Ελληνορωμαϊκά!

Πέμπτη 21 Νοεμβρίου 2019

Τα ΤΡΙΑ “A” του ΟΣΙΟΥ ΙΑΚΩΒΟΥ του Τσαλίκη ως σημάδι ότι έρχεται ο Γ΄ΠΠ και το 4ον “A” που μπορεί την ύστατη στιγμή να τον αποτρέψει;

Γράφει ο Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας
Χαίρε της Μικράς Ασίας Γόνε Λαμπρέ και της Ελλάδος αρωγέ.

+27 Νοεμβρίου 2017 Αγιοκατάταξη αγίου Γέροντος Ιακώβου Τσαλίκη
Ταις αυτού αγίαις πρεσβείαις, ο Θεός, ελέησον και σώσον ημάς. Αμήν.


ΑΜΑΡΤΙΑ- ΑΠΙΣΤΙΑ- ΑΣΕΒΕΙΑ.
Αυτά τα ΤΡΙΑ (Α) είναι η πυρηνική γόμωση της πλανητικής καταστροφής και εμείς εμμένουμε σε αυτά και τα λιπαίνουμε με την πονηριά, την αδιαφορία και την καλοπέραση.


Μέσα σε κρίσιμες χρόνους  που ο αέρας μας βρωμάει μπαρούτι, Αγιοκατατάχθηκε  στην χορεία των Οσίων της ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ ο Γέροντας Ιάκωβος ο Τσαλίκης.


Αρχές δεκαετίας του 90 λίγο πριν κοιμηθεί Οσιακά ο ΑΓΙΟΣ μια Κυριακή μετά την Θεία Λειτουργία μεταφέρει στους προσκυνητές της Ιεράς Μονής Μεταμορφώσεως του ΟΣΙΟΥ ΔΑΥΙΔ στην Βόρειο Εύβοια, το μήνυμα του Ουρανού μέσω του άλλου ΑΓΙΟΥ παλληκαριού της Εκκλησίας μας του Οσίου Ιωάννη του Ρώσου.


«Ὁ μακαριστὸς Γέροντας Ἰάκωβος Τσαλίκης διηγεῖται σὲ προσκυνητὲς στὴν ἱερὰ μονὴ Ὁσίου Δαβὶδ στὴν Εὔβοια τὴ θαυμαστὴ συνομιλία ποὺ εἶχε μὲ τὸν ὅσιο Ἰωάννη, ὅπου τὸν παρακαλεῖ νὰ μὴν γίνει πόλεμος, ἀλλὰ ὁ Ὅσιος Ἰωάννης τοῦ ἐπαναλαμβάνει ὅτι
«πρέπει νὰ γίνει πόλεμος γιατὶ ὁ κόσμος γέμισε μὲ πολλὴ ἁμαρτία, ἀπιστία καὶ ἀσέβεια»

Θαυμαστή συνομιλία του Γέροντα Ιάκωβου Τσαλίκη με τον Άγιο Ιωάννη τον Ρώσο για τον 3ο Π. Πόλεμο


Η ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ βγάζει εις πείσμα του αντίχριστου πνεύματος πραγματικούς ΑΓΙΟΥΣ.


Η ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ και η βιωμένη ΟΡΘΟΠΡΑΞΙΑ της θα δίνει εις τους αιώνες των αιώνων το ΜΕΓΑ ΜΗΝΥΜΑ στην ανθρωπότητα την ΑΝΑΣΤΑΣΗ του Εσταυρωμένου Θεανθρώπου μας, όπως το ψέλνει ο νέος ΟΣΙΟΣ της Εκκλησίας μας ο ΑΓΙΟΣ ΙΑΚΩΒΟΣ Τσαλίκης.

Υπάρχει  όμως και το  4ον “A” απέναντι στα ΤΡΙΑ άλλα που είναι η ΑΓΑΠΗ.
Ο Πατριάρχης Θεόφιλος καλεί τους Προκαθημένους στα Ιεροσόλυμα για την διατήρηση της Ενότητας.
« ο Πατριάρχης μίλησε για την «μεγάλη σημασία» της ενότητας της Εκκλησίας ως μαρτυρία του κόσμου, και την ανάγκη για συνεχή προσοχή σε αυτό το ιερό καθήκον.
«Θα θέλαμε να φιλοξενήσουμε, στο σπίτι μας ως Πατριαρχείο Ιεροσολύμων, τους αδελφούς μας, Προκαθήμενους των Ορθοδόξων Εκκλησιών, να συγκεντρωθούμε σε πνεύμα αδελφικής κοινωνίας και αγάπης, ώστε να συζητήσουμε για την διατήρηση της ενότητας και της Ευχαριστιακής Κοινωνίας" - πρόσθεσε χαρακτηριστικά ο Πατριάρχης Ιεροσολύμων.
Να αναφερθεί ότι ο Προκαθήμενος της Σιωνίτιδος Εκκλησίας, υπογράμμισε επίσης ότι "η Εκκλησία βρίσκεται σήμερα σε δοκιμασία, αλλά, όπως λέει και ο Άγιος Ιωάννης ο Χρυσόστομος: "Ας σηκώνονται τα κύματα, δεν έχουν τη δύναμη να καταποντίσουν το πλοίο του Ιησού".
Τα τρία “A” λοιπόν που φέρνουν την καταστροφή είναι η  ΑΜΑΡΤΙΑ- ΑΠΙΣΤΙΑ- ΑΣΕΒΕΙΑ και το  4ον “A” που μπορεί την ύστατη στιγμή να την αποτρέψει είναι η ΑΓΑΠΗ
Ας διαλέξουμε.

Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας