Ελληνορωμαϊκά!

Πέμπτη 28 Νοεμβρίου 2019

ΠΡΙΝ 4 ΜΕΡΕΣ ΕΓΙΝΕ ΠΡΟΣΟΜΟΙΩΣΗ ΝΟΤΙΑ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ; ΧΘΕΣ Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΛΙΒΥΗ ΥΠΕΓΡΑΨΑΝ ΓΙΑ ΑΟΖ;
Στην Βόρεια Κρήτη επαγρυπνούν με προσομοιώσεις για έκτακτα γεωλογικά φαινόμενα ( βλ. πρόσφατος σεισμός 6,1Ρίχτερ) , ενώ  στην Νότια Κρήτη γίνονται άλλου είδους προσομοιώσεις;
Δεκαετία του  70 με 80 ένας παράξενος Γέροντας έλεγε διάφορα παράδοξα,  άντε να τον πίστευες τότε;

« Και εδώ στην Κρήτη θα έλθουν οι Τούρκοι. Λένε πως η Κρήτη είναι δική τους, πατρογονική. Θα ξεμπαρκάρουν οι Τούρκοι από το νότιο μέρος της Κρήτης, από τα Πρεβελιώτικα (Μοναστήρι Πρέβελη) και από το Μαριδάκι, από το χωριό Χόνδρος, κοντά στους Καλούς Λιμένες Ηρακλείου.
Οι Τούρκοι θα κάνουν ένα πέρασμα και από τα μέρη που θα περνούν θα κάνουν γενική σφαγή και καταστροφή.
Στην Επαρχία Μεραμβέλλου Λασιθίου, θα γίνει μεγάλο μακελειό και καταστροφή. Το βογγητό και το κλάμα των ανθρώπων θα ακούεται από την Βουβάλα, βουνό στις Μελάμπες Ρεθύμνου.

Εις το τέλος της περιπέτειας αυτής, οι Τούρκοι θα νικηθούν και καταστραφούν οριστικά. Θα οπισθοχωρούν άτακτα και θα τους καταδιώκουν ακόμα και γυναίκες με τις ρόκες, με ασήμαντα δηλαδή μέσα. Βέβαια θα υπάρχει Ελληνικός Στρατός εις την Κρήτη, αλλά δεν θα γίνει αντιληπτό σε ποιο σημείο θα ξεμπαρκάρουν οι Τούρκοι.
Στο σημείο αυτό θα έχει πέσει και ομίχλη, κατά παραχώρηση Θεού, ακριβώς δια να αποβιβαστούν ανενόχλητοι και να μας τιμωρήσουν για τα αμαρτήματά μας.
Οι Τούρκοι είναι έτοιμοι, ακονίζουν τα μαχαίρια
Η Κρήτη θα βουλιάξει όχι από βόμβες , αλλά από τις αμαρτίες μας.»  Μοναχός Γεννάδιος (1880-1983)

ΠΡΙΝ 4 ΜΕΡΕΣ
« Ιδιαίτερη ανησυχία έχει προκαλέσει στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας - άσχετο αν επιχειρείται «κουκούλωμα» του όλου θέματος και απόκρυψή του - η κατάρρευση του συστήματος έγκαιρης προειδοποίησης της χώρας, όταν δεκατρείς πρόσφυγες -  μετανάστες όλοι άνδρες, προερχόμενοι από την Αίγυπτο (άλλες πηγές αναφέρουν την Λιβύη), έπλευσαν μια απόσταση 450 χλμ. με μία επτάμετρη βάρκα και δεν κατέστη δυνατός ο εντοπισμός τους, πριν φτάσουν στην Κρήτη!
Οι πρόσφυγες - μετανάστες, χωρίς καμία ενόχληση και χωρίς ουδείς να τους ενοχλήσει έφτασαν στην περιοχή του Λέντα και πιο συγκεκριμένα στην παραλία «Πετράκι» ( ΒΛ. 12 χιλιόμετρα από Καλούς Λιμένες του Γέροντα Γενναδίου ) αποβιβάστηκαν και ουδείς τους αντιλήφθηκε!
Για να γίνει αντιληπτό το σκηνικό αρκεί να αναφέρουμε ότι η περιοχή μεταξύ Κρήτης και Αιγύπτου-Λιβύης, επιτηρείται συνεχώς (τουλάχιστον θεωρητικά) γιατί εκτός από τα προβλήματα εθνικής ασφάλειας, υπάρχουν και προβλήματα δημόσιας ασφάλειας, λαθρεμπορίου, ναρκωτικών κλπ.»   Γεράσιμος Χουντάλας 24/11/2019 - 11:39
ΝΑΙ αλλά αυτοί οι δυστυχείς δεν ήταν τούρκοι, αλλά άλλης Εθνικότητας πρόσφυγες.
Η τουρκία προς το παρόν χρησιμοποιεί το ανθρώπινο δράμα των  εξαθλιωμένων προσφύγων για να χρονομετρήσει αντιδράσεις της Ελληνικής πλευράς.
Και εδώ τίθενται πολλά ερωτηματικά.
Μήπως το γεγονός ήταν τυχαίο;
Μήπως  κατέβασαν την βάρκα  από κάποιο πλοίο ανοικτά  του Κρητικού πελάγους; Διότι ήταν πολύ ριψοκίνδυνο ή ακατόρθωτο να διασχίσει τέτοια απόσταση;
Μήπως η απόβαση αυτή έμοιαζε με προσομοίωση κάποιων άλλων που ήθελαν να μετρήσουν χρόνους και αντιδράσεις  μέσω των προσφύγων-  μεταναστών δίχως να το γνωρίζουν οι ίδιοι ;
Μήπως έχει σχέση με αυτά που υπογράφηκαν μεταξύ Τουρκίας και Λιβύης μετά από 4 μέρες ;
ΜΕΤΑ ΑΠΟ 4 ΜΕΡΕΣ
Η Τουρκία υπέγραψε Συμφωνία Στρατιωτικής Συνεργασίας με την Κυβέρνηση Εθνικής Συμφωνίας της Λιβύης

ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΜΕΡΑ
28/11/2019 « Το  Υπουργείο Εξωτερικών της Αιγύπτου καταδίκασε την υπογραφή  δύο μνημονίων συμφωνίας για την ασφάλεια και τη θαλάσσια συνεργασία μεταξύ της Τουρκίας και  της Κυβέρνησης Εθνικής Συμφωνίας (GNA) με έδρα την Τρίπολη, στην Λιβύη.
Το αιγυπτιακό υπουργείο Εξωτερικών  σε ανακοίνωσή  του αναφέρει  ότι “τα μνημόνια δεν έχουν νομικό αποτέλεσμα, και δεν μπορούν να αναγνωριστούν…Εν πάση περιπτώσει, η υπογραφή δύο μνημονίων συμφωνίας στους τομείς της συνεργασίας για την ασφάλεια και των θαλάσσιων περιοχών που δηλώνονται είναι παράνομα και συνεπώς δεν δεσμεύουν και δεν επηρεάζουν τα συμφέροντα και τα δικαιώματα οποιωνδήποτε τρίτων και δεν έχουν καμία επίπτωση για τα δικαιώματα των γειτονικών χωρών της Μεσογείου “, αναφέρει η ανακοίνωση  του υπουργείου Εξωτερικών της Αιγύπτου.»
« Άμεση υπήρξε η κινητοποίηση της ελληνικής διπλωματίας ευθύς μόλις γνωστοποιήθηκε η υπογραφή μνημονίου κατανόησης μεταξύ της Τουρκίας και της Λιβύης αναφορικά με θαλάσσιες ζώνες, αναφέρουν διπλωματικές πηγές.
Ειδικότερα, όπως κάνουν γνωστό, ο υπουργός Εξωτερικών κάλεσε τον Τούρκο πρέσβη στην Αθήνα στο υπουργείο Εξωτερικών προκειμένου να ζητήσει εξηγήσεις.»
Ο Έλληνας υπουργός εξωτερικών Νίκος  Δένδιας χαρακτήρισε «τελείως αδόκιμη» κάθε συζήτηση για καθορισμό τουρκικής αποκλειστικής ζώνης μεταξύ Τουρκίας και Λιβύης για τον απλό λόγο ότι ανάμεσά τους βρίσκεται η Κρήτη.
«Μια τέτοια προσπάθεια είναι παντελώς αγεωγράφητη, γιατί αντιβαίνει κάτι το οποίο ο καθένας μπορεί να διαπιστώσει ότι ανάμεσα στις δυο χώρες υπάρχει ο μεγάλος όγκος της Κρήτης» είπε

Τελικά ο ΑΓΙΟΣ ΠΑΙΣΙΟΣ είπε ότι όλα θα ξεκινήσουν με τις πρεσβείες ( Ελληνική – τουρκική), μετά θα τρέξουν όλα και θα λέμε ΤΑΙΣ ΠΡΕΣΒΕΙΑΙΣ ΤΗΣ ΘΕΟΤΟΚΟΥ.
Αυτή η κατάσταση δεν πάει άλλο, η κοινή λογική , το αίσθημα της εθνικής ασφάλειας δεν μπορεί να δοκιμαστεί άλλο, περάσαμε τις κόκκινες γραμμές , παίζουν με τον ψυχισμό της κοινωνίας που μεν επιθυμεί να δείχνει το ανθρωπιστικό πρόσωπο της, αλλά βλέπει αυτό που έρχεται και αντιλαμβάνεται ότι θα γίνει μάρτυρας άσχημων καταστάσεων σε όλα αυτά που προείπαν οι άγιοι πατέρες μας.
ΣΤΩΜΕΝ καλώς
Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας