Ελληνορωμαϊκά!

Σάββατο 16 Μαρτίου 2024

Ουκρανία - Ιράν - "Γαλάζια πατρίδα" - Βαλκάνια δρόμοι φωτιάς δίχως στάσεις.

 


Γράφει ο Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας

Το Ουκρανικό κάποια στιγμή θα το θέσουν σε καταστολή ή θα το ανακατευθύνουν σε άλλα σημεία του πλανήτη γιατί οι κυρώσεις της Δύσης και οι αντικυρώσεις της Ρωσίας ήδη έχουν απρόβλεπτες συνέπειες στην καθημερινότητα της οικονομικής ζωής,

Ο πόλεμος πάντα αφήνει πληγές που δεν επουλώνονται εύκολα και η ζωή συνεχίζεται ...όμως  η κόντρα των ΗΠΑ με την Ρωσία θα συνεχίζεται.

Έτσι θα  ελλοχεύουν οι κίνδυνοι των μικρών φωτιών που δημιουργούν τα ανοικτά μέτωπα των περιφερειακών συγκρούσεων ανά τον πλανήτη.

Εκεί θα θελήσουν οι ισχυροί να " βγάλουν τα μάτια τους " μέσω αντιπροσώπων και να συνεχίσουν τον πόλεμο που δεν μπόρεσαν να ολοκληρώσουν στην Ουκρανία.

Ήδη η αναμπουμπούλα στην Μέση Ανατολή με την Γάζα κυοφορεί επίθεση στο πυρηνικό Ιράν , όπως λέγεται ( και άργησε)

Επίσημες επίσης  δηλώσεις αξιωματούχων μεταφέρουν την κόντρα  στα Δυτικά Βαλκάνια ξορκίζοντας το κακό από εκεί πάνω, ώστε να φύγει η αντιπαράθεση της Ρωσίας με τις Βαλτικές χώρες ( προς το παρόν ) και να πάει στην Σερβία - Κόσοβο - Αλβανία μέχρι να ετοιμαστεί καλύτερα η Δυτική συμμαχία στον Βορρά και στην Κεντρική Ευρώπη. 

Αλλά υπάρχει ακόμη επίσης μια ευκαιρία να στραφεί η προσοχή της Ρωσίας προς τα νότια και αυτή έχει μέσα της την προς ανατολάς περιοχή μας με όλα τα προβλήματα που μας έχει δημιουργήσει η τουρκία τις τελευταίες δεκαετίες.

Η τουρκία κρατάει αυτή την στιγμή το μαχαίρι και το πεπόνι και φωνάζει στην Δύση και προς την Ρωσία " όλα τα σφάζω και όλα τα μαχαιρώνω αρκεί να μου τάξετε καλό παρά" 

ΚΑΙ ο παράς είναι η Γαλάζια πατρίδα του σουλτάνου  που την καταχώρησε με το έτσι θέλω στην επικαιρότητα δίχως να αντιδράσει κανένας.

Ποιος να αντιδράσει όταν βλέπουμε και αυτά που γίνονται σήμερα;

Ξερογλύφεται ο γείτονας γιατί του κάθισε μοναδική ευκαιρία ενεργοποιώντας  τα άρθρα της συνθήκης του Μοντραί για τα ΣΤΕΝΑ και έτσι τώρα κάνει ότι θέλει και παίρνει ότι θέλει.

Το πρόβλημα είναι τώρα καθαρά δικό μας και για να μην σας κουράζουμε καθότι  τόσα γράφτηκαν και ειπώθηκαν , εστιάζουμε σε ένα μόνο, τι είμαστε τελικά ; 

είμαστε ευκολόπιστοι ; 

 είμαστε ηλίθιοι;

είμαστε αντιπρόσωποι άλλων συμφερόντων; 

είμαστε ήρωες;

ΣΥΝΤΟΜΑ θα φανεί, αλλά μακάρι να μην κλάψουμε μετά από 100 χρόνια ακριβώς  , όπως κλαίγανε οι Μικρασιάτες πρόσφυγες στα νησιά του Αιγαίου βλέποντας απέναντι τα παράλια των αλησμόνητων πατρίδων, όπως μας έλεγε ο Στρατής Μυριβήλης.

Σήμερα ακούγεται σε όλες τις γωνιές του κόσμου το ποδοβολητό του μεγάλου πολέμου που έρχεται και φυσικά και άλλων δεινών  όπως λένε βλ. επισιτιστική κρίση , ενεργειακή ανεπάρκεια κ.α

Η μόνη σήμερα διαχείριση της κρίσης που μας ακούμπησε σε όλα τα επίπεδα λέγεται " συναγερμός"  για Εθνική ενότητα , ανθρωπιά και επάνοδο στις παραδόσεις  που μας κράτησαν τόσους αιώνες όρθιους"

Οι πολέμιοι όλων αυτών καλά δούλεψαν τόσα χρόνια , σήμερα  μας προκαλούν εμετό , τώρα που   και η επιβίωση μας παίζεται κορόνα - γράμμα.

Εδώ που φτάσαμε θα καταλάβουμε κάτι χειροπιαστά.

"ο σουλτάνος μίλησε για γαλάζια πατρίδα όταν είχε ήδη στείλει στίφη μέσω του Αιγαίου στην Ελλάδα και όταν είδε ότι η Ευρώπη δεν τα απορροφά αλλά τα αφήνει στην χώρα μας"   

 https://konstantinoupolipothoumeno.blogspot.com/

ΚΑΛΗ ΔΥΝΑΜΗ ΑΔΕΛΦΟΙ ΣΤΑ ΕΠΕΡΧΟΜΕΝΑ- ΠΙΣΤΗ και ΕΛΠΙΔΑ

Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας