Ελληνορωμαϊκά!

Πέμπτη 15 Οκτωβρίου 2020

Σε πρώτη φάση αυτό θέλει η τουρκία. Τα άλλα είναι λόγια του αέρα. Ας ανασκουμπωθούμε.

 

Ο γείτονας δεν επιθυμεί  λίγο ποσοστό ακόμα  στην ΑΟΖ. Θέλει και ξηρά (νησιά).

 Θεωρεί τις θαλάσσιες ζώνες του ΑΙΓΑΙΟΥ και της Αν. Μεσογείου δική του ιστορική κυριαρχία και επιθυμεί πλήρη ανατροπή της Συνθήκης της Λωζάνης. 
Απροκάλυπτα θέλει και αλλαγή της ιδιοκτησίας για όλα τα νησιά που είναι κοντά στα μικρασιατικά παράλια , ώστε ανά πάσα στιγμή να βρίσκει  έξοδο άνετα στην θάλασσα και να μην έχει προσκόμματα απέναντι απο τα ΣΤΕΝΑ. 

ΚΑΙ αυτό γιατί ο έλεγχος του Αιγαίου από την Ελλάδα περιορίζει  την γεωστρατηγική ισχύ της τουρκίας από την θάλασσα του Μαρμαρά  προς την  Μεσογείο και έτσι απαξιώνονται τα  στρατηγικά ΣΤΕΝΑ. 

Επί μια δεκαετία με συνεχόμενη αρθρογραφία αυτά επισημαίναμε και σε χρόνους δήθεν ελλληνοτουρκικής φιλίας ξεσκεπάζαμε τις διεκδικήσεις των τούρκων που είχαν στο μυαλό τους, ξεπερνώντας τις αναλύσεις κάποιων ειδικών που δεν έβλεπαν τίποτε. (ούτε την μύτη τους, τώρα όμως όψιμα έγιναν τουρκοφάγοι) .

Διατυπώναμε κατά επανάληψη ότι ο τούρκος θέλει τα νησιά του ΑΙΓΑΙΟΥ για να ελέγχει τους διαδρόμους ναυσιπλοίας προς τα ΣΤΕΝΑ.

Το ερώτημα που θα μας απασχολήσει είναι "ποιοί είναι πίσω απο τον τούρκο και ποιοι χάνουν από αυτό που θέλει ο τούρκος ;"  

 Τα πράγματα άλλαξαν άρδην και θα βλέπουμε ισορροπίες και δήθεν φιλίες να γκρεμίζονται προκειμένου ο καθένας να έχει την μερίδα του λέοντος.

ΣΉΜΕΡΑ οι τότε αναλύτες που κόμπαζαν για τα οφέλη της ελληνοτουρκικής φιλίας  τα είδαν όλα, αλλά τι να το κάνουμε χάθηκε πολύτιμος χρόνος προετοιμασίας.

'Αραγε αυτό γιατί έγινε;

ΕΥΤΥΧΩΣ όμως που τόσα χρόνια  είχαμε τους ΑΓΙΟΥΣ μας και τους είχαμε μπούσουλα γεωπολιτικής, παρόλο που είχαμε σπουδάσει και εντρυφήσει στην ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΚΡΙΣΕΩΝ,  πέρα από  τις άλλες πανεπιστημικές σπουδές (στην εκπόνηση διδακτορικού και ιατρικών μελέτων) αλλά και  ιστορικών  μελετών στην  μεσοβυζαντινή περίοδο, αλλά και με τόσα  άρθρα μας σε θέματα φλέγοντα. 

Πότε δεν κάναμε δημόσιες σχέσεις, αλλά προσπαθούσαμε  να κάνουμε "σχέσεις με τον Ουρανό" και με τους ανθρώπους του. Από εκεί μάθαμε πολλά, παρόλο τις λοιδωρίες και τις συκοφαντίες που υφιστάμεθα. Είμεθα όμως ευτυχείς γιατί μεταφέραμε αληθείς και διαχρονικές πληροφορίες. Σήμερα δεν επιβεβαιωνόματε, αλλά επιβεβαιώνεται το σχέδιο  του ΑΓΙΟΥ ΘΕΟΥ. 

Και επειδή γνωρίζουμε το τέλος του μετά από παιδαγωγικές περιπέτειες που θα έρθει, είμεθα ελπιδοφόροι εν ΧΡΙΣΤΩ .  

https://konstantinoupolipothoumeno.blogspot.com/

Με Πίστη και Ελπίδα και όλα θα πάνε καλά, έλεγε ο ΑΓΙΟΣ ΠΑΙΣΙΟΣ 

Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας