Ελληνορωμαϊκά!

Τετάρτη 20 Μαρτίου 2024

η Ορθόδοξη Εκκλησία της Ουκρανίας απαγορεύτηκε δια νόμου ...ξεκινά μεγάλος ΔΙΩΓΜΟΣ

Διαβάζουμε :
Κριτική στο νομοσχέδιο της Βερχόβνα Ράντα (Βουλή) της Ουκρανίας που αποβλέπει στην απαγόρευση της Ουκρανικής Ορθοδόξου Εκκλησίας, άσκησε ο πρώην βοηθός του υπουργού Εξωτερικών των ΗΠΑ κ. Ρόμπερτ Ντέστρο.
Γραφείο ρεπορτάζ: Romfea.gr
Το κορυφαίο μέλος της ομάδας του Ντόναλντ Τραμπ και βοηθός του ΥΠΕΞ των ΗΠΑ το διάστημα 2017-2021, κ. Ρόμπερτ Ντέστρο σχολιάζοντας στην ουκρανική έκδοση αντιπολίτευσης «Στρανά» άσκησε κριτική στο υπ’ αριθμ. 8371 νομοσχέδιο περί απαγορεύσεως της Ουκρανικής Ορθοδόξου Εκκλησίας τονίζοντας χαρακτηριστικά πως: «Πρόκειται περί εξευτελισμού των ανθρωπίνων δικαιωμάτων».

«Αν και εμφανίζουν το νομοσχέδιο ως «μέτρο εθνικής ασφάλειας», στην πραγματικότητα είναι ένας νόμος, ο οποίος αποδίδει συλλογική ευθύνη στους αθώους ενορίτες, τους ιερείς και τις ενοριακές κοινότητες, των οποίων το μοναδικό «έγκλημα» είναι η πρεσβεία της πίστεως, την οποία γνωρίζουν από την παιδική τους ηλικία» - συμπλήρωσε ο κ. Ντέστρο.

Στην συνέχεια ο κ. Ντέστρο πρόσθεσε: «Ταυτόψρονα η κυβέρνηση των ΗΠΑ είναι συνένοχος σε αυτόν τον εξευτελισμό, αν και οφείλει να τον καταδικάσει. Οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν έχουν δικαίωμα να υποστηρίζουν τις παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στο κράτος της Ουκρανίας. Τουναντίον, οι ΗΠΑ θα μπορούσαν να κηρύξουν την Ουκρανία ως «χώρα, η οποία προκαλεί ιδιαίτερη ανησυχία» σύμφωνα με τον ημέτερο Νόμο περί της διεθνούς ελευθερίας του θρησκεύεσθαι... Ο νόμος δεν έχει καμία σχέση με τον πόλεμο κατά της Ρωσίας».

Κλείνοντας ο κ. Ντέστρο υπογράμμισε: «Το υπ’ αριθμ. 8371 νομοσχέδιο αποτελεί ανακήρυξη πολέμου στους νομιμόφρονες ορθοδόξους Ουκρανούς πολίτες, οι οποίοι δέχονται στα σοβαρά τις υποσχέσεις της ελευθερίας του θρησκεύεσθαι, που είναι καταχωρημένη στο Σύνταγμα της Ουκρανίας... Μόνον οι οπαδοί του ολοκληρωτισμού δηλώνουν ότι οι συμπολίτες τους είναι προδότες, διότι αρνούνται να δεχθούν τον κρατικό έλεγχο επί των θρησκευτικών πεποιθήσεών τους, των πρακτικών, των συνδέσμων ή των ηγετών. Στις δημοκρατικές χώρες τα πρόσωπα, που κατηγορούνται για διάπραξη εγκλημάτων, είναι αθώοι μέχρι να αποδειχθεί η ενοχή τους κατά τη διάρκεια της δημόσια δίκης»
.