Ελληνορωμαϊκά!

Δευτέρα 10 Απριλίου 2023

άρπαξε τον Ιερέα που κρατούσε στο χέρι ΣΤΑΥΡΟ και τον έσυρε να βγει έξω από μια εκκλησία της Ουκρανίας με διαταγή Ζελένσκι . ΚΑΙ αμέσως έπεσε νεκρός

 


Δεν έχουν τελειωμό οι αρπαγές των Ιερών Ναών της Ορθοδόξου Εκκλησίας της Ουκρανίας, από υποστηρικτές της Αυτοκεφάλου Εκκλησίας της Ουκρανίας.

Χθες, Κυριακή 9 Απριλίου 2023 στην περιοχή Λίποβετς πραγματοποιήθηκε ακόμη μια ενέργεια https://t.me/cu_ua/48781  κατάληψης και αρπαγής Ιερού Ναού, από υποστηρικτές της Αυτοκεφάλου Εκκλησίας της Ουκρανίας.

Επιμέλεια - μετάφραση: Romfea.gr

Να αναφερθεί ότι κατά τη διάρκεια της κατάληψης του Ιερού Ναού, ένας εκ των υποστηρικτών της Αυτοκεφάλου Εκκλησίας της Ουκρανίας έχασε την ζωή του.

Συγκεκριμένα ο εν λόγω εκπρόσωπος της Αυτοκεφάλου Εκκλησίας της Ουκρανίας, όταν επιτέθηκε στον Ιερέα του Ναού και του άρπαξε τον σταυρό από το χέρι έπεσε χώρις αίτια στο έδαφος.

Μέσα σε λίγα λεπτά και ενώ οι παρόντες προσπάθησαν αν του παράσχουν τις πρώτες βοήθειες, ο εκπρόσωπος της ΑΕΟ άφησε την τελευταία του πνοή στον αύλειο χώρο του Ναού.

Τέλος, σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυτες η κατάληψη του Ναού διοργανώθηκε από τον πρώην επικεφαλής του Κομμουνιστικού Κόμματος στην περιφέρεια Καγκαρλίκ του Κιέβου, και τον πρόεδρο του χωριού Λίποβετς.

https://www.romfea.gr/ekklisies-ts/ekklisia-tis-oukranias/56155-oukrania-ypostiriktis-tis-aeo-pethane-otan-epitethike-ston-ierea