Ελληνορωμαϊκά!

Τετάρτη 16 Αυγούστου 2023

κατευθυνόμενα ευχολόγια

Φώτο ΠΗΓΗ
Γράφει ο Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας

Δυτικά ΜΜΕ μιλούν για κινήσεις κατάπαυσης του πολέμου στην Ουκρανία με αναθεώρηση των συνόρων της και παραχώρηση εδαφών στην Ρωσία.
Προδικάζουν  μάλιστα το πολιτικό τέλος του Ζελένσκι, ώστε να μπορέσει να εφαρμοστεί μια τέτοια συνθήκη, ας την πούμε ειρήνης.
Ο σκοπός της Δύσης είναι να μην ξεφύγει ο πόλεμος προς την Κεντρική Ευρώπη μέσω Πολωνίας (ο φόβος της Γερμανίας).
Ταυτόχρονα Ρωσικά ΜΜΕ επιβεβαιώνουν αυτές τις προθέσεις των Δυτικών, αλλά συνάμα βλέπουν άνοιγμα πολεμικής αντιπαράθεσης στον κύκλο της Αρκτικής μέσω των νέων μελών του ΝΑΤΟ βλ. Φιλανδίας και Σουηδίας .
ΚΑΝΕΙΣ ΟΜΩΣ ΔΕΝ ΜΙΛΑΕΙ ΓΙΑ ΕΠΕΚΤΑΣΗ ΤΟΥ ΠΟΛΈΜΟΥ ΠΡΟΣ ΤΑ ΝΟΤΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΔΥΣΑΡΕΣΤΗΣΟΥΝ ΑΜΦΟΤΕΡΟΙ ΤΟΝ ΕΞ ΑΝΑΤΟΛΩΝ  γείτονα μας. 
Και ενώ οι πολεμικές επιχειρήσεις στην Οδησσό συνεχίζουν αμείωτες όπως  τα ουκρανικά πλήγματα στην Κριμαία και τις γέφυρες της, ο αποκλεισμός της ναυσιπλοϊας στην Μαύρη θάλασσα ( αποκλεισμός των εμπορικών λιμένων που εξάγουν σίτο μέσω των Στενών του Βοσπόρου) , η συμμετοχή πλέον καθαρά της Ρουμανίας και Βουλγαρίας στα πολεμικά μέτωπα , όλα αυτά δείχνουν ένα πεδίο νέο αντιπαράθεσης που λέγεται Μαύρη Θάλασσα και Στενά.
Θα τελειώσει λένε όλοι τους ο πόλεμος στην Ουκρανία και θα ανοίξει στην Αρκτική λόγω των πλουσίων στρατηγικών ορυκτών της (βλ. Πληροφορίες https://warnews247.gr/epitychimeni-oukraniki-apovatiki-energeia-stin-chersona-katelavan-to-stratopedo-ton-kozakon-kai-aichmalotisan-ton-roso-dioikiti-espasan-tin-rosiki-amyna-me-mlrs-himars/ ) αλλά ξεχνούν ότι υπάρχουν εν υπνώσει πεδία συγκρούσεων στα Βαλκάνια , στο Αιγαίο και στα Στενά του Ορμούζ βλ. Ιράν Περσικός κόλπος 
(ενεργειακή κρίση).
Το κρύβουν για να μην δώσουν αφορμές στην Τουρκία και τους κρυφούς  εταίρους της.
Όμως το προφητευόμενον των εν δυνάμει επερχόμενων βρίσκεται σε τροχιά υλοποίησης.
Τα ευχολόγια των ΜΜΕ προσπαθούν να κατευθύνουν τους φόβους, αλλά κάνουν τα πράγματα χειρότερα.
ΣΤΩΜΕΝ καλώς
Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας