Ελληνορωμαϊκά!

Σάββατο 3 Οκτωβρίου 2020

Πριν από λίγο η τουρκία καταγγέλει την Ελλάδα για παράνομες μονομερείς ενέργειες και για αύξηση εντάσεων.

 

 

Σύμφωνα με αυτά που μεταδίδει το Anadolu Agency και η εφημερίδα  ΧΟΥΡΙΕΤ

" η ΕΛΛΑΔΑ   στις 3 Οκτωβρίου έβγαλε  δύο νέες NΑVTEX   και με αυτές κάλυψαν  ένα μεγάλο  φάσμα περιοχής, συμπεριλαμβανομένων  περιοχών  τουρκικής  ευθύνης , προκαλώντας  πάλι νέες εντάσεις μεταξύ των δύο χωρών." 

Λέει λοιπόν η hurriyetdailynews ακριβώς : 

" Καθώς η Τουρκία συνεχίζει να καταβάλλει τις απαραίτητες προσπάθειες για την επίλυση ζητημάτων στο Αιγαίο και στην Ανατολική Μεσόγειο μέσω διαλόγου, η Ελλάδα εξέδωσε προειδοποιητικές ειδοποιήσεις για σκοπούς στρατιωτικής άσκησης.

Λίγο μετά την κίνηση της Ελλάδας, ο σταθμός Antalya NAVTEX της Τουρκίας εξέδωσε μια ειδοποίηση πλοήγησης που αναφέρει ότι η περιοχή είναι στην πραγματικότητα περιοχή ευθύνης της Τουρκίας." https://www.hurriyetdailynews.com/greeces-two-new-navigational-alerts-irk-turkey-158809

Όλα αυτά εντάσσονται σε κλίμα προετοιμασίας πριν την επίσκεψη του γεν γραμ. του ΝΑΤΟ στην Άγκυρα για να του πουν "δες πως μας προκαλεί η Ελλάδα εν μέσω συζητήσεων" .

    Τελικά αυτό που επισημάναμε στις 11 Σεπτεμβρίου του 2020, ότι αντί για κυρώσεις στην τουρκία θα δούμε κυρώσεις στην Ελλάδα, όπως μας το είπε ΓΕΡΟΝΤΑΣ φαίνεται να  επιβεβαιώνεται. βλ.https://konstantinoupolipothoumeno.blogspot.com/2020/09/blog-post_97.html

https://konstantinoupolipothoumeno.blogspot.com/