Ελληνορωμαϊκά!

Παρασκευή 5 Μαΐου 2023

"τώρα που θα πέφτουν οι χαλβάδες θα τους βρούμε μπροστά μας;"

γιατί μιλάμε για γκρέμισμα χαλβάδων;
"Οι Βούλγαροι υπολογίζουν στα Σκόπια 300 χιλιάδες «βουλγαρομακεδόνες» και ζητούν προνόμια" ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Όποιος γνωρίζει αδελφοί ιστορία αποδέχεται και την προφητεία...

Διαβάζουμε 

Τα Σκοπιανά- Πως ο Τίτο πέτυχε τους κύριους στόχους του στην Ελλάδα
Αξίζει να το διαβάσετε και για να ξεκαθαρίσουμε ποιος ήταν πίσω από τον Ιωσήφ Τίτο όπως και πίσω από τον Ιωσήφ Στάλιν;

ΦΩΤΟ  Η "πλατεία Μακεδονίας" των Σκοπίων με το επιβλητικό άγαλμα του Μεγάλου Αλεξάνδρο


 Το παρόν είναι η συνέχεια του Α΄ μέρους του άρθρου: -Τα Σκοπιανά- Η γλώσσα των Νοτιο - Σλάβων των Σκοπίων


  Γράφει ο Δημήτριος Γιουματζίδης

 Η πολιτική των ΗΠΑ

      Στις 26 Δεκεμβρίου 1944, πέντε (5) μήνες πριν την δημοσιοποίηση του νέου Σκοπιανού αλφαβήτου από την «Επιτροπή Κολισέφσκι», ο τότε πρόεδρος των ΗΠΑ, Φραγκλίνος Ρούσβελτ, δια του υπουργού Εξωτερικών της κυβέρνησής του, Έντουαρτ Ράϊλι Στετίνιους, με την εγκύκλιο υπ’ αριθ. 868014/24.12.1944 προς τους Πρεσβευτές και Προξένους των ΗΠΑ, διατύπωσε την ξεκάθαρη θέση ότι :

      «Το Αμερικανικό Υπουργείο Εξωτερικών έχει επισημάνει αύξουσα προπαγάνδα και ημιεπίσημες δηλώσεις περί Αυτόνομης Μακεδονίας κυρίως από την Βουλγαρική πλευρά, αλλά και από Γιουγκοσλάβους Παρτιζάνους καθώς και άλλες πηγές, συμπεριλαμβάνοντας και Ελληνικό έδαφος στο σχεδιαζόμενο Κρατίδιο. Η Κυβέρνησή μας θεωρεί κάθε συζήτηση περί Μακεδονικού «Έθνους», Μακεδονικής «Πατρίδας», ή Μακεδονικής «εθνικής συνειδήσεως» ως αδικαιολόγητη δημαγωγία, χωρίς εθνική ή πολιτική υπόσταση, και στην παρούσα επαναφορά του μοιάζει πιθανή πρόφαση για επιθετικές βλέψεις εναντίον της Ελλάδος.  


  Η εγκεκριμένη πολιτική της Κυβερνήσεώς μας είναι να αντιτάσσεται σε κάθε αναβίωση σε κάθε αναβίωση του Μακεδονικού που εμπλέκει την Ελλάδα. Η Ελληνική περιοχή της Μακεδονίας κατοικείται κατά μεγάλο μέρος από Έλληνες, οι Έλληνες δε αυτοί δεν έχουν καμία πρόθεση (αυτονομήσεως) και αντιτάσσονται στην δημιουργία Μακεδονικού Κρατιδίου. Ο ισχυρισμός για σοβαρή συμμετοχή Ελλήνων σε μια τέτοια ανακίνηση θεωρείται ψευδής. Η Κυβέρνησή μας θα θεωρήσει υπεύθυνη κάθε Κυβέρνηση ή ομάδες Κρατών που ανέχονται ή ενθαρρύνουν απειλές ή επιθετικές ενέργειες «Μακεδονικών δυνάμεων» εναντίον της Ελλάδος»

αξίζει να διαβάσετε το όλον άρθρο από την Πηγή για να κατανοήσουμε τις εναλλαγές της διπλωματίας και τα παίγνια με τους λαούς και την ιστορία