Ελληνορωμαϊκά!

Σάββατο 9 Νοεμβρίου 2019

Πιθανή διάλυση ή σμίκρυνση της ΕΕ ισοδύναμο γεγονός με την πτώση του τείχους του ΑΙΣΧΟΥΣ στο Βερολίνο;


Όποιος επισκέπτης έβλεπε τους τάφους με τους σταυρούς εκεί κοντά στο τείχος του αίσχους δεν υπήρχε περίπτωση να μην κλάψει για τις ψυχές που χάθηκαν αναζητώντας την Λευτεριά σε εκείνα τα πέτρινα χρόνια του ολοκληρωτισμού.
Όποιος την ίδια περίοδο επισκεπτόταν με ειδική βίζα το Αν. Βερολίνο ήταν σαν να έκανε επισκεπτήριο σε φυλακές υψίστης ασφαλείας.
Και αντί να ανθίσει η ελπίδα με την πτώση του τείχους  του αίσχους η Ευρώπη  σύντομα αντιμετώπισε νέες σκληρές προκλήσεις.
Γράφει ο Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας
« ο  κόσμος το έχει τούμπανο και εμείς κρυφό καμάρι» ότι κάτι συμβαίνει στην Ευρώπη
Η πτώση του τείχους του αίσχους δρομολόγησε το μεγάλωμα της τότε ΕΟΚ και την μεταλλαγή της σε ΕΕ με ότι σήμερα βιώνουμε με τις  ευθυγραμμισμένες πολιτικές εκπορευόμενες από το κέντρο των Βρυξελλών.
Ο πολυδιαφημισμένος παράδεισος της ΕΕ σήμερα γίνεται επίγεια κόλαση διότι η ίδια αδυνατεί να αντιμετωπίσει καυτά θέματα , όπως το επίκαιρο προσφυγικό.
Και γιατί λέμε κόλαση;
Διότι δεν δύνανται να απαντηθούν από την ίδια την ΕΕ ευθαρσώς τα ακόλουθα ερωτήματα κατά αρχάς.
Ποιος καλεί τους πρόσφυγες στην ΕΕ ; ( φταίχτης δεν είναι μόνο ο Ερντογάν)
Ποιος στεγανοποιεί ή εγκλωβίζει τους πρόσφυγες στην ΕΛΛΑΔΑ με φοβερές επιπτώσεις για αυτήν ;
Γιατί έπρεπε να πατήσουν τόσο πολύ την Ελληνική αξιοπρέπεια δήθεν για να σώσουν την οικονομία της; (  ουσιαστικά ήθελαν να σώσουν την πλεονεξία τους και τις τσέπες τους)
Γιατί έπρεπε η δήθεν ανθρωπιστική Ευρώπη να παραχαράξει την Παγκόσμια ιστορία και να υφαρπάξει το όνομα της Ελληνικοτάτης Μακεδονίας;
Υπάρχουν πολλά γιατί αλλά υπάρχει ένα κύριο ΓΙΑΤΙ
Γιατί ετοίμασαν τόσα πολλά « θηρία πολιτικές »  για να κατασπαράξουν τον Έλληνα και την Ελληνίδα; ( εσαεί αγνώμονες και κομπλεξικοί σε αυτά που πήραν από την Ελλάδα και το Βυζάντιο διαχρονικά )
Την απάντηση σε όλα αυτά την λάβαμε από αγιορείτη γέροντα που δεν είναι Έλληνας αλλά δυτικοευρωπαίος.
-         Τώρα θα λειτουργήσει ο πνευματικός νόμος
-         Όπως έπεσε το τείχος του Βερολίνου έτσι θα πέσει και ο πύργος της Βαβυλώνας της νέας  εποχής με  όλα αυτά που  έχει πάνω του.
Τα σημάδια πληθαίνουν ότι εισήλθαμε σε ιστορικά κρίσιμες περιόδους      
  
Από το militaire
« Άρωμα επιστροφής του ψυχρού πολέμου, άνοδος των εθνικισμών, η Γερμανία και η Ευρώπη γιορτάζουν αυτή την εβδομάδα τα 30 χρόνια από την πτώση του Τείχους του Βερολίνου σε βαριά ατμόσφαιρα, η οποία απέχει πολύ από τις ελπίδες που είχαν γεννηθεί από το τέλος του Σιδηρού Παραπετάσματος…
Το πολιτικό κλίμα στη Γερμανία είναι πολωμένο όσο ποτέ έπειτα από την εκλογική άνοδο της αντιμεταναστευτικής άκρας δεξιάς, ιδιαίτερα στην πρώην κομμουνιστική Ανατολική Γερμανία. Φανερώνει ένα πολιτικό χάσμα που επιμένει 30 χρόνια μετά ανάμεσα στα δύο τμήματα της χώρας…


