Ελληνορωμαϊκά!

Πέμπτη 14 Νοεμβρίου 2019

« Αισχρόν έστι σιγάν, της Ελλάδος πάσης αδικουμένης» Δημοσθένης


Φώτο « τα ΡΩΜΑΙΙΚΑ ΤΕΙΧΗ της ΠΟΛΗΣ»
Ότι κάνουν σήμερα το κάνουν για να αδικήσουν κατάφωρα την Ελλάδα ( μια γεωπολιτική ανάλυση με πολύ πόνο για τα δρώμενα).  
Χρησιμοποιούν τον Ερντογάν για να τους διεκπεραιώσει το Προσφυγικό και το Κουρδικό, αλλά στην συνέχεια θα τον αχρηστέψουν.
Να γιατί τόσες ευγένειες που αναρωτιόμαστε αν και ο ίδιος ο Ερντογάν δεν παραξενεύεται από αυτές.
Γράφει ο Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας

Πάνω στο Κουρδικό και το Προσφυγικό η νέα τάξη πραγμάτων πόνταρε πολλά, άσχετα αν τα παρουσιάζουν αλλιώς.
Τα γεγονότα της τελευταίας δεκαετίας στην ευρύτερη περιοχή μας μπορεί να μας οδηγήσουν σε συμπεράσματα που εξηγούν τις οδυνηρές  εξελίξεις που έρχονται.
Αν δεν υπήρχε ο πόλεμος στην Συρία δεν θα υπήρχε η δικαιολογία αυτής της τεράστιας μετακίνησης πληθυσμών προς την Ευρώπη.
Αν δεν υπήρχε ο πόλεμος της Συρίας δεν θα υπήρχαν συζητήσεις για την ανακήρυξη κουρδικού κράτους, όπως σήμερα.
Όμως τόσα αίματα και πνιγμοί αθώων βοούν στο Ουράνιο Θυσιαστήριο και αναμένουν δικαίωση .
Πριν βουτήξουμε στα βαθιά της γεωπολιτικής ίντριγκας ας δούμε πως μοιράζουμε τις φάσεις του πολέμου που διεξάγεται αυτή την στιγμή στην Συρία και  αύριο σε όλη την Μέση Ανατολή.
1η φάση. Η αραβική άνοιξη φέρνει ποταμούς αίματος με εμφύλιο στην Συρία.
2η φάση. Εμφάνιση της τρομοκρατικής  ISIS με δηώσεις , σταυρώσεις , αποκεφαλισμούς .
3η φάση . Κατέβασμα Ρώσων στην Συρία και άμεση εμπλοκή τους στα τεκταινόμενα.

