Ελληνορωμαϊκά!

Δευτέρα 12 Οκτωβρίου 2020

« Σήμερα δεν ξέρω αν το προσέξατε, αλλά είμαστε μια ωραία ατμόσφαιρα» . Απομένει η ανάκληση των πρεσβειών ή τίποτε άλλο;


 

ΓΕΝΙ ΣΑΦΑΚ

« Σε δήλωσή του, το υπουργείο Εξωτερικών της Τουρκίας δήλωσε ότι το εύρος δραστηριοτήτων του σεισμικού σκάφους ερευνών Oruc Reis βρίσκεται σε απόσταση 15 χιλιομέτρων από την Τουρκία και 425 χιλιομέτρων από την Ελλάδα, και ότι θα βρίσκεται εντελώς μέσα στην τουρκική  υφαλοκρηπίδα» .

https://www.yenisafak.com/en/news/ankara-says-athens-has-no-right-to-oppose-work-15km-from-turkish-coast-3551541

Δένδιας: Η Τουρκία ενεργεί ως υπονομευτής της ειρήνης και της σταθερότητας στην περιοχή

Διεθνή ΜΜΕ για Oruc Reis: Η Τουρκία ξαναστέλνει το «πλοίο της διχόνοιας» στο Καστελλόριζο

https://www.iefimerida.gr/kosmos/diethni-mme-oruc-reis-toyrkia-xanastelnei-ploio-kastellorizo

 

ΧΟΥΡΙΕΤ

« η τουρκική NAVTEX έχει εξοργίσει την Ελλάδα, η οποία χαρακτήρισε την κίνηση «ως σημαντική κλιμάκωση και άμεση απειλή για την ειρήνη και την ασφάλεια στην περιοχή».

«Λίγες μόνο ημέρες μετά τη συνάντηση μεταξύ των υπουργών Εξωτερικών της Ελλάδας και της Τουρκίας κατά την οποία η τουρκική πλευρά δεσμεύτηκε να προτείνει ημερομηνία για τις διερευνητικές συνομιλίες, την αναξιοπιστία της Τουρκίας και το γεγονός ότι δεν επιθυμεί ειλικρινά τον διάλογο έχουν γίνει ξανά εμφανείς , "Ισχυρίστηκε.

Akar: Η Τουρκία δεν απειλεί

Σε απάντηση στην ελληνική δήλωση, ο υπουργός Άμυνας Χούλι Ακάρ τόνισε ότι η Τουρκία έχει περιοχές θαλάσσιας δικαιοδοσίας τόσο στη Μεσόγειο όσο και στο Αιγαίο αναγνωρισμένες από τον ΟΗΕ και ότι τα σεισμικά έργα της δεν αποτελούν απειλές για κανέναν.

«Εκτελούμε μόνο σεισμικές εργασίες εδώ. Δεν αποτελεί απειλή για κανέναν. Οι γείτονές μας πρέπει να απέχουν από τις προκλήσεις. Κάνουν λόγο  για την κλιμάκωση της έντασης ", δήλωσε ο Akar, επαναλαμβάνοντας ότι το τουρκικό ναυτικό θα συνοδεύσει το Oruç και άλλα πολιτικά σκάφη εάν χρειάζονται ασφάλεια»  https://www.hurriyetdailynews.com/turkey-sends-oruc-reis-back-to-east-med-159047

Η τουρκία δήλωσε τη Δευτέρα ότι η Ελλάδα δεν είχε δικαίωμα να αντιταχθεί σε τουρκικές σεισμικές εξερευνητικές εργασίες 15 χιλιόμετρα (9,3 μίλια) από την ηπειρωτική χώρα της στην Ανατολική Μεσόγειο και στην υφαλοκρηπίδα της, καθώς οι εντάσεις μεταξύ των μελών του ΝΑΤΟ αυξήθηκαν ξανά.

ΤΟ ΠΡΟΦΗΤΕΥΟΜΕΝΟΝ ΦΥΓΕΙΝ ΑΔΥΝΑΤΟΝ

  https://konstantinoupolipothoumeno.blogspot.com/