Ελληνορωμαϊκά!

Κυριακή 10 Μαρτίου 2024

Ήξερε η Τουρκία την αξία του γεωπολιτικού παιχνιδιού που παιζόταν στον Αρκτικό κύκλο και για αυτό ζήτησε πολλά και τα πήρε ; Να ξυπνήσουν οι "παγωμένοι" Έλληνες


Φρέσκα νέα - η είσοδος της Σουηδίας και της Φινλανδίας στο ΝΑΤΟ φτιάχνει ένα νέο πολεμικό μέτωπο στον Αρκτικό κύκλο
Γράφει ο Δρ Κωνσταντίνος Βαρδάκας 
Είναι μια νέα  διάσταση γεωπολιτική που θα απασχολήσει την επικαιρότητα στο άμεσο μέλλον ή στο εγγύς  τώρα.
Ανυπόμονο το ΝΑΤΟ για την είσοδο των δυο αυτών δύο χωρών στις επάλξεις του .
Ευκαιρία για την Τουρκία να παζαρέψει πάλι και να πάρει  
Τι έλαβε αυτή με την τελευταία επίσκεψη της αναπλ.υπουργού Εξωτ.  των ΗΠΑ Νούλαντ ; είναι αυτή που παραιτήθηκε γιατί είδε το όνειρο της να καταρρέει στην Ουκρανία... (την συγκεκριμένη θα την γράψει η ιστορία όχι με καλά λόγια)
Τι έδωσαν στην Τουρκία; καλύτερα να μην σκεφτόμαστε...
Πάμε πίσω στην Αρκτική , την πλούσια Αρκτική σε ενέργεια , σπάνιες γαίες αλλά και σύντομους διαδρόμους ναυσιπλοϊας που ενώνουν γρήγορα ωκεανούς .
Είναι το Χρυσόμαλλο δέρας της νέας εποχής του αντιχρίστου, έστω και αν είναι παγωμένη .
Εκεί θα παιχτούν πολλά και ήδη παίζονται με την αρκτική ρωσική  αρκούδα να φτιάχνει φαρδιά  αεροδρόμια , να εκπαιδεύει ειδικές μηχανοκίνητες μονάδες και να βουτάει στα βαθιά της με πυρηνικά υποβρύχια.
Μέχρι και κοσμοδρόμιο θέλουν να στήσουν εκεί οι αντίπαλοι για να στέλνουν με ευκολία στο διάστημα τους στρατηγικούς δορυφόρους .
Ήξερε η Τουρκία την σημασία της αξίας του γεωπολιτικού παιχνιδιού που παιζόταν στον αρκτικό κύκλο και για αυτό ζήτησε πολλά και τα πήρε; ...αλλοίμονο Πατρίδα 
ΣΤΩΜΕΝ καλώς 
Δρ Κωνσταντίνος Βαρδάκας