Ελληνορωμαϊκά!

Σάββατο 23 Νοεμβρίου 2019

Το γεωπολιτικό απόστημα θα σκάσει σε λίγο με παγκόσμιες πολεμικές συρράξεις, γιατί ωρίμασε με τις σημερινές εκκλησιαστικές διαμάχες.


Η αμετανοησία και η  καρδιακή ψυχρότητα οδηγούν τα πράγματα έτσι ώστε να ζήσουμε τις προφητείες στην σκληρή εκδοχή τους.
Οι ΗΠΑ και η Ρωσία δεν αντιπαρατίθενται τόσο στην κούρσα των στρατιωτικών εξοπλισμών , όσο στην κούρσα ποιος θα άρξει του Χριστιανικού κόσμου και δη της ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ.
Πράγμα άτοπο για αυτούς που δεν έχουν φόβο ΘΕΟΥ και αγάπη θυσιαστική για το πλάσμα ΤΟΥ.
Γράφει ο Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας
Το Ουκρανικό που μεσουρανεί και ταλαιπωρεί την επικαιρότητα, αλλά και σκανδαλίζει εκατομμύρια πιστών ξεκίνησε ως γεωπολιτικό ζήτημα πριν μερικά χρόνια  με την πορτοκαλί επανάσταση της πλατείας του Κιέβου  και κατέληξε  σήμερα με μεθοδείες να γίνει δογματικό θέμα και ζήτημα.
Ζήτημα το οποίο δεν συζητείται ως έπρεπε,  αλλά επιταχύνει πολιτικές  και γεωπολιτικές εξελίξεις.
Το διακύβευμα είναι πολύ μεγάλο και ξεπερνά τις ανθρώπινες αντοχές δίνοντας περιθώρια σε δαιμονικές –αντίχριστες δυνάμεις να αλώσουν την ειρήνη των Ορθοδόξων Εκκλησιών και αυτό ήδη βιώνουμε.
Η Μόσχα ανέκαθεν ιστορικά επιθυμούσε να υποσκελίσει το Οικουμενικό Πατριαρχείο της Κωνσταντινουπόλεως και να άρξει όλου του Ορθόδοξου χώρου μετά και λίγο πριν την άλωση της Πόλης των Πόλεων της Ρωμιοσύνης.
Στις μέρες μας όμως που είναι μέρες παγκοσμιοποίησης αυτό δεν άρεσε καθόλου στις ΗΠΑ.
Έτσι  οι ΗΠΑ αποφάσισαν κυρίως  επί των ημερών του ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟΥ Βαρθολομαίου να ασχοληθούν με την Ορθοδοξία ( κάτι γνωρίζουν αυτοί για αυτό και από καιρό αναλύουν ¨αλλά δεν καταλαβαίνουν¨ και τις σχετικές προφητείες των αγίων  πατέρων)
Το Ουκρανικό ήταν η αφορμή για να εισέλθουν στα ενδότερα της ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ.
Τι έγινε τα τελευταία 24ωρα;
Ουσιαστικά κηρύχτηκε πραγματικός εκκλησιαστικός πόλεμος, αλλά δεν καταλάβαμε τίποτε.
Ο Πατριάρχης Αλεξάνδρειας αναγνωρίζει το ΑΥΤΟΚΕΦΑΛΟ της Ουκρανίας.
Σε λίγες ώρες ο Πατριάρχης Ιεροσολύμων βρίσκεται στην Μόσχα και μιλάει τετ α τετ σε απόσταση μισού μέτρου, σε ένα μικρό στρογγυλό τραπέζι με τον πρόεδρο Πούτιν και τον Πατριάρχη Κύριλλο της Ρωσίας.
Εκείνη την στιγμή μέσα στο μυαλό του Πούτιν μπορεί να ήταν ο εξής λογισμός  ¨ καλά έκανα και έδωσα τους S-400 στους τούρκους μιας και οι Έλληνες πρώτοι – πρώτοι αναγνώρισαν το αυτοκέφαλο στην Ουκρανία¨
Την επόμενη μέρα ο Πατριάρχης Ιεροσολύμων συλλειτουργεί στον μεγαλοπρεπή ιερό ναό του ΣΩΤΗΡΟΣ με τον Πατριάρχη Κύριλλο και όλοι αναρωτήθηκαν αν μνημονεύτηκε ο Οικουμενικός κατά την εκκλησιαστική τάξη ως εθίστε.
Αλλά όπως φαίνεται δεν μνημονεύτηκε, κάτι που δημιούργησε ένα πνευματικό άσχημο προηγούμενο για την επόμενη πρωτοβουλία αγάπης του Πατριάρχη Ιεροσολύμων , να συγκαλέσει στην ΑΓΙΑ ΓΗ σύνοδο των προκαθήμενων αδελφών του.
Αν δεν συλλειτουργούσε με τον Πατριάρχη Κύριλλο πριν λυθεί το θέμα ,η προτεινόμενη σύνοδος μπορεί να είχε ποσοστά επιτυχίας αλλά τώρα όμως…

