒𝛊ώ𝛕𝛆𝛒𝛐𝛊. 𝚽𝛒ό𝛎𝛕𝛊𝛔𝛆 𝛌𝛐𝛊𝛑ό𝛎 𝛎ά 𝛋ε𝛒𝛅ί𝛔εις  𝛔𝛕𝛆𝛗ά𝛎𝛐𝛖ς 𝛆𝛊ς 𝛕ό 𝛔𝛕ά𝛅𝛊𝛐𝛎 𝛂𝛖𝛕ό 𝛕ης α𝛉𝛌ή𝛔𝛆𝛚ς. 𝚷𝛒έ𝛑𝛆𝛊 𝛎ά 𝛄ί𝛎ης 𝛄𝛆𝛎𝛎𝛂𝛊ό𝛕𝛆𝛒𝛐ς. 𝚴ά 𝛑𝛂𝛒𝛂𝛕𝛂𝛘𝛉ής 𝛔𝛕ή𝛉𝛐ς 𝛑𝛒ός 𝛔𝛕ή𝛉𝛐ς 𝛑𝛒ός 𝛂υ𝛕𝛐ύς 𝛕𝛐ύς ά𝛔α𝛒𝛋𝛐𝛖ς. 𝚳ή𝛎 𝛕𝛐ύς 𝛗𝛐𝛃ά𝛔𝛂𝛊.

~ Ά𝛄𝛊𝛐ς 𝚰𝛚𝛔ή𝛗 Η𝛔𝛖𝛘𝛂𝛔𝛕ής
(Έ𝛋𝛗𝛒𝛂𝛔𝛊ς 𝚳𝛐𝛎𝛂𝛘𝛊𝛋ής 𝛆𝛍𝛑𝛆𝛊𝛒ί𝛂ς 𝚰𝚺𝚻΄)