Ελληνορωμαϊκά!

Δευτέρα 11 Νοεμβρίου 2019

Το επόμενο διάστημα θα κάνουν ότι περνά από το χέρι τους για να μην είναι ήσυχες οι πόλεις μας;


Φώτο από τον σεισμό του Ιουλίου στην Αθήνα με τον λυγισμένο Σταυρό στο τρούλο της Παντάνασσας στο Μοναστηράκι.
Γιατί θα το κάνουν αυτό;
Υπάρχουν πολλοί λόγοι και πολλές ξένες υπηρεσίες που φαίνεται να φροντίζουν για αυτό.
Γράφει  ο Δρ. Κωνσταντίνος  Βαρδάκας

Απ ότι καθημερινά καταγράφεται θα ζήσουμε μια κλιμακωτή εξέλιξη της βίας στους δρόμους, ώστε να ετοιμαστεί το κατάλληλο περιβάλλον για την κατάλληλη στιγμή.
Άλλωστε η πεπατημένη όλων αυτών είναι να καταγράψουν αντιδράσεις και ανάλογα να ενεργήσουν.
Ευχόμαστε να μην γίνει τίποτε αλλά οι ευχές δεν πιάνουν στους τρομοκράτες
Τι περίμεναν τόσο καιρό ;
Να έρθουν οι σκληροί τρομοκράτες τζιχαντιστές  από την Συρία όπως διαβάζουμε  στην επικαιρότητα;
Να συμπληρωθεί η κρίσιμη μάζα των εισαγόμενων τρομοκρατών;
Να ωριμάσει το γεωπολιτικό πάζλ των διεκδικήσεων του γείτονα που ισχυρίζεται ότι θα συνεχίσει τις γεωτρήσεις στην Κυπριακή ΑΟΖ και αύριο – μεθαύριο και στην Ελληνική;
Πριν από λίγα 24ωρα ανακοίνωσε η τουρκία την εξαγωγή στην Ευρώπη των πρώην συνεργατών της τζιχαντιστών και για ξεκάρφωμα έβαλε και μερικούς στην νεκρή ζώνη του Έβρου. Την στιγμή που αυτούς που ήθελε τους έστειλε μυστικά με τους πρόσφυγες.
Γιατί το πέρασμα και οι διαδρομές των μεταναστών – προσφύγων στο βόρειο τμήμα του Έβρου και μετά  δια μέσου των ορεινών  όγκων της Κομοτηνής ακολουθεί το παλιό στρατηγικό τουρκικό σχέδιο της Βαριοπούλας;
Γιατί κάποιοι από αυτούς( λίγοι φυσικά)  έχουν χοντρό πορτοφόλι και χρησιμοποιούν  μέχρι και ΙΧ για να πάνε ίσα στην Θεσσαλονίκη και άλλοι να κατέβουν στην Αθήνα; ενώ οι εξαθλιωμένοι πρόσφυγες( πλειοψηφία)  στοιβάζονται σε απάνθρωπες συνθήκες για να μετακινηθούν;
Το προσφυγικό είναι φως φανάρι ότι χρησιμοποιήθηκε από τον τούρκο σαν στρατηγικό εργαλείο πίεσης στην Ευρώπη και αποσταθεροποίησης στην Ελλάδα.
Αλλά το προσφυγικό με τον ανθρώπινο πόνο που μετέφερε έγινε ΔΟΥΡΕΙΟΣ ΙΠΠΟΣ για να εισέλθουν στην Ευρώπη πυρήνες σκληρών τζιχαντιστών.
Έχει χαθεί πολύτιμος χρόνος για την αντιμετώπιση αυτού του προβλήματος.
Εδώ και πολύ καιρό οι τζιχαντιστές εγκαταλείπουν τα πεδία των μαχών. Όσοι λίγοι  έμειναν πίσω είναι η οπισθοφυλακή και παίζουν στην θεατρική παράσταση του διαμοιρασμού των εδαφών στην Βόρεια Συρία ( ακόμα και  στην επιτάχυνση της   δημιουργίας του κουρδικού)  
Τους προηγούμενους μήνες που η Ευρώπη και η Βαλκανική έκλειναν τα σύνορα , η Ελλάδα δέχθηκε  αυξημένες προσφυγικές ροές. Άραγε ανάμεσα στους εξαθλιωμένους  πρόσφυγες του πολέμου πόσοι τρομοκράτες – μακελλάρηδες ερχόνταν;
Και όλοι αυτοί εγκλωβιζόνταν στην Ελλάδα.
Γιατί στην Ελλάδα;
Η επόμενη στόχευση των διεθνών συμφερόντων και υψηλών στρατηγικών δείχνει ΕΛΛΑΔΑ.
Καμία λογική δεν μπορεί να αποδεχτεί για ποιο λόγο τα φορτώνουν όλα στην Ελλάδα.
Όσο και να χρυσώνουν το χάπι οι υπάλληλοι των ξένων, η ανθρώπινη λογική αντιδρά και ψάχνει να βρει εξηγήσεις και δεν βρίσκει.
Η καταδυνάστευση των μνημονίων και οι εξουθενωτικές πολιτικές τους μαζί με το μη διαχειρίσιμο προσφυγικό και τα προβλήματα που μέρα με την μέρα  ανακύπτουν αλλοιώνουν την μορφολογία του χαρακτήρα του Έλληνα.
Κάποιοι ισχυρίζονται ότι ο Έλληνας και η Ελληνίδα ξυπνάει , εμείς όμως θα πούμε ότι δεν ξυπνάει αλλά  αγριεύει γιατί  δεν τους δίνουν τόσα χρόνια πειστικές πληροφορίες για το τι συμβαίνει τελικά.
Ουδείς θέλει ακρότητες εκτός από τα άκρα που έχουν τις άκρες τους σε ξένες υπηρεσίες.
Όμως πολλοί είναι αυτοί που  θέλουν ο Έλληνας το επόμενο διάστημα να μην  κοιμάται ήσυχα, αλλά να βρίσκεται εσαεί  υπό καθεστώς τρόμου, ώστε να είναι ευάλωτος στις κατηγορίες τους και  εύκολα διαχειρίσιμος στα θηρία της τρομοκρατίας  που του ετοίμασαν μέσα στις πόλεις του.
Πριν μερικούς μήνες και πριν προκύψουν τα παραπάνω ένας γέροντας μας διαμήνυσε το εξής και το επισημάναμε στην αρθρογραφία μας : « θέλουν την Ελλάδα μισή της μισής»
Και ένας άλλος παππούλης πριν χρόνια μας τόνισε : « να ξέρατε τι θηρία σας ετοίμασαν οι δήθεν φίλοι σας;»
Και τώρα τι κάνουμε αδελφοί;
Πρέπει να βάλουμε το μυαλό να δουλέψει και το φιλότιμο μαζί με την ανθρωπιά και την λεβεντιά να σχεδιάσουν την επιβίωση μας διότι όλα τα σχέδια τους κορυφώνονται σιωπηλά προς το παρόν ,μυστικά πίσω από τις πλάτες μας.
ΣΤΩΜΕΝ καλώς
Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας