Ελληνορωμαϊκά!

Δευτέρα 5 Οκτωβρίου 2020

Οι ΔΟΛΙΧΟΔΡΟΜΙΕΣ της τουρκίας φέρνουν ξαφνικό ΣΟΚ.

 


Οι δολιχοδρομίες κοινώς κωλυσιεργίες πρώτα φέρνουν αδιέξοδο και μετά ΣΟΚ ξεπουλήματος ή πόλεμο.  

Γράφει ο Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας

Για την Ελλάδα πήγε να συζητήσει στην τουρκία ο Γεν. Γραμματέας του ΝΑΤΟ και τελικά κατέληξε να μιλάει  για τον πόλεμο Αρμένων και Αζέρων. Πράγματι αυτή την στιγμή είναι και το πιο καυτό θέμα του ΝΑΤΟ που φαίνεται να  χρησιμοποιεί την τουρκία απέναντι στην παρουσία της Ρωσίας στον Καύκασο.Έτσι πάλι ξεφεύγει η ΑΛΕΠΟΥ και ξεχνιούνται οι προκλήσεις της στην  Ελληνική και Κυπριακή ΑΟΖ. 

Είναι φυσιολογικό το ΝΑΤΟ να ζητά ισορροπία κατάπαυσης του πυρός, καθώς και για μια ειρηνική λύση στο πρόβλημα" , δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου στις 5 Οκτωβρίου σε συνέντευξη Τύπου με τον Γενικό Γραμματέα του ΝΑΤΟ Τζένς Στόλτενμπεργκ .

Το ΝΑΤΟ «ανησυχεί βαθιά» για τη σύγκρουση Ναγκόρνο-Καραμπάχ, δήλωσε ο Στόλτενμπεργκ, ζητώντας μια ειρηνική λύση στη διαμάχη.¨ επισημαίνει η ΧΟΥΡΙΕΤ 

https://www.hurriyetdailynews.com/turkey-urges-nato-to-back-azerbaijans-unity-158862

Προχθές η τουρκία κατηγόρησε την Ελλάδα ότι επιθυμεί να διακόψει τις συνομιλίες με το να εκδίδει NAVTEX για ασκήσεις στο ΑΙΓΑΙΟ

(βλ.https://konstantinoupolipothoumeno.blogspot.com/2020/10/blog-post_99.html)

Λίγο μετά αναβλήθηκαν οι συνομιλίες της Ελληνικής και τουρκικής αντιπροσωπείας στα πλαίσια του ΝΑΤΟ που σχετίζονται με τον περιβόητο μηχανισμό αποσυμπίεσης εκτάκτων θερμών επεισοδίων στην Αν. Μεσόγειο (βλ.  https://konstantinoupolipothoumeno.blogspot.com/2020/10/blog-post_13.html) 

Όλες αυτές οι νομικίστικες δολιχοδρομίες κάτι δείχνουν.

Μπορεί η τουρκία να ζητάει πολλά παραπάνω και οι απέναντι συζητητές της δεν τολμούν να τα ψελλίσουν στην κοινή γνώμη της Ελλάδος.

ΝΑ ΞΕΡΟΥΝ ΟΛΟΙ ΤΟΥΣ ΟΤΙ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΘΕΟΣ ΚΑΙ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΟΛΑ ΤΑ ΦΕΡΝΕΙ ΣΤΟ ΦΩΣ.  

ΣΤΩΜΕΝ καλώς 

Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας