Ελληνορωμαϊκά!

Κυριακή 27 Αυγούστου 2023

«DNA control»: Η Κίνα με νόμο, θα καταγράφει τα γονίδια 1,4 δισεκ. πολιτών ανά 5ετία - Ο απόλυτος έλεγχος

Πηγη φώτο fb
Το Πεκίνο έχει ξεκινήσει μια φιλόδοξη στρατηγική που περιλαμβάνει τη διεξαγωγή μιας εθνικής γενετικής έρευνας του 1,4 δισεκατομμυρίου των ανθρώπων του, κάθε πέντε χρόνια.
Το νέο σχέδιο έχει πυροδοτήσει ανησυχίες σχετικά με την παραβίαση της ιδιωτικής ζωής από το αυταρχικό καθεστώς και τα πιθανά αντιανθρωπιστικά κίνητρά του.
Το Υπουργείο Επιστήμης και Τεχνολογίας της Κίνας εξέδωσε πρόσφατα κανονισμούς για τη διαχείριση των ανθρώπινων γενετικών πόρων της Κίνας, με ισχύ από την 1η Ιουλίου.
Σχεδόν θαμμένο σε ρηχές δηλώσεις σχετικά με «αρχειοθέτηση, προηγούμενων αναφορών, επίβλεψης και επιθεώρησης» των ανθρώπινων γενετικών πόρων, είναι το διάταγμα που επιτάσσει «εθνική έρευνα των ανθρώπινων γενετικών πόρων η οποία θα πραγματοποιείται κάθε πέντε χρόνια και μπορεί να διενεργείται ανάλογα με τις πραγματικές ανάγκες όταν είναι απαραίτητο...

Ο πολιτικός σχολιαστής Zhuge Mingyang μιλώντας στους The Epoch Times στις 15 Αυγούστου εξήγησε το γενετικό σχέδιο της Κίνας: «Ο έλεγχος και η επίβλεψη του κινεζικού λαού όσον αφορά τη βιομηχανική και τη γενετική και στη συνέχεια απειλή ολόκληρου του κόσμου: αυτός είναι ο απώτερος σκοπός [του ΚΚΚ]», είπε.