Ελληνορωμαϊκά!

Τετάρτη 14 Οκτωβρίου 2020

ΤΑ ΝΟΜΙΜΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΛΕΟΝΤΑΡΙΣΜΟΙ ΑΛΛΑ ΕΝ ΔΥΝΑΜΕΙ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑ ΤΗΣ ΚΑΙ ΜΕΛΛΟΝ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΤΗΣ


Σημειώστε την ημέρα  " δίνουμε εξετάσεις στον ΑΓΙΟ ΚΟΣΜΑ τον Αιτωλό και τον ΑΓΙΟ ΠΑΙΣΙΟ που είπαν ότι οι τούρκοι θα ξανάρθουν στα ΕΞΑΜΙΛΙΑ" Τα άλλα θα τα γράψει η ιστορία. 
"ΤΑ ΝΟΜΙΜΑ  ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΛΕΟΝΤΑΡΙΣΜΟΙ ΑΛΛΑ ΕΝ ΔΥΝΑΜΕΙ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑ ΤΗΣ ΚΑΙ ΜΕΛΛΟΝ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΤΗΣ.

 ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΓΙΑ ΝΑ  ΜΗΝ ΠΑΙΖΟΥΝ  ΜΕ ΤΗΝ ΛΟΓΙΚΗ ΕΝΟΣ ΠΕΡΗΦΑΝΟΥ ΛΑΟΥ.

ΠΌΣΟ ΒΈΒΑΙΟΙ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΛΕΝΕ ΔΕΝ ΘΑ ΤΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΕΙ ΤΙΣ ΕΠΟΜΕΝΕΣ ΩΡΕΣ Ο ΤΟΥΡΚΟΣ; 

 «Αυτές είναι οι ''κόκκινες γραμμές'' για την Ελλάδα»

Ερωτηθείς για το ποιες είναι οι «κόκκινες γραμμές» για την Ελλάδα, απάντησε πως αυτές «έχουν να κάνουν με τον σεβασμό της εθνικής κυριαρχίας».

«Έχουμε αποδείξει την επιχειρησιακή μας ετοιμότητα. Η ''κόκκινη γραμμή'' είναι η εθνική κυριαρχία, και όταν λέμε εθνική κυριαρχία εννοούμε αυτονοήτως τα εθνικά χωρικά ύδατα, τα οποία σήμερα είναι προσδιορισμένα στα έξι ναυτικά μίλια. Οι εύκολοι λεονταρισμοί για την επέκταση μονομερώς στα δώδεκα μίλια που αποτελεί ένα δικαίωμα της ελληνικής Πολιτείας και το οποίο θα ασκήσει σε χρόνο τον οποίο η ίδια θα επιλέξει, δεν είναι ένα θέμα το οποίο μπορεί να τεθεί εν θερμώ. Είναι υποχρέωσή μας να αναδείξουμε την υποκρισία της Τουρκίας και να την απομονώσουμε διπλωματικά»" .

https://www.iefimerida.gr/ellada/gerapetritis-aytes-einai-oi-kokkines-grammes-gia-tin-ellada

Όταν οι επίσημοι ισχυρίζονται ότι " Δεν είναι δυνατόν να διεξαχθεί διάλογος με την Τουρκία υπό καθεστώς απειλών"  με τις παραπάνω δηλώσεις δημιουργούνται ισχυροί προβληματισμοί.

ΚΑΙ τώρα που οι κόκκινες γραμμές ήρθαν στα ΕΞΑΜΙΛΙΑ δεν υπάρχει καθεστώς απειλών; Άρα μπορούμε να συζητήσουμε τις περαιτέρω αξιώσεις της τουρκίας εις βάρος του Ελληνισμού όπως τις διατύπωσε η ίδια το προηγούμενο διάστημα  δηλ. αποστρατικοποίηση νησιών , γκρίζες ζώνες κ.α;
ΣΤΩΜΕΝ καλώς 
Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας