Ελληνορωμαϊκά!

Πέμπτη 6 Απριλίου 2023

το ΑΞΙΟΝ ΕΣΤΙΝ φτάνει στην Αθήνα (να μας στηρίξει για όσα έρχονται)

 

Στις 3 Μαϊου η έλευση του ''ΆΞΙΟΝ ΕΣΤΙ'' από το Άγιον Όρος στην Αθήνα

Γιατί αναβλήθηκε η επίσκεψη ΤΗΣ τον Μάρτιο;
Ήταν το πένθος των Τεμπών;
Ήταν οι βίαιες διαδηλώσεις που γινόταν τότε;
Τώρα έρχεται η ΜΕΓΑΛΟΧΑΡΗ εν μέσω προεκλογικής περιόδου που αυξάνονται τα πάθη και οι διαφορές και οι φιέστες προσκυνήματος από τους υποψηφίους πολιτικάντηδες.
Αλλά έρχεται και εν μέσω της Φωτοφόρου Αναστάσιμης περιόδου της Αγίας Πεντηκοστής για να μας φέρει η Παναγία το Μήνυμα του ΦΩΤΟΣ, ώστε να ανοίξουν οι Οφθαλμοί μας σε κρίσιμη και δύσκολη περίοδο.
Είναι η τέταρτη φορά που έρχεται η Έφορος Εικόνα του Αγίου Όρους στην Αθήνα.
Ήταν το 1963 πρώτη φορά για τα χίλια χρόνια του Αγίου Όρους , το 1987 δεύτερη φορά  ( ίσως γιατί η Παναγία μας έβλεπε πόσο καλά θα περάσουμε με όλους αυτούς) , τρίτη  Φορά το 1999 μετά τον φονικό σεισμό στην Αθήνα και τώρα τέταρτη φορά που βιώνουμε πρωτόγνωρες μέρες σε όλο τον πλανήτη που προϊδεάζουν σε μεγάλες ανατροπές.

Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας 

Βίντεο ιστορικό από την επίσκεψη του ΑΞΙΟΝ ΕΣΤΙΝ στην Αθήνα το 1987



ΔΙΑΒΑΖΟΥΜΕ

Στις 3 Μαϊου η έλευση του ''ΆΞΙΟΝ ΕΣΤΙ'' από το Άγιον Όρος στην Αθήνα

Την Τετάρτη 3 Μαϊου 2023 θα πραγματοποιηθεί τελικά η υποδοχή της Ιεράς Θαυματουργής Εικόνα του "ΑΞΙΟΝ ΕΣΤΙ", από το Πρωτάτο του Αγίου Όρους στην Αθήνα.

Να αναφερθεί ότι η ΔΙΣ στις 8 Μαρτίου με την σύμφωνη γνώμη της Ιεράς Κοινότητας του Αγίου Όρους, αποφάσισε την αναβολή της ελεύσεως της εικόνας στις 15 Μαρτίου λόγω του τραγικού δυστυχήματος στα Τέμπη.

Σύμφωνα με πληροφορίες της Romfea.gr την περασμένη εβδομάδα τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο επισκέφθηκε στην Ιερά Αρχιεπισκοπή Αθηνών, Αντιπροσωπεία του Αγίου Όρους σχετικά με την έλευση της Ιεράς Εικόνας.

Μετά από ολιγόωρη συζήτηση που έγινε, οι δύο πλευρές αποφάσισαν πως η έλευση της Ιεράς Εικόνας του "ΑΞΙΟΝ ΕΣΤΙ" να πραγματοποιηθεί στις 3 Μαϊου 2023.

Η υποδοχή θα γίνει με τιμές αρχηγού Κράτους στο μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη από τον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμο και παρουσία κληρικών και πιστών.

To επίσημο πρόγραμμα της ελεύσεως της Ιεράς Εικόνας δεν έχει ολοκληρωθεί ακόμη, ενώ όπως αναφέρουν οι πληροφορίες το "ΆΞΙΟΝ ΕΣΤΙ" θα παραμείνει μέχρι την Δευτέρα 15 Μαϊου 2023.

Τέλος να σημειωθεί ότι η έλευση της Ιεράς Εικόνας θα πραγματοποιηθεί εν μέσω προεκλογικής περιόδου, αφού την επόμενη εβδομάδα ο Ελληνικός λαός θα ψηφίσει για τις εκλογές.

ΠΗΓΗ https://www.romfea.gr/epikairotita-xronika/56024-3