Οι φωτογραφίες αυτής της επίσκεψης του Πατριάρχη Ιεροσολύμων κάνουν τον γύρω του κόσμου και προκαλούν ταραχή.
Στην Αθήνα τις επόμενες ώρες ο Αμερικάνος πρέσβης  επισκέπτεται τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και τον συγχαίρει για την θέση του στο Ουκρανικό ζήτημα. Σε λίγο ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών δηλώνει ότι δεν επιθυμεί να συμμετάσχει στην προτεινόμενη σύνοδο του Πατριάρχη Ιεροσολύμων. Την ίδια μέρα ο Έλληνας ΥΠΕΞ τηλεφωνεί στον Οικουμενικό.
Και ρωτάμε
Σε τι διαφέρει η έναρξη μιας πολεμικής σύρραξης με την ανάκληση των πρεσβειών των εμπλεκομένων χωρών;
Σήμερα οι δηλώσεις, τα άρθρα  και οι αντεγκλήσεις των δυο πλευρών συνεχίζονται και όπως φαίνεται θα συνεχιστούν μέχρι να ζήσουμε την ¨  ιστορική νύχτα του αγίου Βαρθολομαίου ¨
Φυγαδεύτηκε η αγάπη των πνευματικών πατέρων , ψυχράνθηκαν οι καρδιές ;
Αυτοί που είναι ΠΑΤΕΡΕΣ και λειτουργούν εν ΑΓΙΩ ΠΝΕΥΜΑΤΙ θα έπρεπε εν ΑΓΙΩ ΠΝΕΥΜΑΤΙ να βρουν κοινούς τόπους και θέσεις και να θεωρηθούν ως ειρηνοποιοί στην Βασιλεία των Ουρανών.
Όμως όλη η εποχή μας, η διαφημιζόμενη «νέα εποχή» έδωσε φοβερά δικαιώματα στον πονηρό που τρίβει τα χέρια του γιατί χάνονται ψυχές.
Εν τω μεταξύ κάποιοι διαμαρτύρονται και λένε ότι οι προφητείες αργούν να πραγματοποιηθούν, λες και θα σωθούν αν ξεκινήσουν τα τρομακτικά γεγονότα που προφητεύθηκαν και θα σαρώσουν την οικουμένη.
Και δεν βλέπουν ότι συμβαίνουν ήδη τρομαχτικές πνευματικές συγκρούσεις που θέλουν να σχίσουν το Σώμα της Εκκλησίας του Κυρίου ημών Ιησού Χριστού, αλλά ΜΗ ΓΕΝΟΙΤΟ.
Πάντα μετά από τέτοιες καταστάσεις, ιστορικά αποδεδειγμένα, ακολουθούν φοβέρες συγκρούσεις κρατών και ματώνουν λαοί με αθώα θύματα.
Παρηγοριά μας είναι να μείνουμε μέσα στο σκάφος της ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ που διασχίζει σωστικά τους παγκόσμιους ωκεανούς.
Για αυτό οι μεγάλοι  άγιοι της εποχής και παλαιότεροι μας καλούν να κρατηθούμε από το φουστάνι της ΠΑΝΑΓΙΑΣ μας.
  « Όταν είναι να προσευχηθείς ς στην Υπεραγία Θεοτόκο, έχε πριν την ακράδαντο βεβαιότητα, ότι δεν πρόκειται να φύγης από μπροστά της χωρίς να βρεις έλεος. «Ουδείς προστρέχων επί σοι κατησχυμμένος από σου εκπορεύεται», ψάλλει η Εκκλησία με πίστη στη Θεομήτορα
Ο Θεός μας χάρισε την ύπαρξί μας. Είναι το μεγαλύτερο δώρο που μας έκαμε η αγαθότης του. Και όταν, με την παρακοή των Πρωτοπλάστων, χάσαμε τον Παράδεισο και ανταλλάξαμε τη ζωή με τον θάνατο, δεν μας άφησε στην πτώσι μας. Μας έδωσε, για να μας επαναφέρη στη ζωή, τον Μονογενή Υιό του. Πόσο μικρά, κατ’ αναλογίαν, είναι όλα τα άλλα δωρήματα, που του ζητούμε στην προσευχή μας! Και πόσο εύκολο του είναι να μας τα παράσχη με τα πρώτα λόγια που θα του απευθύνουμε, πιστεύοντας αληθινά! Αρκεί πράγματι αυτά που του ζητούμε να είναι αναγκαία. Λοιπόν, είναι εντελώς ασυγχώρητο να αμφιβάλλη κανείς για το αν θα λάβη κάτι το θεάρεστο, όταν το ζητή στην προσευχή του. Ο Κύριος μας το είπε καθαρά: «Αιτείτε και δοθήσεται υμίν» (Ματθ. ζ’ 7).
(Η εν Χριστώ ζωή μου - Αγ. Ιωάννου της Κροστάνδης, εκδόσεις Παπαδημητρίου, σελ. 26-27)
ΣΤΩΜΕΝ καλώς
Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας