Ελληνορωμαϊκά!

Σάββατο 23 Μαρτίου 2024

σε ποιους θα έδιναν τόσα χάπια για κρίσεις επιληψίας ; να μην ανησυχούμε;

Διαβάζουμε :Με μια μεγάλη επιχείρηση, έπειτα από πληροφορίες της ΕΥΠ, το Λιμενικό κατέσχεσε ιδιωτικό σκάφος στο Λαύριο με εκατομμύρια φαρμακευτικά χάπια.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Λιμενικού, πεντακόσια (500) χαρτοκιβώτια βάρους 3.147,500kg., που περιείχαν συνολικά τρία εκατομμύρια επτακόσιες πενήντα (3.750.000) κάψουλες-χάπια (δραστικής-φαρμακευτικής ουσίας “BREGABALIN NERVIGESIC”) εντοπίσθηκαν από τα στελέχη του Κεντρικού Λιμεναρχείου Λαυρίου παρουσία στελεχών του Τελωνείου Λαυρίου, σε ιδιωτικό σκάφος σημαίας του Ηνωμένου Βασίλειου.
Περισσότερα στον ΣΥΝΔΕΣΜΟ
τι είναι η "BREGABALIN NERVIGESIC”
"Η πρεγκαμπαλίνη, που διατίθεται στο εμπόριο με την επωνυμία Lyrica μεταξύ άλλων, είναι φάρμακο που χρησιμοποιείται για τη θεραπεία της επιληψίας, του νευροπαθητικού πόνου, της ινομυαλγίας, του συνδρόμου ανήσυχων ποδιών και της γενικευμένης διαταραχής άγχους.[11][12][13] Χρησιμοποιείται στην επιληψία είναι ως πρόσθετη θεραπεία για εστιακές επιληπτικές κρίσεις. Όταν χρησιμοποιείται πριν από τη χειρουργική επέμβαση, μειώνει τον πόνο, αλλά οδηγεί σε μεγαλύτερη καταστολή και οπτικές διαταραχές.[14] Λαμβάνεται από το στόμα"