Ελληνορωμαϊκά!

Τρίτη 13 Οκτωβρίου 2020

Το πάνε σαν την νύφη στο γάμο του καραγκιόζη (το Oruc Reis τα τουρκικά πολεμικά)

 


" 22 ναυτικά μίλια από το Καστελλόριζο το Oruc Reis – Άπλωσε καλώδια;

Στα 22 ναυτικά μίλια νοτιοανατολικά από τις ακτές του Καστελλόριζου έφτασε πριν από λίγο το Oruc Reis. Το τουρκικό πλοίο που συνεχίζει να κινείται εντός των ορίων της ελληνικής υφαλοκρηπίδας, συνοδευόμενο από πολεμικά πλοία, εχει χαράξει πλέον πορεία βόρειο βορειοανατολική.

Το ερώτημα που υπάρχει από τη στιγμή που το τουρκικό ερευνητικό εισήλθε εντός της ελληνικής υφαλοκρηπίδας είναι αν έχει αναπτύξει ερευνητικές δραστηριότητες.

Σύμφωνα με ανώτατη στρατιωτική πηγή, το Oruc Reis φαίνεται να έχει ποντίσει καλώδια, χωρίς ωστόσο αυτό να επιβεβαιώνεται επισήμως από το υπουργείο Εθνικής Άμυνας. Όπως αναφέρει η ίδια πηγή, το τουρκικό πλοίο αν και έχει απλώσει καλώδια δεν πραγματοποιεί έρευνες." 

https://www.onalert.gr/ellinotourkika/22-naytika-milia-apo-to-kastellorizo-to-oruc-reis-aplose-kalodia/398008/

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ από τον χάρτη κίνησης πλοίων: http://www.naxosisland.eu/gr/live_ship_data.html

Δίνουμε το Γεωγραφικό πλάτος / μήκος: 35.57971 ° / 29.35363 ° του  Oruc Reis που έχει κλειστό τον πομπό του τώρα. 

Δίνουμε το Γεωγραφικό πλάτος / μήκος: 35.69459 ° / 29.68218 ° των συνοδευτικών ρυμουλκών του που έχουν ανοικτό τον πομπό τους και  αυτή είναι  τώρα η πραγματική θέση του Oruc Reis.


" Τα δυο  συνοδευτικά ρυμουλκά του τουρκικού σεισμογραφικού σε όλες τις προηγούμενες κινήσεις τους ήταν ακριβώς παράπλευρα του. Τώρα βρίσκονται σε μεγάλη απόσταση απο αυτό και ακριβώς απέναντι του βορειοανατολικά( αυτό φαίνεται στον χάρτη αλλά δεν είναι η πραγματικότητα)  

Γιατί συμβαίνει αυτό;

Κάποιες στιγμές το σεισμογραφικό το Oruc Reis  κλείνει το δορυφορικό στίγμα αναφοράς του, ενώ τα συνοδευτικά  ρυμουλκά το έχουν ανοικτό. Έτσι μπορούμε να κατανοήσουμε  την νέα θέση του Oruc Reis που πάντα πρέπει κινείται δίπλα στα ρυμουλκά του . 

Ο τούρκος παίζει χοντρό θέατρο εκβιασμών για αυτό μιλήσαμε για τον γάμο του καραγκιόζη.

Το θέμα είναι ότι όσο πάει, πλησιάζει το σύμπλεγμα της Μεγίστης, αλλά φοβάται να μην φάει καμιά ανάποδη και λήξη ο γάμος" 

https://konstantinoupolipothoumeno.blogspot.com/