Σε όλες αυτές τις φάσεις πρωταγωνιστεί το εξέχον  στέλεχος της νέας εποχής που λέγεται Ερντογάν άσχετα  που τώρα χάλασε με την κακή παρέα του Πούτιν.
Ειδικότερα στην 2η φάση ο σουλτάνος τα έδωσε όλα.
Μέχρι σήμερα δημοσιεύματα τον φέρουν ως κύριο υποστηρικτή των τζιχαντιστών.
Και πώς να μην ήταν όταν κατά την διάρκεια αυτής της φάσης είχε το logistic της τρομοκρατίας στην Συρία με το αζημίωτο. Έτσι με το κλεμμένο πετρέλαιο της Συρίας  ( θυμηθείτε τα κομβόι με τα βυτιοφόρα που το μετέφεραν) εξασφάλισε το θαύμα της ανάπτυξης της χώρα του και την άνετη επανεκλογή του.
Και τίθεται το ερώτημα
Γιατί οι δυτικοί έκαναν τα στραβά μάτια σε αυτά, αλλά και στην απόβαση χιλιάδων έτοιμων Ευρωπαίων τζιχαντιστών στο αεροδρόμιο της Κωνσταντινούπολης και από εκεί στα σύνορα της βόρειας Συρίας για να σκορπίσουν το θανατικό.
Ποιος τους προετοίμασε όλους αυτούς στην Ευρώπη;
Στο μυαλό των δυτικών ήταν να ανάψει για τα καλά η φωτιά του πολέμου στην Συρία για να επικαλεστούν ανθρωπιστική κρίση και δημιουργία προσφυγικού κύματος.
Στο μυαλό των δυτικών ήταν επίσης να επαναχαραχτούν στην περιοχή αυτή   τα σύνορα προς όφελος της διέλευσης ενεργειακών αγωγών και η δημιουργία κουρδικού κράτους που θα γινόταν το κομβικό σημείο αυτών των διαδρομών  προς την Δύση.
Δυστυχώς μπροστά σε αυτές τις ανθρωπιστικές τραγωδίες που παιζόταν στην Συρία οι Ρώσοι άργησαν να επέμβουν δυναμικά.
Μόλις είδαν ότι  θίγονται τα γεωπολιτικά και ενεργειακά τους  συμφέροντα  και λίγο πριν την 3η φάση ( κατάρριψη ρωσικού μαχητικού  ) οι Ρώσοι διαμήνυσαν στον Ερντογάν, ότι κατεβαίνουμε να τα σαρώσουμε όλα.
Τότε ο σουλτάνος δήλωσε υποταγή γιατί η αρκούδα έτριζε τα δόντια της.( υπό όψει ότι οι τούρκοι γνώριζαν τις προφητείες του ΑΓΙΟΥ ΠΑΙΣΙΟΥ και αποφάσισαν να τις αλλάξουν με μια μυστική συμμαχία με τους Ρώσους)
Οι Δυτικοί έμαθαν τι γίνεται μεταξύ Τούρκων και Ρώσων και ξαφνικά ζούμε το καλοκαιρινό  πραξικόπημα του 2016.
Ο Ερντογάν γλύτωσε με την καλή πληροφόρηση που είχε από τους Ρώσους.
Από τότε και στην 3η φάση του πολέμου της Συρίας ο σουλτάνος προσπαθεί να  πρωταγωνιστεί ως πολέμιος των τρομοκρατών και δήθεν αναλαμβάνει ειρηνευτικές αποστολές με τρεις εισβολές μέσα στην Συρία.
Όμως το χούι δεν το ξέχασε.
Μπορεί να στερήθηκε το κλεμμένο πετρέλαιο αλλά έπρεπε να ισοφαρίσει τις ζημιές με κάτι άλλο.
Αυτό το χρονικό διάστημα ο Ερντογάν προσπαθεί να ισορροπήσει σε δυο βάρκες ( Ρωσία- ΝΑΤΟ ) αλλά δεν ξεχνά τις κερδοφόρες συμφωνίες που έκλεισε με τα νεοποχίτικα κέντρα εξουσίας που ήδη προετοίμασαν το γιγαντιαίο κύμα του προσφυγικού.
Ήταν τόσο καλοκάγαθος ο Ερντογάν που άφησε τα σύνορα του ανοικτά για να στοιβάξει στην χώρα του δήθεν Σύριους που ήταν  Αφρικανικής καταγωγής ή προέρχονταν  από το Αφγανιστάν και άλλες χώρες πλην Συρίας;
Όλους αυτούς τους συγκέντρωνε μυστικά. Ουδείς εδώ στην Ελλάδα και στην Ευρώπη δεν μπορούσε να φανταστεί  ότι ο σουλτάνος μάζευε εξαθλιωμένους για να τους χρησιμοποιήσει την κατάλληλη στιγμή.
Και η στιγμή ήρθε και αυτό ζούμε σήμερα.
Μπορεί το προσφυγικό να έγινε στρατηγικό εργαλείο στον σουλτάνο για να εκβιάζει με  χρήματα κάθε τόσο , αλλά ο πόλεμος της Συρίας έγινε στα σχέδια των νεοποχιτών  κατάλληλο εργαλείο όπως φαίνεται  για την αλλοίωση των Ευρωπαικών Εθνών, αποσταθεροποίηση της  ήδη αδύναμης Ελλάδος λόγω των μνημονίων που αυτοί της έφεραν.
Και επίσης έγινε εργαλείο για την δημιουργία του Κουρδικού κράτους ώστε να διασφαλίσουν τα ενεργειακά νώτα τους.
Μπορεί οι σχεδιασμοί των κακόψυχων ανθρώπων να έχουν ένα περιτύλιγμα δήθεν ανθρωπιστικό, αλλά αυτά δεν στέκονται για πολύ καιρό.
Οι κλέφτες όταν δεν τα βρίσκουν στην μοιρασιά κάνουν μεταξύ τους πολέμους αιματηρούς.
Στο τέλος όλοι θα πάρουν την ένδικο μισθαποδοσία των πράξεων τους σύμφωνα με την δικαιοκρισία του ΟΥΡΑΝΟΥ που αυτές τις στιγμές βοά
« Αισχρόν έστι σιγάν, της Ελλάδος πάσης αδικουμένης» Δημοσθένης, 384-322 π.Χ., Αθηναίος ρήτορας


ΣΤΩΜΕΝ καλώς
Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας