Ελληνορωμαϊκά!

Πέμπτη 24 Αυγούστου 2023

και τι δεν είπε ο Γερουσιαστής στο Κύπριο πρόεδρο ; " να είστε σε εγγρήγορση, σας έρχεται ο σουλτάνος;"

Menendez (ΗΠΑ): Ο Erdogan επανεξελέγη στην Τουρκία, στήνοντας το παιχνίδι υπέρ του - Να είμαστε σε εγρήγορση

«'Ας πούμε τα πράγματα όπως είναι: Μια απόλυτα απαράδεκτη παραβίαση του διεθνούς δικαίου. Αλλά ο Πρόεδρος Erdogan έκανε κάτι για να το αποτρέψει αυτό; Όχι. Τίποτα απολύτως», επεσήμανε χαρακτηριστικά για να προσθέσει ότι αυτό δεν αποτελεί έκπληξη εάν ληφθεί υπόψη ότι νωρίτερα αυτό τον χρόνο ο Erdogan πέτυχε την επανεκλογή του στην Τουρκία «στήνοντας το παιχνίδι υπέρ του».
«Χρησιμοποιώντας τους πόρους του κράτους για τον ίδιο, κλείνοντας ανεξάρτητα μέσα ενημέρωσης, φυλακίζοντας ηγέτες της αντιπολίτευσης και δημοσιογράφους», συνέχισε.

Εγρήγορση
Είπε πως «αυτές δεν είναι ενέργειες ενός υποψηφίου που θέλει να πάρει ψήφους σε δημοκρατικές εκλογές, αυτές είναι οι ενέργειες ενός απολυταρχικού ηγέτη. Για εμάς που νοιαζόμαστε βαθιά για την ασφάλεια και την ακεραιότητα της Ανατολικής Μεσογείου αυτό είναι ιδιαίτερα ανησυχητικό», επεσήμανε ο Αμερικανός γερουσιαστής, για να τονίσει ότι «πρέπει να παραμείνουμε σε εγρήγορση γιατί ο Erdogan μπορεί να αλλάξει γνώμη οποιαδήποτε στιγμή. Ειδικά όσον αφορά την επιθετικότητά του κατά της Κύπρου».