Ελληνορωμαϊκά!

Πέμπτη 20 Απριλίου 2023

Κυριακή του Αντίπασχα (του Θωμά) και η ΛΙΤΑΝΕΙΑ της ΠΑΝΑΓΙΑΣ της ΠΑΡΗΓΟΡΗΤΡΙΑΣ που έχει γίνει το κέντρο της Παρηγοριάς όλης της Ελλάδος και όχι μόνο.

ΔΙΑΒΑΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΕΚ ΤΟΥ ΙΕΡΟΥ ΝΑΟΥ:

ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ!

Με τη χαρά της Θείας Αναστάσεως στην καρδιά μας και με την επιθυμία όλων πρόδηλη και καρδιακή, προσκαλούμε όλα τα παιδιά της Παναγίας της Παρηγορήτριας στην Αναστάσιμη Εόρτια και Ευχαριστιακή Σύναξη της Ιεράς Εικόνος της Παναγίας της Παρηγορήτριας που θα τελεστεί την Κυριακή του Αντίπασχα (του Θωμά) 23/04/2023 στην Ενορία του Αγίου Δημητρίου Νέας Ελβετίας Βύρωνος.

Αυτή η Πανήγυρη τελείται ως ευχαριστία για τα θαυμάσια της Παναγίας μας, τα οποία μόνο παρηγορία και ψυχική ανάταση προσφέρουν στη ζωή μας και μας δίνουν τη δύναμη να συνεχίσουμε τον αγώνα μας.
Έχοντας λοιπόν βιώσει την Αγία Ανάσταση, θα συναχθούμε την Κυριακή κατά την οποία ο Απόστολος Θωμάς θα επιβεβαιώνει την Ανάσταση για να επιβεβαιώσουμε κι εμείς με τις ευχαριστίες μας, την παρουσία της Παναγίας μας στη ζωή μας.   

Το Πρόγραμμα της Συνάξεως της Ιεράς Εικόνος της Παναγίας της Παρηγορητρίας  έχει ως εξής :

07:00 – 10:30 πμ Πανηγυρική Θεία Λειτουργία στο τέλος της οποίας θα τελεστεί Αρτοκλασία Υπέρ Υγείας όλων των πιστών και δη των ασθενών ώστε η Παναγία μας να τους χαρίσει την υπομονή και την ίαση. Θα διανεμηθεί δε και το πασχαλινό κόκκινο αυγό της Παναγίας, ως αναστάσιμη ευλογία.                                                                                                           
10:30 πμ  Λιτάνευση της Ιεράς Εικόνος της Παναγίας της Παρηγορητρίας στις οδούς τις Ενορίας μας, για να λάβουν οι ενορίτες μας την ευλογία της Παναγίας μας.

ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΙΕΡΟ ΠΕΝΗΝΤΑΛΕΙΤΟΥΡΓΟ

   Κατά τη ρόδινη και γλυκύτατη περίοδο του Πεντηκοσταρίου ήτοι από 17/04/2023 έως 05/06/2023, τελείται Αναστάσιμο Πενηνταλείτουργο στον Ιερό Ναό μας  προς τιμήν της ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΤΗΣ ΠΑΡΗΓΟΡΗΤΡΙΑΣ και ΔΑΚΡΥΡΡΟΟΥΣΗΣ  και μπορούν  όσοι επιθυμούν  να αναλάβουν την τέλεση μιας  Θείας Λειτουργίας, (υπέρ υγείας ή  υπέρ  αναπαύσεως)  κατόπιν συνεννοήσεως με τη Νεωκόρο του Ιερού Ναού, κα Ελένη Σιούτη. Συνηθίζεται δε, να προσκομίζονται τα παρακάτω δώρα για την ορθή τέλεση της  Θείας Ευχαριστίας: Πρόσφορο, τρεις λαμπάδες Αγίας Τραπέζης, νάμα , λάδι για τα καντήλια, καρβουνάκια και θυμίαμα. Κατά τη διάρκεια της Θείας  Λειτουργίας όποιος επιθυμεί, μπορεί να τελέσει αρτοκλασία υπέρ υγείας, κατόπιν συνεννοήσεως με τον Ιερό Ναό.

   Ο Ιερός Ναός είναι επισκέψιμος  από το πρωί 7:00έως και τις 8:30 το βράδυ καθημερινά ενώ η Ιερά Παράκληση ενώπιον της Ιεράς Εφεστίου Εικόνος τελείται στις 11:00 το πρωί  και στις  7:00  το απόγευμα.