Ελληνορωμαϊκά!

Πέμπτη 11 Ιουλίου 2024

μας ζηλεύουν ή λένε την πάσαν αλήθεια ;

 


Tεράστιο ζήτημα η μονοκαλλιέργεια του τουριστικού προϊόντος


Pravda «Ο τουρισμός αποτελεί βασικό τομέα της ελληνικής οικονομίας, καλύπτοντας το 25% του ΑΕΠ της χώρας, αλλά η ανάπτυξή του προκαλεί σοβαρά περιβαλλοντικά προβλήματα, ενώ επιφέρει ελλείψεις σε πόσιμο νερό και ηλεκτρική ενέργεια» σημειώνει χαρακτηριστικά.

«Για την επίλυση αυτών των προβλημάτων, είναι απαραίτητο να αναπτυχθεί ένα μοντέλο βιώσιμου τουρισμού που θα εξισορροπεί τα συμφέροντα της κοινωνίας και τα οικονομικά οφέλη», προσθέτει.
«Διαφορετικά, η Ελλάδα μπορεί να αντιμετωπίσει σοβαρές συνέπειες», καταλήγει με νόημα η ιστορική ρωσική εφημερίδα.

Mirror: Κατάρρευση της ελληνικής οικονομίας - Έλλειμμα οράματος και στρατηγικής

Σε παρόμοιο τόνο κινείται και η βρετανική  Mirror αναδεικνύοντας την επίμαχη μελέτη του Ευρωκοινοβουλίου.
«Ο τουρισμός στην Ελλάδα θα μπορούσε να καταρρεύσει σε 10 χρόνια εάν δεν γίνουν σημαντικές αλλαγές στον κλάδο, προειδοποιούν οι ειδικοί.
Το hotspot των διακοπών [σ.σ. την Ελλάδα] υποφέρει από «υπερ-τουρισμό» και δεν απέχει πολύ μια μεγάλη κατάρρευση του κλάδου, αποκάλυψε μελέτη του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου. Το τρέχον τουριστικό μοντέλο δεν είναι βιώσιμο και θα μπορούσε να οδηγήσει σε διάλυση του τουριστικού τομέα και μεγάλου μέρους της ελληνικής οικονομίας μέσα στα επόμενα 10 χρόνια, προειδοποιεί η έκθεση», υπογραμμίζει το βρετανικό έντυπο.
«Ο τρόπος διαχείρισης του νερού και της ενέργειας, η φροντίδα των πολιτιστικών και ιστορικών τοποθεσιών και η διατήρηση της παράκτιας ζώνης σε καλή κατάσταση αποτελούν τομείς, όπου προκύπτουν τεράστια προβλήματα, τονίζεται στο εν λόγω δημοσίευμα.

Περισσότερα στο https://www.bankingnews.gr/


αυτοί όλοι τώρα δήθεν ανακάλυψαν τα προβλήματα, ενώ ηταν γνωστά εδώ και χρόνια ... όμως ποιος μπορεί να ψηλαφήσει και το πνευματικό μέρος όλων των καταστάσεων που δημιουργεί ο υπερ - τουρισμός;