Ελληνορωμαϊκά!

Παρασκευή 14 Απριλίου 2023

Το παγκόσμιο οικονομικό τσουνάμι ξεκίνησε και θα πνίξει τα πάντα - Θα βιώσουμε άνευ προηγουμένου κραχ

Για την ισχυρή πιθανότητα ενός «οικονομικού τσουνάμι» που θα σαρώσει τις Ηνωμένες Πολιτείες και τον υπόλοιπο κόσμο προειδοποίησε για άλλη μία φορά ο γνωστός συγγραφέας, γκουρού του personal finance και πολυεκατομμυριούχος Robert Kiyosaki.


(…) Θα βιώσουμε ένα παγκόσμιο κραχ.
(…) Βίωσα πολλά τσουνάμι, όλα στη θάλασσα».

Εν τω μεταξύ, ο Gammon συμφώνησε και τόνισε ότι αυτό το τσουνάμι δεν μπορείτε ακόμη να το δείτε, είναι ακόμη στη… θάλασσα…
Στον οικονομικό τομέα, όμως, υπάρχει σύστημα / δείκτης προειδοποίησης, είναι η απόδοση του 2ετούς ομολόγου των ΗΠΑ, που είναι σαφώς υψηλότερη από την απόδοση 10ετούς.
Το οικονομικό τσουνάμι που περιμένουμε φτάνει τα 100 πόδια.
Σύμφωνα με τα λόγια του Kiyosaki, ο κίνδυνος είναι μεγάλος για ολόκληρο το νομισματικό σύστημα, καθώς «μια ρωγμή στα θεμέλια δείχνει τώρα πόσο ψεύτικο είναι όλο αυτό το σύστημα, ολόκληρο αυτό το νομισματικό σύστημα που απλώς δημιουργεί χρήματα από το τίποτα».
Ως εκ τούτου, σύμφωνα με όσα μεταδίδει το www.bankingnews.gr, πιστεύει ότι «η αμερικανική αυτοκρατορία θα καταρρεύσει, και αυτό σημαίνει ότι το δολάριο πιθανώς θα εκπέσει», καθώς θα πάψει να είναι το παγκόσμιο αποθεματικό και συναλλακτικό νόμισμα που στο παρελθόν είχε φέρει άνθηση στις ΗΠΑ