Τα σύνορα επέστρεψαν. Η Ευρωπαϊκή Ένωση κατηγορεί χώρες που πριν από τριάντα χρόνια απελευθερώθηκαν από τη σοβιετική προστασία, όπως η Ουγγαρία ή η Πολωνία, ότι αμφισβητούν τώρα το κράτος δικαίου, παντού ο εθνικιστικός πειρασμός είναι αντιληπτός στις απόψεις…
Και σε γεωπολιτικό επίπεδο, «ο ψυχρός πόλεμος έχει επιστρέψει», όμως αυτή τη φορά με «μια διαφορά», προειδοποιούσε πέρυσι ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες, επειδή «οι μηχανισμοί και οι ασφαλιστικές δικλείδες που επέτρεπαν άλλοτε τη διαχείριση των κινδύνων κλιμάκωσης δεν φαίνεται να υφίστανται πλέον», δήλωνε.
Έτσι οι ΗΠΑ αποχώρησαν από τη συνθήκη αφοπλισμού INF που είχε υπογραφεί στη διάρκεια του ψυχρού πολέμου, ανοίγοντας τον δρόμο για μια νέα κούρσα εξοπλισμών που στρέφεται εναντίον της Ρωσίας»
https://www.militaire.gr/30-chronia-apo-tin-ptosi-toy-teichoys-oi-elpides-quot-pethanan-quot/
« Γερμανική παράλυση - Γαλλική αντεπίθεση»  

Για να μην σας κουράζουμε με αναλύσεις επί  των αναλύσεων να πούμε το ρεζουμέ αυτών που διαβάζουμε στην επικαιρότητα.  
Με την έλευση της διαδικασίας του brexit η Γαλλία έσκασε μύτη και απαιτεί τον πρωταγωνιστικό ρόλο μέσα στην ΕΕ.
Η Γερμανία εισέρχεται σε φοβερή ύφεση.
Να γιατί μειώνουν το κόστος του δανεισμού στην καταχρεωμένη Ελλάδα αφού μας έβγαλαν τα έντερα τόσα χρόνια;
Η Ευρώπη δεν αγοράζει πια γερμανικά προϊόντα γιατί δεν έχει χρήματα .
Οι ανεξάρτητες οικονομικές και γεωπολιτικές στρατηγικές την Αγγλίας θα δρομολογήσουν νέες  οικονομικές τραγωδίες για το μέλλον της συνοχής της ΕΕ ή οποία θα έχει στο άμεσο μέλλον δυο επιλογές. Ή να περιοριστεί σε ένα μικρό πυρήνα κρατών πράγμα βολικό εν όψει παγκόσμιων πολεμικών αναμετρήσεων ή να διαλυθεί στο μέλλον.
Δεν θα μιλήσουμε πια για προφητείες γιατί τις αναγιγνώσκουμε πλέον σε ειδήσεις.
Είπε ή δεν το είπε ο ΑΓΙΟΣ ΠΑΙΣΙΟΣ;
Ότι η Σοβιετική ένωση θα διαλυθεί- και διαλύθηκε
Είπε ή δεν το είπε ο ΑΓΙΟΣ ΠΑΙΣΙΟΣ;
Ότι η ΕΟΚ σημερινή ΕΕ θα διαλυθεί γιατί θα επικρατήσουν τα εθνικά πάθη διότι το αίμα είναι ζεστό από τους προηγούμενους παγκόσμιους πολέμους;
Ότι μετρημένα είναι τα ψωμιά της ΕΟΚ;
Ότι τα χαλιά της Ευρώπης δεν μπορούν να ενωθούν όπως οι κουρελούδες των ΗΠΑ;
Τελικά ότι ΑΔΙΚΟ  πέφτει ΚΑΙ  κάνει ΠΑΤΑΓΟ
Όποιος τα έβαλε με την ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΕΛΛΑΔΑ θα λάβει την ένδικο μισθαποδοσία της αδικίας του.
Μίλησε ή δεν μίλησε ο ΑΓΙΟΣ ΠΑΙΣΙΟΣ για το ΠΟΘΟΥΜΕΝΟ ;
Μίλησε και μάλιστα μίλησε σε πολλούς προσωπικά και κατ ομάδες.
Όλα παίρνουν σειρά διότι ο ΟΥΡΑΝΟΣ βιάζεται να αποκαταστήσει τις ισορροπίες.


ΣΤΩΜΕΝ καλώς
Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας