Ελληνορωμαϊκά!

Δευτέρα 18 Μαρτίου 2024

"με τεράστια ναυτική βάση μπαίνει και η Ρουμανία δραματικά στον Πόλεμο "

"Αντιδράσεις στη Ρωσία για τη τεράστια νατοϊκή βάση στη Ρουμανία"
Από το https://echedoros.blog/
Οι ιδιαιτερότητες της γεωγραφικής θέσης της Ρουμανίας καθιστούν αυτή τη χώρα εξαιρετικά ελκυστική για την αύξηση της παρουσίας των δυνάμεων του ΝΑΤΟ. 

Ιδιαίτερα η εγγύτητα με τη Ρωσία και τη Σερβία, καθώς και η πρόσβαση στη Μαύρη Θάλασσα, δίνουν στη στρατιωτική βάση που κατασκευάζεται στη Ρουμανία τεράστιες ευκαιρίες επιμελητείας.
Ο Ρώσος στρατιωτικός εμπειρογνώμονας Αλεξάντερ Μπάρτος σε δηλώσεις στα ρωσικά media αναφέρθηκε στη δημιουργία της μεγαλύτερης βάσης του ΝΑΤΟ στην ΕΕ, στη Ρουμανία.
 
«Η επιλογή της Ρουμανίας ως χώρας που θα φιλοξενήσει τη μεγαλύτερη ευρωπαϊκή βάση του ΝΑΤΟ δεν είναι τυχαία. Η ηγεσία της συμμαχίας ήταν πεπεισμένη για την αδυναμία να τερματιστεί γρήγορα η σύγκρουση στην Ουκρανία. Το στοίχημα στο «blitzkrieg» δεν λειτούργησε
«Από αυτή την άποψη, η ενίσχυση των νότιων συνόρων του ΝΑΤΟ μοιάζει με ένα απολύτως λογικό βήμα. Η Ρουμανία βρίσκεται σε κοντινή απόσταση από την εμπόλεμη ζώνη στην Ουκρανία.

Έτσι, η χώρα έχει τεράστια στρατηγική αξία. Επιπλέον, συνορεύει με τη Σερβία, πράγμα που σημαίνει ότι η αύξηση της παρουσίας της συμμαχίας σε αυτό το έδαφος θα αυξήσει και την πίεση στο Βελιγράδι», σημειώνει.
Περισσότερα στο ECHEDOROS'S BLOG – ΒΑΛΚΑΝΙΚΟ ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟ  https://echedoros.blog/

"με τεράστια ναυτική βάση μπαίνει και η Ρουμανία δραματικά στον Πόλεμο "
Όταν τίποτε από όλα αυτά δεν φαινόταν πριν δύο με τρία χρόνια ένας γέροντας μας έλεγε και εμείς το επισημαίναμε στις 6 Μαρτίου του 2022:
"Πολύ φοβάμαι ότι θα εμπλακούν και άλλα χριστιανικά κράτη όπως η Ρουμανία , η Βουλγαρία και σε πληροφορώ ότι θα ακολουθήσει η καταστροφή τους"
Από την αρθρογραφία μας τότε