Ελληνορωμαϊκά!

Δευτέρα 17 Απριλίου 2023

ΤΑ ΕΙΠΑΝ ΟΙ ΑΓΙΟΙ ΠΑΤΕΡΕΣ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΤΑ ΛΕΝΕ ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ "Προάγγελος τεράστιου σεισμού άνω των 9 Ρίχτερ η έκλυση επικίνδυνου υγρού στον πυθμένα της θάλασσας"

ΗΠΑ: Πανικός στο Oregon - Προάγγελος τεράστιου σεισμού άνω των 9 Ρίχτερ η έκλυση επικίνδυνου υγρού στον πυθμένα της θάλασσας

Η χημεία των ρευστών της διαρροής είναι μοναδική και περιλαμβάνει ακραίο εμπλουτισμό σε βόριο και λίθιο, καθώς και χλώριο, κάλιο και μαγνήσιο
"Ένα χημικά διακριτό υγρό που εκτοξεύεται από τον πυθμένα της θάλασσας" εντόπισαν οι ερευνητές σε ένα τμήμα ενός ρήγματος μήκους 600 μιλίων στον Ειρηνικό Ωκεανό, το οποίο βρίσκεται μόλις 50 μίλια μακριά από τις ακτές του Oregon και θα μπορούσε ενδεχομένως να προκαλέσει έναν καταστροφικό σεισμό στον βορειοδυτικό Ειρηνικό.
"Η Όαση της Πυθίας είναι μια πρόσφατα ανακαλυφθείσα διαρροή στον πυθμένα στο τμήμα του Κεντρικού Oregon της ζώνης υποβύθισης Cascadia, όπου η εστιασμένη εκτόνωση εκπέμπει εξαιρετικά τροποποιημένα ρευστά ~9°C πάνω από τη θερμοκρασία υποβάθρου.
Η χημεία των ρευστών της διαρροής είναι μοναδική για την Cascadia και περιλαμβάνει ακραίο εμπλουτισμό σε βόριο και λίθιο, καθώς και χλώριο, κάλιο και μαγνήσιο....
Έρχεται μεγάλος σεισμός

Οι ερευνητές δήλωσαν ότι η διαρροή βρίσκεται σχεδόν ένα μίλι κάτω από την επιφάνεια του ωκεανού στο όριο των πλακών και παρατηρήθηκε για πρώτη φορά το 2015.
Φοβούνται ότι η διαρροή θα μπορούσε να είναι σημάδι μελλοντικής σεισμικής δραστηριότητας:
"Η ζώνη του ρήγματος megathrust είναι σαν ένα τραπέζι air hockey.
"Αν η πίεση του ρευστού είναι υψηλή, είναι σαν να ενεργοποιείται ο αέρας, που σημαίνει ότι υπάρχει λιγότερη τριβή και οι δύο πλάκες μπορούν να ολισθήσουν.
Εάν η πίεση του ρευστού είναι χαμηλότερη, οι δύο πλάκες θα κλειδώσουν - τότε είναι που μπορεί να δημιουργηθεί πίεση", έγραψε ο Evan Solomon, αναπληρωτής καθηγητής ωκεανογραφίας του Πανεπιστημίου της Ουάσινγκτον που μελετά τη γεωλογία του θαλάσσιου πυθμένα.

Βίντεο ενός υποβρύχιου μη επανδρωμένου αεροσκάφους που ερευνά τις διαρροές του πυθμένα.



Πηγή πληροφοριών